مدیر عامل شرکت آب وفاضلاب استان بوشهر:
با اجرای پروژههای آب شیرین کن، وابستگی آبی بوشهر به دیگر استان ها کاهش مییابد / حذف انشعابات غیر مجاز در دستور کاراست
مدیرعامل شرکت آبفای استان بوشهر گفت: با افتتاح پروژههای آبشیرینکن در دست اجرا، نسبت وابستگی استان بوشهر به دیگر استانها از ۹۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش مییابد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا از بوشهر ، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر - صبح امروز سهشنبه - در نشست وضعیت آبرسانی در استان بوشهر ، با اشاره به وابستگی تامین آب استان به ۲ استان کهگیلویه و بویراحمد وفارس گفت: بیش از ۸۰ درصد این منبع در ۲ استان کهگیلویه و بویراحمد و فارس شامل سد کوثر و رودخانه شاپور و چشمه ساسان کازرون قرار دارد.
عبدالحمید حمزهپور با بیان اینکه منابع آب استان بوشهر با میزان بارش باران تغییر میکند اظهار داشت: در سال آبی جاری کاهش بارش باران بر منابع تامین آب در شهرستان کازرون اثر گذشته و میزان آبدهی آن به شدت کاهش داده است.
وی با اشاره به اینکه سالانه افزون بر ۳۵۰ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی در استان بوشهر مصرف میشود افزود: بر اساس استانداردهای تعیین شده سرانه مصرف آب در استان بوشهر ۲۰۰ تا ۲۲۰ لیتر ولی اکنون این سرانه تا ۳۵۰ لیتر افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر میزان تامین آب آشامیدنی را بر اساس سرانه تعیین جوابگوی نیاز استان دانست و بیان کرد: با توجه به مصرف بیش از میزان تعیین شده از سوی مشترکان و انشعابات غیرمجاز و مصرف غیر شرب، آب انتقالی به استان بوشهر، در تامین نیاز مردم با مشکلاتی مواجه کرده است.
حمزهپور با تاکید بر مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان به ویژه در فصل گرما تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب مسئول تامین آب شرب مردم در شهرها و روستاها و این درحالی است که برخی مشترکان از آن در آبرسانی به اراضی کشاورزی و باغات استفاده میکنند که تخلف است.
وی با بیان اینکه قطعی انشعاب آب غیرمجاز و خانه باغها در اولویت است تاکید کرد: بدون اغماض انشعاب آب در خانه باغها و آبرسانی به اراضی کشاورزی و باغ قطع میشود و مصرف آب در خانه باغ و آبیاری اراضی و دام جرم محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به تدوین برنامه ایجاد منابع آب آشامیدنی از طریق شیرینسازی آب دریا خاطر نشان کرد: در این زمینه پروژههای آبشیرینکن در مجموع به ظرفیت افزون بر ۱۵۰ هزار متر مکعب در شبانهروز در استان طراحی و مجوز آن صادر و عملیاتی شده است.
حمزهپور با بیان اینکه اکنون به ظرفیت افزون بر ۳۴ هزار متر مکعب آبشیرینکن در استان بوشهر وارد مدار تولید است گفت: طرحهای شیرینسازی آب دریا با مشارکت بخش خصوصی سرمایهگذاری میشود و آب تولیدی از سرمایهگذاران به صورت تضمینی خریداری میشود.
وی هزینه تولید آب آشامیدنی از طریق شیرینسازی آب دریا را بسیار بالا دانست و تصریح کرد: در این راستا دولت هر سال یارانه خرید تضمینی آب تخصیص میدهد و سال قبل برای تامین آب از آبشیرینکن بوشهر و کنگان ۱۵۰ میلیارد تومان یارانه پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با اشاره به اجرای پروژههای آبشیرینکن در شهرها و روستاهای مختلف استان بوشهر خاطر نشان کرد: پروژههای بزرگ تأسیسات آبشیرینکن شامل ۳۵ هزار و ۱۷ هزار متر مکعب بوشهر و ۲۸ هزار مترمکعب سیراف - جم است که امسال این پروژهها وارد مدار تولید میشود.
حمزهپور از حل مشکلات تاریخی آب آشامیدنی بوشهر با افتتاح پروژههای آبشیرینکن خبر داد و بیان کرد: امسال به ظرفیت ۶۰ هزار متر مکعب آب تولیدی از پروژههای آبشیرینکن وارد مدار بهرهبرداری میشود که در پایداری تامین آب استان بوشهر نقش مهمی دارد.
وی، با تاکید بر پرداخت هزینه آب مصرفی مشترکان به ویژه سازمانها، ادارات و نیروهای مسلح گفت: با توجه به اینکه شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر، به صورت درآمد هزینه مدیریت میشود عدم پرداخت هزینه آب مصرفی از سوی مشترکان، مشکلاتی را در اجرا پروژهها فراهم میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر از کاهش وابستگی منابع آب آشامیدنی استان به دیگر استانها خبر داد و تصریح کرد: با افتتاح پروژههای آبشیرینکن در دست اجرا، نسبت وابستگی استان بوشهر به دیگر استانها از ۹۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش مییابد.
حمزهپور با تاکید بر مدیریت مصرف آب از سوی مشترکان در شهرها و روستاها افزود: برای گذر از تابستان، باید مدیریت مصرف آب در دستور کار همه مشترکان قرار بگیرد تا بتوان این فصل بدون بحران پشت سر گذاشته شود.