سرپرست محیط زیست بندرانزلی خبر داد؛
مارهای مشاهده شده در بندرانزلی سمی نیست
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بندرانزلی از غیر سمی و بیخطر بودن مارهای مشاهده شده در این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایلنا از بندرانزلی،سید فرشید فلاح در رابطه با اخبار رسیده مبنی بر مشاهده مارهای غیربومی در محوطه بندری و بلوار انزلی اظهار داشت: با اعزام تیم کارشناسی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان به محل تجمع مارها در سواحل بندرانزلی، علت افزایش بیاز حد این مارها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.
فلاح با اشاره به بومی بودن این مارها ادامه داد: طبق بررسی کارشناسان تمامی مارهای مشاهده شده در این ناحیه از نوع مار چلیپر یا Natrix tessellata که یک نوع مار آبی بوده و خطری برای شهروندان ندارد و کاملا غیرسمی است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست بندرانزلی فصلزاد و ولد مار چلیپر را یکی از دلایل رویت بیش از حد این جانور عنوان کرد و افزود: علت افزایش قابل توجه این نوع مار آبی ایجاد یک زیستگاه مطلوب و وجود منابع غذایی کافی اعم از بچه ماهی، موش و… در منطقه موجشکن انزلی است.
وی افزود: اندازه این مار بستگی به محیط زندگی و رژیم غذایی دارد و طبق مشاهدات و بررسیهای صورت پذیرفته طول این مار گاها به ۱.۲ متر و وزن آن به حدود ۷۰۰ گرم میرسد.
حسین علینژاد، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان نیز در این خصوص اظهار داشت: مارهای زنده گیری شده بر اساس کلیدهای شناسایی، تشخیص نوع گونه و سمی و غیر سمی بودن آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود:همه مارهای زنده گیری شده از نوع مار آبی چلیپر با نام علمی Natrix tessellata و با طول حداکثر ۱۲۰ سانتیمتر بومی مناطق تالابی و رودخانههای استان گیلان و کاملا غیر سمی هستند و خطر جدی برای شهروندان نیستند. (برای اطمینان و تایید تشخیص، تصاویر مربوطه از طریق شبکه مجازی در اختیاراستادان دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه قرار گرفت، که ایشان نیز تشخیص کارشناسی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان را مورد تایید قرار دادند).
علی نژاد در پایان گفت: گونه مار آبی چلیپر گونه بومی مار در حوزه تالاب انزلی بوده که با وجود پناه، غذا و امنیت (نداشتن شکارچی طبیعی) و شرایط مناسبزاد اوری در محدوده اسکله تراکم جمعیتی آن در این منطقه زیاد شده و با توجه به اینکه این گونه شناگر خوبی در آب است به راحتی در محدوده بندری جابجا شده و گستره انتشار خود در این محدوده را افزایش داده است.