در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
بیماران خاص و صعب العلاج کرمانشاه همچنان در انتظار واکسن کرونا/نمکی به قولش عمل نکرد/ افزایش بیماران دیالیزی به دلیل کاهش جراحی پیوند کلیه در استان
رئیس شورای بیماران خاص و صعب العلاج استان کرمانشاه گفت: حدودا 36 هزار بیمار خاص و صعب العلاج در سطح استان داریم که تا کنون عده اندکی واکسن دریافت کردهاند. وزیر بهداشت در سفر به استان کرمانشاه قول داد برای همه بیماران خاص واکسن در نظر گرفته شود ولی به قولش عمل نکرد.
حسین بیگلری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: با پیگیری هایی که شورای بیماران خاص و دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه داشته اند تاکنون برای حدودا 747 بیمار خاص واکسن کرونا تزریق شده است. بیماران صعب العلاج نیز باید هرچه زودتر واکسن دریافت کنند که در مقابل بیماری کرونا ایمن شوند.
وی افزود: در حال حاضر 616 بیمار دیالیزی، حدودا 300 بیمار تالاسمی، 260 بیمار هموفیلی، حدودا 12 هزار بیمار سرطانی، 1400 بیمار پیوند کلیه در سطح استان داریم که لازم است در کنار بیماران پیوند کلیه واکسینه شوند. بیماران نادری هم داریم که تعدادشان 200 نفر است آنها هم جزو بیماران صعب العلاج هستند که هنوز واکسن دریافت نکرده اند. همچنین بیماران دیابتی که آسیب پذیر ترین قشر در بین بیماران صعب العلاج هستند هم حدودا تعدادشان به 15 هزار بیمار می رسد که آنها هم هنوز واکسن دریافت نکرده اند.
بیماران محبورند بیرون بروند
رئیس شورای بیماران خاص و صعب العلاج استان کرمانشاه عنوان کرد: مدام به افراد جامعه گوشزد می شود که از منزل بیرون نروند و در خانه بمانند. ولی بیماران دیالیزی و تالاسمی نمی توانند در خانه بماند و برای ادامه درمان دائما باید به مراکز درمانی مراجعه کنند. بیمار دیالیزی باید یک روز درمیان به بخش دیالیز و بیماران سرطانی باید برای شیمی درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند. همچنین بیماران دیابتی باید انسولین تهیه کنند ،خب با این وضعیت بیماران چاره ای غیر از آنکه به بیرون رفته وبه مراکز درمانی مراجعه کنند، ندارند.
دربافت دارو بدون تغذیه مناسب
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مشکلات بیماران خاص و صعب العلاج اشاره کرد و گفت: برای این بیماران در استان دارو تا حدودی تامین می شود. ولی داروی بدون غذا برای بیماران ارزشی ندارد. از نظر معیشتی تقریبا همه بیماران خاص دچار مشکل هستند ما اگر بهترین دارو را به بیمار بدهیم ولی وقتی تغذیه مناسبی نداشته باشد چه فایده ای دارد. متاسفانه بیماران سرطانی و کلیوی استان از قشر ضعیفی هستند که به این بیماری مبتلا می شوند.
جراحی پیوند کلیه در استان به شدت کاهش یافته است
بیگلری ادامه داد: برای پیوند بیماران کلیوی نیز به مشکل بر خورده ایم و پیوند برای این بیماران به شدت کاهش یافته است. سالانه حدودا 70 الی 80 بیمار در استان کرمانشاه پیوند کلیه می شدند ولی در حال حاضر سالی 10 پیوند کلیه هم انجام نمی شود و این موضوع باعث شده که بیشترین فشار به بخش دیالیز بیمارستان کرمانشاه وارد شود. چرا که روز به روز به بیماران دیالیزی اضافه می شود.
وزارت بهداشت پروسه جراحی پیوند کلیه را سخت کرده است
رئیس شورای بیماران خاص و صعب العلاج استان کرمانشاه تصریح کرد: از وقتی که وزارت بهداشت عمل پیوند را به عهده گرفت و نظارت کامل به این موضوع دارد شرایط روند پیوند کلیه بیماران کلیوی سخت تر شده و هزینه خرید کلیه پیوند از مرگ مغزی ها خیلی کاهش یافته و همچنین هزینه خرید کلیه از افراد زنده نیز هزینه اش افزایش یافته که واقعا در توان بیماران کلیوی ما نیست که بتوانند کلیه تهیه کند.
وی اضافه کرد: وقتی بیماران نمی توانند پیوند کلیه شوند مجبورند مدام دیالیز شوند و در حال حاضر در بخش دیالیز 4 شیفته به بیماران خدمات می دهند. یعنی دستگاه های ما توان آپدیت خودشان را ندارند و دلیل این مشکلات هم مختل شدن عمل پیوند کلیه برای این بیماران است.
وی ادامه داد: قبلا کرمانشاه قطب پیوند کلیه ایران در منطقه غرب کشور بود و از استان های همدان، لرستان و کردستان برای پیوند کلیه به این استان مراجعه می کردند.
بیماران سی اف باید داروی وارداتی مصرف کنند
وی در ادامه به مشکلات بیماران سی اف استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: این بیماران داروی کرون باید استفاده کنند که به دلیل وارداتی بودن وجود ندارد و داروی مشابه ایرانی آن را هم پزشکان تجویز نمی کنند و می گویند جوابگوی این بیماری نیست. در ملاقاتی که با رئیس انجمن سی اف ایران داشتم گفتند برای داروی این بیماران پیگیر هستند ولی سهمیه آن بسیار کم است.
بیگلری بیان کرد: برای بیماران سرطانی نیز داروی وارداتی از سوی پزشکان معالج تجویز می شود که این فرانشیز این داروها قطع شده است. طبق تعرفه وزارت بهداشت وقتی دارویی در ایران تولید می شود،وارد کردن نمونه خارجی آن فاقد فرانشیز است. برای همین بیمار پیوند کلیه که پزشک داروی خارجی برایش تجویز می کند مجبور است به صورت آزاد تهیه کند و این موضوع برای بیماران پیوندی کلیوی، سی اف، ام اس و سرطانی مشکل ساز شده است.
وی در پایان افزود: بیمارانی که به کرونا مبتلا می شوند نیاز به خوردن غذای مقوی و آب میوه دارند که زودتر بهبود پیدا کنند ولی متاسفانه برخی از این بیماران در استان کرمانشاه به دلیل شرایط بد مالی نمی توانند تغذیه مناسبی داشته باشند ،حتی در مواردی بعد از بهبود، همراه بیماران برای ترخیص بیمارشان مراجعه نمی کنند،هرچند آماده همه نوع کمک برای ترخیص بیماران خاص مبتلا به کرونا داریم.