یادداشت ؛
طولانی شدن دوره خدمت، عامل بیانگیزهگی مدیران
طولانی شدن دوره خدمت، بسیاری از مدیران را دچار بیانگیزگی، روزمرگی و تکرار میکند و این مطلب درباره بسیاری از مدیران و مسئولان ادارات و دستگاههای دولتی از جمله مدیرکل بهزیستی استان قزوین صادق است.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، افراد دارای معلولیتی که در منزل هستند و در مراکز بهزیستی نگهداری نمیشوند برای واکسیناسیون منتظر اعلام وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی باشند.این مطلب را مدیرکل بهزیستی استان قزوین در چند روز گذشته به خبرگزاری ایلنا گفته است.
علیرضا وارثی در این گفت و گو با تأکید بر اینکه اولویت تزریق واکسن پس از سالمندان با معلولانی است که در مراکز سازمان بهزیستی نگهداری میشوند، صراحتاً تأیید کرده که در قبال سایر معلولان استان مسئولیتی ندارد.
آنگونه که از متن سخنان این مدیرکل برمیآید ظاهراً وی حیطه وظایف خود را تنها محدود به آن دسته از سالمندان و معلولانی میداند که در مراکز تحتپوشش بهزیستی سکونت دارند و در قبال بخش اعظم جامعه هدف سازمان تحتمدیریت خود احساس مسئولیتی نمیکند.
این درحالی است که استان قزوین حدود۲۸ هزار شهروند دارای معلولیت دارد که به گفته خود مدیرکل از این تعداد تنها ۹صد نفر (شامل معلولان و سالمندان) در ۳۵ مرکز نگهداری شبانهروزی نگهداری میشوند و ۹۲۰ نفر نیز در ۲۳ مرکز روزانه (به صورت روزانه) خدمات توانبخشی و روانشناسی دریافت میکنند.
اگرچه مسئولیت واکسیناسیون اقشار مختلف جامعه بهعهده وزارت بهداشت است؛ اما از سازمان بهزیستی به دلیل ماهیت امدادگرانه و نیز شرایط خاص جامعه هدفش، انتظار میرود بهعنوان وکیلمدافع این اقشار دست از تلاش برای تسریع واکسیناسیون افراد تحتپوشش خود برندارد.
اما گویا مدیرکل بهزیستی استان قزوین در این گفت و گو حتی خود را موظف به پیگیری برای تسریع در روند واکسیناسیون معلولان هم نمیداند و با تأکید بر «اولویت واکسیناسیون با سالمندان و معلولان ساکن در مراکز زیرنظر بهزیستی» تلویحا حتی تلاش دارد تا از مراجعات و پیگیری مراجعان ِخواستار واکسن نیز جلوگیری کند.
این بیمسئولیتی در قبال واکسیناسیون معلولان درحالی رخ میدهد که بسیاری از تحتپوششان بهزیستی، بیماران میوپاتی، دیستروفی، اسامای، دارندگان معلولیتهای چندگانه و... هستند که نیاز مبرم آنان به واکسن کرونا باید توسط بهزیستی به اطلاع علومپزشکی رسیده و نسبت به لزوم سرعتعمل در این زمینه تاکید شود.
در همین شرایط که وارثی دامنه مسئولیتش را تنها به ۳درصد از جمعیت معلولان استان تقلیل داده و از آنها خواسته تا برای دریافت واکسن منتظر اعلام وزارت بهداشت باشند بسیاری از خانوادهها با اندکی پیگیری موفق به دریافت نوبت واکسیناسیون فرزندان بیمار و معلول خود شدهاند.
این نشان میدهد حتی دعوت بهزیستی به صبر برای اعلام نوبت واکسیناسیون توسط وزارت بهداشت نیز حاکی از عدم آگاهی این نهاد است چراکه برخی از بیماران از جمله مبتلایان به دیستروفی و اماس حتی بدون مداخله بهزیستی در لیست دریافتکنندگان واکسن گنجانده شدهاند و بهزیستی قزوین با انتشار اطلاعات بیمنبع و منسوخ، جامعه هدف را دچار اشتباه میکند که این امر در شرایط فعلی گناهی نابخشودنی است.
صرفنظر از خالی بودن دستهای این مدیرکل از گزارشی حاکی از کوچکترین تلاش در راستای مذاکره و چانهزنی با مراجع مسئول در امر واکسیناسیون جامعه هدف، رفتار منفعلانه و عدم نگرانی وی از تاریخ نامعلوم واکسیناسیون معلولان و سالمندان و همچنین احاله این امر به نهادهای دیگر و نداشتن هیچگونه ابایی از ابراز این موضع خنثی، بسیار عجیب و تأسفبرانگیز است.
هرچند به گفته برخی کارشناسان، طولانی شدن دوره خدمت، بسیاری از مدیران را دچار بیانگیزگی، دچار شدن به روزمرگی و تکرار میکند و بررسی فعالیتهای وارثی در چند ساله گذشته با توجه به فقدان رویدادهای جدید و اثربخش در حوزه کاری وی صحت این مطلب را تایید میکند.
بنابراین بهتر بود آقای مدیرکل روایت داستان افتخار به واکسیناسیون سالمندان نگهداری شده در مراکز بهزیستی را با انبوه کارهای انجام نشده و مشکلات پابرجای استان عوض میکرد تا دستی به صورت دغدغههایش میکشید و افکار عمومی میتوانست طول و عرض دلسوزیهایش را تخمین بزند و جامعه چندهزار نفره معلولان استان در فضایی ابهامآلود و بلاتکلیف فرد نرود.
پیشنهاد میشود در این مواقع استاندار به عنوان نماینده ارشد دولت در استان با ورود بهموقع به مسئله، ضمن یادآوری وظایف مدیران به آنها، مدیریت مسئله را در دست گیرد تا از بروز نارضایتی و خدایناکرده مرگو میر و بحرانانسانی در میان شهروندان دارای معلولیت پیشگیری شود.البته اگر استاندار و سایر مسئولان استانداری هم دچار روزمرگی و تکرار نشده باشند.
رویا بابایی - خبرنگارحوزه معلولان