خبرگزاری کار ایران

ایلنا از کهگیلویه و بویراحمد گزارش می دهد؛

گلایه عشایر دلی بجک از تخریب خانه های عشایری شان/ یک مسئول:تخریب سازه ها کاملا قانونی بوده است

گلایه عشایر دلی بجک از تخریب خانه های عشایری شان/ یک مسئول:تخریب سازه ها کاملا قانونی بوده است
کد خبر : ۱۰۷۱۶۹۴

در حالی که عشایر دلی بجک شهرستان بویر احمد استان کهکیلویه و بویر احمد از تخریب خانه های عشایری خود گلایه مندند که مسئولان معتقدند این تخریب ها کاملا قانونی بوده است و سازه ها بدون مجوز قانونی در حریم منابع ملی ساخته شده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عشایر دلی بجک علیا واقع در شهرستان بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد از تخریب منازل ییلاقی، تخریب اراضی منابع ملی، قلع و قمع درختان جنگلی و مرتعی شان گله مندند. آنها مدعی اند برخی از ادارات مرتبط صیانت از جنگل‌ها و مراتع، حقوق شان را ضایع و خانه‌های بهاره ییلاقی که قدمت آنان بیشتر از ۲۰۰ سال می رسد را بدون حُکم قضایی و حضور مالکان، به وسیله دستگاه‌های راه سازی تخریب کرده‌اند. گفته می‌شود سکونت عشایر در این منطقه از عهد احمدشاه قاجار تاکنون بوده است.

مهرعلی آرامش خو در گفت و گو با خبرنگار ایلنا دراین باره گفت: منازل ییلاقی ما  تخریب شده و اکنون نمی‌دانیم دام‌های خود را در کدام منطقه به چرا ببریم.

 آرامش خو ادامه داد: دلی بجک از قدیم منطقه کوچ ییلاقی آبا و اجدادی مان بوده و تا امروز که خودم 80 سال دارم این روند کوچ همچنان ادامه دارد و از چله کوچیکه زمستان تا 45 روز از بهار که بگذرد در آنجا می مانیم.

وی عنوان کرد: از طرف اداره منابع طبیعی آمده اند و تمامی خانه های مان که بیش از صد سال قدمت داشتند را بدون هیچ گونه اطلاع رسانی به ما شبانه ساعت 12 تخریب کردند. برای شکایت از عوامل این تخریب نزد دادستان رفتم و از وی خواستم به همراه چند مسئول استانی بیایند و از نزدیک این محل را بازدید کنند که دادستان روز گذشته در منطقه حضور پیدا کرد ولی متاسفانه نگذاشته بودند آن حجم از خرابی ها را ببینند.

 آرامش خو ادامه داد: با رسانه ای شدن این موضوع  از مسئولان استانی تقاضامندیم در این محل حضور پیدا کرده و از نزدیک ببینند چه میزان خرابی عوامل اداره منابع طبیعی به وجود آورده اند. اینها اگر مشکلی نداشته اند چرا ساعت 12 شب اقدام به تخریب خانه ها آن هم بدون اطلاع قبلی به ما کرده اند. حداقل اجازه می دادند که ما از حق مان دفاع کنیم اگر محکوم می شدیم بعد اقدام به تخریب می کردند. نه اینکه با لودر در منازلی که 150 سال سکونت کرده ایم را تخریب کنند.  

پیش تر از این نیز خالق بالش زر دیگر ساکن دلی بجک با بیان اینکه حدود ۱۵ خانوار در این منطقه عشایری به شغل دامپروری مشغول بودند و متاسفانه اکنون مجبور به کوچ اجباری شده اند، خاطرنشان کرد: خانواده‌های ما بدلیل ترس از تنش و درگیری به روستاهای توت نده، گندی‌خوری و سرتنگ بازگشته‌اند و ما نیز اکنون در این منطقه عشایری بی‌سرپناه هستیم.

