بستری ۲۶۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای قزوین در شبانه روز گذشته ؛
ارداقیان: ظرفیت تختهای بیمارستانی هم محدود است / مردم نباید انتظار داشته باشند دورهمی بگیرند و دولت هم برای آنها تخت تهیه کند
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره عکس منتشر شده در فضای مجازی از بیمارستان ولایت گفت: صرف نظر از اینکه این عکس متعلق به این بیمارستان آن هم در این روزها هست یا خیر ؛ واقعیت این است که تختهای بیمارستانی در استان محدودیت دارد و با این روند افزایشی و آسانسوری بیماری یک جایی تختها تمام میشود.
محمدحسن ارداقیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین درباره انتشار تصاویری در فضای مجازی مبنی بر نبودن تخت در بیمارستان ولایت و بستری بیماران در راهروهای بیمارستان گفت: وقتی روزی ۲۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا برای بستری مراجعه میکنند و درحال حاضر بیش از ۷۴۰ بیمار بستری است، در پلن سی ۷۰۰ تخت پیش بینی شده بود با این روند افزایشی امروز نه فردا تختهای بیمارستان به پایان میرسد و بیمار یا باید از بیمارستان برگردانده شود یا به صورت موقت در بیمارستان باشد تا تختها خالی شود و این داستان دردناک روند افزایش بیماری است.
وی با بیان اینکه استفاده از مهمانسراها به عنوان نقاهتگاه موقت برای بیمارانی است که نیاز به بستری ندارند و فقط به قرنطینه نیاز دارند به کار گرفته میشود عنوان کرد: نقاهتگاهها جای تخت خالی در بیمارستان را پر نمیکند ضمن اینکه صرفا موضوع تخت بیمارستانی نیست و برای هر تخت نیاز به اکسیژن و مانیتور داریم تا فشار خون، علایم حیاتی و سطح اکسیژن خونش کنترل شود.
ارداقیان ابراز کرد: با این روند افزایشی یک جایی ظرفیتها تکمیل میشود و از ۱۵ روز پیش نسبت به این موضوع هشدار داده بودیم، روند به شکل آسانسوری در حال افزایش است و باید این روند یک جایی متوقف شود و در این راستا توصیه کردیم که مردم نباید انتظار داشته باشند هم میتوانند دورهمی، عروسی، مهمانی و مراسم عزا داشتهباشند و هم اینکه دولت و دانشگاه علوم پزشکی باید برای آنها تخت تهیه کند.
وی افزود: ما یک جایی باید جلوی افزایش روند بیماری را بگیریم و هیچ کس مثل خود مردم نمیتواند جلوی این روند را بگیرد، مردم منتظر تعطیلیها و محدودیتها نباشند، تجمع را ما ایجاد میکنیم، همه پاساژها، رستورانها و اصناف باز هستند، اگر من و شما حضور غیرضروری در این اماکن نداشته باشیم آنجا شلوغ نمیشود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تاکید کرد: هر فردی باید مراقب سلامت و جان خودش باشد، در وهله اول هر فردی مسئول جان خودش است و مردم اگر مراقبت نداشته باشند، درحال حاضر آمار ماسک زدن در استان به زیر ۳۰ درصد رسیده است.
وی افزود: این بیماری بویژه کرونای دلتا شوخی نیست و با سرعت هرچه تمامتر منتقل شده و افراد را زمین گیر میکند و اگر دیر به مراکز خدمات سلامت مراجعه کند و فکر کند با یک سرماخوردگی ساده طرف است بیماری پیشرفت کرده و به تخت بیمارستانی نیاز پیدا میکند.
این مسئول ابراز کرد: من به حاشیههای اینکه این عکس برای کجا و چه زمانی است کاری ندارم، ما محدودیت تخت و امکانات و تجهیزات داریم، یعنی نهایت آنچه را در بخش دولتی، تامین اجتماعی و خصوصی در اختیار داشتیم در اختیار داشتیم به کار گرفتهایم، پرسنل ما نیز خسته شدهاند و محدودیت داریم.
وی ادامه داد: وقتی تعداد بستریها افزایش پیدا میکند به پرستار و نیروی خدماتی بیشتر نیاز داریم، ما یک تعداد نیرو داریم که در اختیار داریم و بهرغم کمک سپاه و ارتش بالاخره نیروی انسانی نیز یک عدد دارد و پس از آن تمام میشود.
ارداقیان با اشاره به آغاز مجدد طرح شهید قاسم سلیمانی با همکاری سپاه و هلال احمر گفت: بیمار یابی و قرنطینه خانگی مجدد در حال انجام است تا میدان آلودگی با قرنطینه افراد تست مثبت و دارای علائم افزایش پیدا نکند، تستها نیز درحال انجام است و روزانه حدود هزار و ۴۰۰ تا هزار و ۵۰۰ تست انجام میشود و سیستم درمان در حال تجهیز بوده و اکسیژن ساز وارد استان میکنیم.
وی ادامه داد: واکسیناسیون در استان با حجم گسترده و سرعت در حال انجام است، همچنین مراقبت در منزل را راه اندازی کردهایم اما انتظار داریم مردم نیز باید به شکستن زنجیره انتقال کمک کنند و حتما از ماسک استفاده کنند و نه گفتن برای حضور در تجمعات را انجام دهند؛ چرا که این بیماری بو هیچ کس شوخی ندارد و جوانترها نیز درگیر شده و حتی فوتی جوانتر ها را نیز داشتهایم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: اگر افزایش با ضریب و شدت بیشتری ادامه پیدا کند ظرفیت درمانی ما برای بیمارانی که روز به روز اضافه میشوند جوابگو نیست، راهش این است که جلوی بیماری گرفته شود، درحال حاضر استان از تمام ظرفیت برای درمان استفاده میکند و تاکنون مشکلی برای دارو و تجهیزات و امکانات نداشتیم و از همه جا کمک گرفتیم.
ارداقیان درباره راه اندازی بیمارستان صحرایی گفت: بیمارستان صحرایی در پلن دی پیش بینی شده و اگر نیاز باشد برای بیمارانی که قرار است دارو بگیرند و وضعیت بهتری دارند راه اندازی شود این کار را انجام میدهیم، درحال حاضر بخشهای بستری موقت را در بیمارستان برای بیمارانی که میتوانند در منزل بستری شده و روزانه دو ساعت برای دریافت دارو مراجعه کنند را راه اندازی کردهایم تا ظرفیت بیشتری برای بیماران نیازمند بستری فراهم شود.
خبرنگار : سید مصطفی جعفری