معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان اعلام کرد؛
گرانی مواد اولیه و دستمزدها؛ علت کاهش فروش صنایع دستی زنجان/ کرونا ؛ دلیل دوم
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، با اشاره به گرانی مواد اولیه صنایع دستی و دستمزدها ، گفت: این موارد باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات صنایع دستی شده است.
الناز خدایی فرد، در گفت و گو با ایلنای زنجان، با اشاره به اینکه استان زنجان دارای بیش از 8 هزار صنعتگر است، گفت: این افراد در 50 رشته صنایع دستی فعالیت میکنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، با بیان اینکه برخی از رشتههای صنایع دستی زنجان نام آور و مخصوص این استان است، ادامه داد: زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله مشهور بوده و چاقوی زنجان از گذشته خیلی دور معروف بوده و مسگری از رشتههای شاخص و قدیمی شهر زنجان است.
وی، یادآورشد: پاپوشی به نام چارق به صورت تخصصی در استان زنجان تولید میشود و این استان در رشتههای زیور آلات سنتی و رکاب سازی در طول 25 سال گذشته حرفهایی برای گفتن داشته است تا جایی که زنجان نام آور و صاحب سبک در زمینه رکاب سازی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، اضافه کرد: گیوه یکی دیگر از صنایع دستی استان زنجان است که دارای تولیدات و فروش خوبی بوده و فرش نیز به وفور و با برندها و نقوش خاص منطقه تولید میشود.
خداییفرد، با اشاره به فعالیت صنعتگران زنجانی در زمینه تولید انواع گلیم، کفپوش، جاجیم و مفرشهای مختلف، بیان داشت: تولید لباس سنتی، ساز سازی به ویژه سازهای سنتی ترکی زنجان را نام آور کرده است.
وی، با بیان اینکه زنجان در سال 97 به عنوان شهر ملی ملیله و در سال 98 به عنوان شهر جهانی ملیله به ثبت رسید، گفت: این استان دارای دو نشان جغرافیایی ملیله و چارق است.
خدایی فرد ، افزود: در حال حاضر مشکلات صنعتگران زنجانی در دو زمینه تاثیرات کرونا و گرانی صنایع دستی قابل بررسی است، افزود: گرانی و افزایش قیمت مواد اولیه به دلیل گرانی دلار ناشی از تحریمها و گرانی دستمزدها باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات صنایع دستی شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر صنایع دستی جزو اولویتهای زندگی افراد جامعه نیست و این امر در زمینه فروش صنایع دستی تاثیرگذار بوده است، ادامه داد: گرانی صنایع دستی موجب کاهش مشتری شده است.
خداییفرد، با اشاره به اینکه به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی فعالیتهای گردشگری و نمایشگاههای صنایع دستی، میزان فروش صنایع دستی در کشور کاهش چشمگیری یافته، افزود: تعطیلیهای مکرر نیز تاثیرات سختی روی صنعت صنایع دستی گذاشته است.
وی، با بیان اینکه ورود گردشگران به استان رونق خوبی به فروش صنایع نامآور استان زنجان داده بود، گفت: با ادامه انتشار ویروس کرونا، میزان فروش کاهش یافته است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، در پایان ابراز امیدواری کرد : با پایان کرونا رونق دوباره به صنعت گردشگری و صنایع دستی بازگشته و شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی در استان زنجان باشیم.