بالش زر گفت: حدود ۲۰ راس دام عشایر ما اکنون تلف شده و چشمه‌ای که در اراضی ملی بوده و آبِ دام‌ها را تامین می‌کرد توسط فرد یا افراد ناشناسی تخریب و امکان استفاده از آن مانند گذشته برای عشایر و دام‌های آنان وجود ندارد.

وی از داشتن اسناد متعدد تاریخی مالکیت عشایر دلی بجکی در این منطقه عشایری هم خبرداد و یادآورشد: بسیاری از این اسناد مربوط به دوران تزریق واکسن مالاریا، دفترچه‌های بهداشت دام، مدارک آموزشی و تصاویر هوایی در سال‌های ۴۳ تا ۴۸ توسط سازمان جغرافیایی کشور با مشارکت شرکت فرانسوی است.

در ادامه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهکیلویه و بویر احمد نیز به خبرنگار ایلنا، گفت: در این منطقه 2 قوم عشایر برسر محدوده چرای دام با هم اختلافاتی دارند.

غلامحسین حکمتیان ادامه داد: روز گذشته هم به همراه دادستان مرکز استان و معاون شان از منطقه بازدید کردیم و از نزدیک خانه هایی که آنجا تخریب شده را مشاهده کردیم که این خانه ها الگوی ساختار ندارد. همچنین قرار نیست عشایر در محل چراگاه ها خانه بسازند. اینگونه ساخت و سازها با دستورالعمل های منابع ملی جور در نمی آید و اداره منابع طبیعی اگر اقدام به تخریب آنها کرده کاملا قانونی بوده است.

حکمتیان ادامه داد: عشایر دلی بجک بدون مجوز قانونی اقدام به ساخت 4 خانه کرده بودند و این در حالی است که اگر عشایر بخواهند اقدام به ساختن خانه کنند حتما باید مجوز قانونی داشته باشند. 

وی گفت: در خصوص ادعای قدمت تاریخی بودن این خانه ها از سوی عشایر منطقه ما داریم تحقیقات لازم را انجام می دهیم. روز گذشته هم که با دادستان برای بازدید رفته بودیم، مردم عشایر آنجا مدعی شدند که چند سال اینجا زندگی کرده اند و بعد آنجا را ترک کرده و دوباره به منطقه بازگشته اند. ضمن اینکه ممیزی مراتع هم آنجا شکل نگرفته است. ما باید در این باره بررسی هایی را انجام دهیم که ببینیم این عشایر در منطقه سابقه زندگی از گذشته تابه حال را در منطقه داشته اند یا خیر. هفته آینده  در جلسه ای که با مجموع همکاران در حوزه قضایی و استانداری برگزار می کنیم به نتیجه می رسیم.

حکمتیان افزود: هرکجا در حریم منابع ملی ساخت و سازی های غیرقانونی صورت بگیرد ما در منابع طبیعی با دستور از مراجع قضایی به شکل قانونی اقدام به تخریب خواهیم کرد. این خانه هایی که تخریب شده قدمت تاریخی نداشته اند و این عشایر مدعی هستند که از گذشته تاکنون این منطقه محل اطراق گاه شان بوده است.

سید علی ملک حسینی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این باره به ایلنا، اظهار داشت: از منطقه دلی بجک به همراه مدیرکل منابع طبیعی استان و کارشناسان مربوطه بازدیدی داشته ایم. و به زودی بررسی هایی در کمیسیون منابع طبیعی به صورت دقیق انجام خواهد شد و سابقه این عشایر که آیا حقوقی دارند یا خیر  انجام و اطلاع رسانی خواهد شد. اما آنچه که توسط عوامل منایع طبیعی در این منطقه عشایری تخریب شده سازه های بلوک و سیمان بوده که به تازگی ساخته شده و ممنوعیت قانونی داشته است و این ساخت و ساز در حالی تخریب شده اند که هنوز در مرحله دیوار چینی بوده اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز