ایلنا از هرمزگان گزارش میدهد؛
رنج کپرنشینان تریش؛متروکهترین روستای بشاگرد/ طی روزانه ۴۵ کیلومتر راه برای تهیه موادغذایی
با وجود تکنولوژی و امکانات دنیای امروز هنوز روستاهای دورافتادهای در برخی استان های کشور از جمله در هرمزگان وجود دارد که از کوچک ترین امکانات بی بهره اند و رنج بسیاری را برای گذران زندگی متحمل می شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از بندرعباس، هنوز روستاهایی وجود دارند که برای تهیه آب آشامیدنی خود مجبورند کیلومترها طی کنند تا به منبع آب دسترسی پیدا کنند.
از جمله این روستاها، روستای تریش از توابع شهرستان بشاگرد است که می توان لقب متروکه ترین روستا را به آن داد.
زیبا مسعودی خانمی اهل روستای تریش در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: ما کپرنشینان روستای تریش هستیم که به سختی روزگار می گذرانیم و سالهاست که کسی به این وضعیت رسیدگی نمی کند.
فرد دیگری از اهالی این روستا به خبرنگار ایلنا گفت: ما در روستایمان علاوه بر مشکل مسکن با مشکل آب نیز مواجهیم، آنتن تلفن همراه در اینجا نیست، ما حتی در روستایمان یک مغازه جهت تهیه مواد غذایی خود نداریم.
کاهش جمعیت تریش از 92 خانوار به 25 خانوار
نادر شبانی عضو شورای روستای تریش در گفت و گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: روستای تریش از توابع شهرستان بشاگرد در ۴۵ کیلومتری مرکز شهر گوهران قرار دارد، این روستا در سال ۹۲ بالغ بر هشتاد خانوار داشت که بر اثر نبود زیرساخت های رفاهی و تاسیساتی به ویژه فرصت های شغلی به ۲۵ خانوار کاهش یافته است.
وی افزود: این روستا با مشکلاتی از جمله نبود راه ارتباطی مناسب با شهر گوهران، عدم زیرساخت های جاده ای، خدمات مخابراتی، آموزشی و کمبود آب قابل شرب مواجه است.
شبانی ادامه داد: اهالی روستا مجبورند برای تهیه مواد غذایی راه ۴۵ کیلومتری را به سردشت طی کنند که همچنین از جاده و راه مناسبی برخوردار نیست و بیشتر آن کوهستانی و خاکی است.
وی بیان کرد: به خاطر نبود زیرساخت ها و دکل مخابراتی هیچ اپراتوری امکان ارائه خدمات شایسته به مردم این روستا را ندارد.
این عضو شورا گفت: مردم روستای تریش به منظور ارتباط با بستگان و نهادهای مختلف دولتی و خصوصی بر اساس نیاز خود، باید مسافت زیادی را طی کنند تا به یک مرکز ارائه خدمات تلفنی برسند.
نبود مراکز آموزشی در روستای تریش
وی یکی از مشکلات اصلی این روستا را نبود مراکز آموزشی عنوان کرد و گفت: دانش آموزان برای کسب علم و دانش مجبور هستند به روستاهای مجاور جهت استفاده از امکانات آموزشی مراجعه کنند.
شبانی ابراز کرد: به علت نداشتن شغل مناسب و توان مالی، تمام ساکنان این منطقه زیر نظر کمیته امداد امرار و معاش می کنند.
کمبود آب شرب و به خطر افتادن سلامت اهالی
وی با بیان اینکه مشکل آب شرب تریش، چشمگیرترین مشکل است تصریح کرد: کمبود آب قابل شرب سبب مشکلات فراوانی در زمینه بهداشت و سلامت برای اهالی این منطقه شده است. زنان با دبه آب را از چشمه حمل می کنند.
عضو شورای تریش ادامه داد: با وجود ظرفیت هایی مانند تانکرهای آب خریداری شده و وجود چشمه های آب در مسافت دو کیلومتری این روستا، می توان با اقدامات عمرانی لوله کشی آب، بخش عمده ای از مشکلات مردم این روستا را حل کرد.
امین قصمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص مشکلات آب روستای تریش اظهار کرد: تریش یکی از روستاهای شهرستان بشاگرد است که آب مورد نیاز آن از یک دهنه چشمه نزدیک روستا و بصورت خودگردان توسط اهالی و دهیاری محل تامین می شود.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب، پیش تر به دلیل صعب العبور بودن محل چشمه تا روستا، خط انتقال را به صورت روکار و در مسیر رودخانه ایجاد کرده بود که با توجه به شرایط ذکر شده و پس از بارندگی های فصلی امکان آسیب به خطوط انتقال وجود دارد که نگهداری و تعمیرات آن به دلیل خودگردان بودن تامین آب روستا با مشارکت اهالی و دهیاری محل انجام می شود.
قصمی خاطرنشان کرد: اخیرا نیز شرکت آب و فاضلاب استان یک مخزن سیار 10 هزار لیتری را در اختیار این روستا قرار داده است تا اهالی بتوانند آب مورد نیاز خود را از این طریق تامین کنند.