معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد:
واکسیناسیون بیش از ۱۲ درصد جمعیت گیلان/۳۵۳ هزار دُز واکسن به مردم استان تزریق شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه گیلان از میانگین کشوری در اجرای واکسیناسیون بالاتر است، اظهار داشت: تاکنون بیش از ۱۲ درصد جمعیت استان واکسن کووید ۱۹ را دریافت کردهاند.
به گزارش ایلنا از رشت، آبتین حیدرزاده در جلسه انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران که به صورت پخش مستقیم انجام شد، حضور یافت و درباره روند شیوع کرونا در استان گیلان گزارش ارائه کرد.
وی با بررسی روند شیوع کرونا از اواخر بهمن ماه سال ۱۳۹۸ در استان و اقداماتی که برای کنترل موج اول اپیدمی انجام شد، گفت: در حال حاضر اوج گیری موج چهارم اپیدمی در استان را شاهد هستیم به طوری که انتظار داریم این موج تا دو هفته آینده همچنان در استان فعال باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه افزود: اگرچه شاهد روند افزایشی موارد سرپایی و بستری در سطح استان هستیم اما به این شاخص در گیلان رسیدهایم که به دنبال افزایش دورهمی ها، تجمعها و مسافرتها، افزایش بستریها در بیمارستانهای استان رخ میدهد.
حیدرزاده با اشاره به اقداماتی که برای کنترل وضعیت برای مقابله با شیوع هر چه ببشتر کرونا انجام شده خاطرنشان کرد: حضور میدانی در شورای تامین شهرستانها و بیان مشکلات شبکههای بهداشت و درمان، راه اندازی سامانه سندرومیک ۲ و امکان تست pcr در ۲۰۰ مرکز از جمله اقداماتی است که برای کنترل هر چه بهتر و بیشتر ویروس در استان انجام داده ایم.
وی جلب اعتماد مردم برای نتیجه بخشی اقدامات حوزهی بهداشت و درمان را حائز اهمیت دانست و ادامه داد: با افزایش تعداد مراکز pcr و سرعت بخشی به اعلام نتایج تست به مردم، در تلاشیم اعتماد جامعه جلب شود تا بتوانیم اقدامات موثرتری در محدود کردن ویروس داشته باشیم.
حیدرزاده به اجرای واکسیناسیون در سطح استان هم اشاره و عنوان کرد: تاکنون ۳۵۳ هزار دُز واکسن به مردم استان تزریق شده که ۱۲/۵ درصد جمعیت گیلان را شامل میشود.
به گفته معاون بهداشتی دانشگاه، روزانه ۱۵ هزار دُز واکسن در پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون و مراکز بهداشت روستایی و سیار انجاممی شود که در صورت اختصاص بیشتر واکسن به استان، این رقم تا ۲۰ هزار دُز روزانه خواهد رسید.
وی با اذعان بر کاستیهای نظام سلامت در استان، کامل نبودن همهی اجزای تیم سلامت، بهره نبردن کامل از ظرفیت شبکههای بهداشت به ویژه در ارائه آموزشهای لازم از سوی بهورزان و سفیران سلامت و کامل نبودن همراهی دستگاههای حاکمیتی در تعطیلی مشاغل پرخطر در شهرهای با وضعیت قرمز را از جمله این نقایص برشمرد.
حیدرزاده در پایان تاکید کرد: برای کنترل اپیدمی در استان باید همکاری جدی بخش حاکمیتی در کنار دست اندرکاران حوزهی بهداشت و درمان وجود داشته باشد و اقداماتی مانند ممانعت از ورود مسافران و تعطیلی مشاغل پرخطر اجرایی شود.