با حضور مسئولان استانی انجام شد؛
بهره برداری از مرکز ارتباط با مشتریان شرکت آبوفاضلاب خراسان رضوی در نیشابور
با حضور مدیران استانی و شهرستانی، مرکز ارتباط با مشتریان (CRM) ۱۲۲ شرکت آبوفاضلاب استان خراسان رضوی در نیشابور افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید ابراهیم علوی سهشنبه در آئین بهرهبرداری از سامانه ارتباط با مشتریان CRM ۱٢٢ افزود: در این طرح همه افراد شاغل از جامعه هدف بهزیستی انتخاب شدهاند که با همه محدودیتها از ظرفیت و کارآیی بسیار خوبی برخوردار است.
وی اظهار داشت: امروز ما در حوزه آب دچار جنگ هستیم و سنگر آب در اختیار ما است و هرآنچه داریم فدا میکنیم تا این سنگر را از دست ندهیم اکنون در سخت ترین خشکسالی طی ۶۰ سال گذشته هستیم و بالغ بر ۶۰ درصد کمتر از میانگین بارندگی داشتهایم.
وی با بیان اینکه هر موج کرونا ۲۵ درصد، مصارف آب را افزایش داده و به منابع آب فشار آورده است یادآور شد: پنج هزار و ۸۰۰ ساعت قطعی برق بر روی منابع آبی داشتهایم که موجب خالی شدن مخازن آبی شده است و از دیگر مشکلات امسال هیچ اعتباری هم دریافت نکردهایم که به خاطر شرایط تحریمها به خاطر شرایط کرونا بسیاری از کسب و کارها با چالش مواجه شده اما با این وجود همکاری با این کسب و کارها صنایع به طور جدی مورد توجه بوده است.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس نیز با بیان اینکه معلولان یکی از اقشار مهم جامعه هستند که مورد بیمهری قرار میگیرند گفت: از سال ۹۷ اعتباری برای خط انتقال آب سد بار به نیشابور اختصاص نیافته بود که با پیگیریهای انجام شده بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شد.
هاجر چنارانی افزود: امسال با وجود خشکسالی تابستان پرمصرفی را پیش رو داریم و اجرای طرح منطقهبندی شبکه آب شرب برای اصلاح الگوی مصرف بسیار مهم است و تامین آب پایدار در نیشابور یکی از چالشهای اصلی این شهرستان است و در این چارچوب باید طرح بازیافت فاضلاب به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.
وی اعلام کرد: واگذاری طرح فاضلاب نیشابور به صورت ۲۵ ساله به فولاد خراسان برای تامین آب مورد نیاز صنایع در حال انجام است.
همچنین فرماندار نیشابور با اعلام اینکه امسال در نیشابور ۴۰۰ لیتر آب به میزان مصرف این شهرستان در همین وضعیت کم آبی و خشکسالی اضافه شد گفت: از دهه ۸۰ موضوع تنش آب و فرونشست زمین مطرح شده و قوانین موجود پاسخگوی نیاز برای مواجهه با این تنش نیست.
علیرضا قامتی افزود: براساس آخرین آمار ۸۵ درصد آب مصرفی استان در بخش کشاورزی است در حالی که میزان بهرهوری در این بخش متناسب با میزانمصرف آب نیست و باید فرهنگ سازی اصلاح الگوی مصرف با استفاده از رسانهها در جامعه ترویج شود تا این موضوع به صورت یک فرهنگ در جامعه درآید.
مدیر عامل شرکت آبوفاضلاب شهرستان نیشابور هم گفت: آمار و اطلاعات واقعی بر مبنای برنامهریزی صحیح است و در این راستا سامانه ارتباط با مشتریان استان خراسان رضوی در نیشابور امروز به بهرهبرداری میرسد و طی چند ماه گذشته تجربیات چند استان موفق در این حوزه اخذ شده است.
علیرضا اخویان با بیان اینکه در راهاندازی این مرکز برای ۱۷ نفر از بانوان مددجوی بهزیستی اشتغالزایی شده و در طی سه شیفت ایشان جوابگوی تماسهای مشترکین با این مرکز هستند افزود: در مرحله نخست این طرح شهرستانهای تربتحیدریه، گناباد، نیشابور، فیروزه و زبرخان تحت پوشش قرار گرفته و در ادامه سایر شهرستانها اضافه میشود.
وی اظهار داشت: در نیشابور ۶۵۰ لیتر بر ثانیه کسری آب پیشبینی شده بود که از این میزان در عرض یک طرح ۸ ماهه ۳۲۰ لیتر با احیای هفت چاه جدید جبران شد و در حال حاضر حدود ۳۳۰ لیتر بر ثانیه کسری داریم اما قطعی برق را در زمان اوج مصرف پیشبینی نکرده بودیم که با این قطعی برق کسری آب به حدود ۵۰۰ لیتر میرسد که با کنترل فشار آب در حال جبران آن هستیم.
مدیر عامل شرکت آبوفاضلاب شهرستان نیشابور تصریح کرد: در مناطق مختلف نیشابور خط انتقال و کمکی اجرا شده تا مصرف آب در سطح شهرستانمتعادل گردد و برای اینکه بتوانیم از فصل گرما با کمترین تنش عبور کنیم نیازمند همکاری و تعامل همه مجموعههای شهرستان هستیم.
اخویان خاطرنشان کرد: میانگین حفر چاه آب در نیشابور از ۱۸۰ متر به ۲۴۰ متر رسیده و برداشت آب به ازای هر کیلووات از ۳ لیتر به نصف کاهش و قیمت تمام شده آب افزایش یافته در حالی که تعرفه آب هنوز با بهای قبلی حساب میشود.
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد فضای سبز نیشابور با آب شرب آبیاری میشود و برای توسعه باغ ویلاها در مناطق مختلف نیشابور مانند باغرود باید برنامهریزی شود، تاکید کرد: رانش زمین یکی از چالشهای اصلی شهرستان نیشابور است و باید چاههای دوجداره مقاوم در برابر رانش زمین احداث شود و از هماکنون باید برای این مشکل اعتبار ملی پیشبینی شود تا در صورت بروز زلزله دچار بحران نشویم.
وی یادآور شد: میزان مصرف در روستاها تا ۲۵۰ لیتر هم میرسد در حالی که استاندارد ۱۵۰ لیتر است و در این زمینه باید اصلاح الگوی مصرف یا فرهنگسازی انجام شود و در زمانی که مهاجرت معکوس به روستاها شروع شده برای تداوم این موضوع باید آب پایدار هم پیشبینی شود.
اخویان با اعلام اینکه امروز مجموعه آب شادمهرک و مبارکه با یکصد میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی همچنین اصلاح و توسعه شبکه به بهرهبرداری میرسد و برای اجرای ۴۵ درصد باقیمانده شبکه فاضلاب نیشابور نیازمند اعتبار ویژه و همکاری بخش خصوصی هستیم ادامه داد: هشت حلقه چاه دیگر در صورت تامین اعتبار تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد و یک هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پروانه بهرهبرداری از مجموعه چاههای آب نیشابور صادر شده است.