در جلسه ستاد کرونای استان مطرح شد؛
میزان ورودی بیماران مبتلا به کرونا با تختهای بیمارستانی قزوین تناسب ندارد/ خطر کمبود اکسیژن در استان/خروج آوج از وضعیت قرمز کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: ورودی روزانه بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ بیمار داریم که این وضعیت با ۲ هزار تخت تناسب ندارد و اگر ورودی درست نشود به نتیجه نمیرسیم و در حال حاضر ۶ بیمار در انتظار آی سی یو هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، پیمان نامدار در جلسه ستاد کرونا که عصر امروز در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد، گفت: چهار میلیون نفر در کشور مبتلا به کرونا شدهاند و طبق پیش بینی سایتهای علمی از وضعیت ایران این است که در اواخر شهریور به فوتی ۸۰۰ تا هزار فوتی در روز برسیم که با پیشگیری و واکسیناسبون میتوان به زیر ۱۰۰ رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: طبق ارزیابیهای صورت گرفته درباره سویه دلتا در آمریکا علی رغم واکسینه شدن ۶۰ درصد جنعیت بیماری رشد پیدا کرده و این به این معنا است که واکسن شرط کافی برای از بین بردن بیماری نیست و تا یک ماه در این پیک خواهیم ماند.
وی ابراز کرد: قم و گیلان به شدت در حال افزایش هساند و در قزوین نیز در موارد ابتلا و بستری به شدت صعودی و آسانسوری است.
این مسئول افزود: بیش از ۴۰ مریض در بخش خصوصی بستری شده و این آمادگی وجود دارد که تا ۴۰ درصد ظرفیت بیماران را پذیرش کنند و وضعیت بسیار پر خطر و بیمارستانها پر است، تا ورودی بیمارستانها کاهش پیدا نکند با دو هزار تخت قطعا به نتیجه نمیرسیم.
وی عنوان کرد: گام پنجم طرح شهید سلیمانی و مراقبت در منزل نیز مطرح است، در بستری موقت نیز در بخش سرپایی داروخانه نیز با شرایط خاص دارو ارائه شود، در حال حاضر ۱۸۰ بیمار بستری موقت در استان داریم.
نامدار اظهار کرد: در درمانگاه پاکروان ۲۰ تخت آماده شده تا از طریق داروخانه پاکروان دارو را بصورت سرپایی دریافت کرده و بار بیماران در بیمارستان را کاهش داد.
وی ادامه داد: در بیمارستان پاستور ۳۷ تخت، در بیمارستان دهخدا ۲۷ تخت و ۳۷ تخت در مهرگان در اختیار بیماران کووید قرار دارد؛ البته تمام ونتیلاتورهای استان درگیر هستند و دو دستگاه اکسیژن ساز جدید به استان اختصاص یافته است؛ اما کمبود اکسیژن مشکلات و خطرات زیادی را در استان ایجاد خواهد کرد و اگر ورودی با این شرایط ادامه یابد شاید شرایط تامین اکسیژن زیر سوال برویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: آوج از روز گذشته نارنجی شده و سایر شهرستانها همچنان قرمز هستند.
وی گفت: ورودی روزانه بین ۱۶۰ تا ۲۰۰ بیمار داریم که این وضعیت با ۲ هزار تخت تناسب ندارد و اگر ورودی درست نشود به نتیجه نمیرسیم و در حال حاضر ۶ بیمار در انتظار آی سی یو هستند.
این مسئول ابراز کرد: بیماران کوویدی که به ونتیلاتور متصل میشوند برگشتشان زیر ۱۰ درصد است، با این حال تختهای آی سی یو از بیماران غیر کووید کاهش یافته است و این امر بیماران غیر کووید را با خطر مواجه میکند.
وی بیان کرد: ۱۸ نفر از استانهای همجوار به قزوین مراجعه کرده و با شرایط حاد در بیمارستان بستری هستند.
نامدار ادامه داد: بالغ بر ۶۰ درصد تستهای کرونا مثبت است و برای رسیدن به پایان پیک این عدد باید به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی ابراز کرد: طرح شهید سلیمانی با همکاری سپاه و هلال احمر فردا در استان نهایی میشود و لازم است تمام دستگاهها و مسئولان برای آن همکاری داشته باشند و اجرای درست آن در استان به پیشگیری کمک قابل توجهی خواهد کرد و روزانه هزار تست در اختیار سپاه قرار خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: با همکاری ارتش نیز علاوه بر واکسیناسیون بنا شد در استفاده از امکانات بستری و نیروی متخصص برای بیمارستانهای سطح استان استفاده شود و در این راستا در بیمارستان ولایت بخش جدیدی راه اندازی شده است.
وی عنوان کرد: با کمبود نیرو در استان مواجه هستیم و نیروهای شرکتی نداریم و یا افراد حاضر نیستند با این شرایط سخت همکاری داشته باشند.
این مسئول اظهار کرد: عدم ارائه خدمات به افراد فاقد ماسک در بخشهای مختلف و اصناف میتواند بار بیماری را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کند و در صورت افزایش روند بیماری ممکن است بیماران پشت درهای بیمارستان منتظر تخت باشند.
وی ادامه داد: حدود ۲۲ درصد افراد استان واکسینه شدهاند که نسبت به میانگین کشوری که ۱۹ است در مرتبه بالاتری قرار دارد و هم استانیها از واکسن برکت استقبال کردهاند و برای افزایش سهمیه این واکسن با ریاست جمهوری نامه نگاری شده است. نامدار گفت: تا هفتههای آینده امیدی به کاهش بیماریها در استان نداریم، البته فوتیها نسبت به موج قبل افزایش چشمگیری نداشته است و هفته دوم مرداد مجموعه فوتیها ۲۶ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین ابراز کرد: لازم است تمام مراسمات ایام محرم و صفر در فضای باز و بدون صرف مواد غذایی برگزار شود و برای برگزاری این مراسمات اقدامات ویژه در نظر گرفته شود؛ همچنین نذر سلامت میتواند تاثیر گذار باشد.