ایلنا گزارش میدهد؛
گرانی بیسابقه میوه در استان همدان/ نبض بازار میوه در دست دلالان استان
امروز یکی از عوامل اصلی گرانی محصولات کشاورزی همچون میوه انحصار است و دلالان نبض بازار همدان را در دست گرفتهاند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از همدان، این روزها برداشت میوه از باغهای همدان افزایش یافته و باید قیمت میوه در بازار این استان ارزان باشد. اما برعکس گرانی بی سابقه میوه موجب تعجب و اعتراض مردم شده و آنها خواستارند به این وضعیت رسیدگی شود.
میوه از جمله ضروریات سبد هر خانوار است چرا که یکی از راههای تأمین ویتامینهای بدن از طریق مصرف میوه و سبزیجات است کما اینکه بارها و بارها از سوی پزشکان و کارشناسان تغذیه بر این موضوع تاکید شده است.
همین تاکید سبب شده هر خانوار ایرانی درصدی از تغذیه روزانه خود را به میوه اختصاص دهد ضمن اینکه از زمان شیوع ویروس ناشناخته کرونا مصرف میوه و سبزیجات مورد تاکید قرار گرفته تا ایمنی بدن در مقابل این ویروس افزایش یابد.
این تأکیدات روز به روز وضعیت جدیتری به خود می گیرد اما در این میان آنچه باید مورد توجه قرار گیرد عدم هم خوانی قیمت میوه ها و سبزیجات با سطح درآمد مردم است که مورد بی توجهی است. تا آنجا که وقتی به بازار میوه و تره بار همدان سر می زنیم قیمت های عجیب و غریب میوه عطای آن را به لقایش می بخشد.
شلیل هر کیلو ۲۵ هزار تومان؛ آلبالویی کیلویی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان؛ انگور کیلویی ۲۵ هزار تومان، خربزه کیلویی ۱۲ هزار تومان، خیار کیلویی ۱۱ هزار تومان و هلو کیلویی ۲۵ هزار تومان تنها گوشه ای از قیمت های عجیب و غریب میوههایی است که این روزها حتی از باغ های همدان هم برداشت می شود و نمی توان وارداتی بودن آنها را دلیل گرانی عنوان کرد.
بودجه های مردم کفاف خرید میوه به این قیمت را نمی دهد و باید دولت فکری به حال این اوضاع بکند
یکی از شهروندان با بیان اینکه وقتی دلایل گرانی میوه را جویا می شویم فروشندگان از کمبود میوه و خرید گران قیمت آن در میدان اصلی میوه و تره بار آن هم به شکل عمده سخن می گویند، گفت: چه اتفاقی افتاده که میوهای مانند آلبالو که به وفور در باغهای همدان وجود دارد را باید کیلویی ۲۵ هزار تومان خریداری کنیم.
یکی دیگراز شهروندان همدانی نیز با اشاره به کیفیت پایین برخی میوهها در بازار همدان اظهار کرد: با این وجود قیمت ها بالا است ضمن اینکه نظارتی هم صورت نمی گیرد.
یکی دیگر از فروشندگان هم از کمبود میوه و تره بار سخن گفت و با بیان اینکه مغازه ها نسبت به قبل خالی است چرا که باری برای فروش ندارند.
وی با بیان اینکه این روزها هلوانجیری کیلویی ۳۰ هزار تومان در میدان بار خرید و فروش می شود که تا رسیدن به دست مصرف کننده افزایش قیمت هم دارد، گفت: دلال و واسطه قیمت ها را افزایش می دهد.
یکی دیگر از فروشندگان نیز در توضیح اینکه چرا میوه های تولیدی همدان هم گران فروخته می شود، گفت: علت این امر را باید در صادر شدن میوه ها جست وجو کرد.
افزایش هزینههای جانبی مانند حمل و نقل، دستمزد کارگر و بسته بندی میوه، مهمترین عامل در گرانی میوه است
رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان نیز هزینههای جانبی برای به بار نشستن میوه را عاملی مهم در افزایش چشمگیر قیمت دانست و با بیان اینکه محدود بودن میوههای همدان به علت سرمازدگی در فصل بهار از عوامل دیگر گرانی میوه است، اظهار کرد: افزایش هزینههای جانبی مانند حمل و نقل، دستمزد کارگر و بسته بندی میوه، مهمترین عامل در گرانی میوه است.
رضا البرزی ادامه داد: در سال جاری قیمت میوهها افزایش چشمگیری داشته و به دنبال گرانی محصولات، توان خرید مردم نیز کاهش یافته است ضمن اینکه به بار نشستن محصولات باغات استان نیز به علت کم و محدود بودن تأثیر چشمگیری در کاهش قیمت میوه نداشته است.
وی عنوان کرد: متأسفانه قیمت میوه نیز در کنار سایر کالاها با افزایش هزینههای جانبی بیشتر شده است.
اینکه هر ماه دلیلی را برای گرانیها ذکر و از آن گذر کنیم و به فکر چاره برای حل مشکل نباشیم نه تنها دردی از مردم را دوا نمی کند بلکه موجب بیاعتمادی مردم نیز میشود و این تصور که مسئولان به فکر مردم نیستند را پر رنگتر میکند بنابراین تا بیشتر از این دیر نشده باید چاره ای اندیشید.