ظهر امروز انجام شد؛
بازدید اعضای کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس از دانشگاه فردوسی
اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه از بخش های مختلف دانشگاه فردوسی مشهد و دفتر تعامل صنعت با دانشگاه بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، در این بازدید که با همراهی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد صورت گرفت اعضای کمیسیون در پژوهشکده هوا - خورشید و مرکز فناوریهای پیشرفته (CAT) دانشگاه فردوسی مشهد حضور یافته و از نزدیک دستاوردهای علمی این دانشگاه را مورد ارزیابی قرار دادند.
اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به همراه ریاست دانشگاه فردوسی مشهد با حضور در انجمن فرانگران نوین، از بش های مختلف انجمن بازدید کردند.
اعضای این کمیسیون همچنین به همراه ریاست دانشگاه فردوسی مشهد با حضور در دفترتعامل صنعت با دانشگاه، از بخش های مختلف انجمن فرانگران نوین بازدید کردند.
در این مرکز بیش از ۶۰۰ برند فعال در باشگاه کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد وظیفه ارتباط بین صنعت و دانشگاه را بر عهده دارند.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این بازدیدها گفت: اولین سفر استانی ما به استان خراسان رضوی صورت گرفته است و مجلس یازدهم کمی خراسانیتر بوده است.
وی افزود: آموزش عالی و آموزش و پرورش در تمام کشورها از جایگاه خوبی برخوردار بوده و پیشرفت و توسعه همه کشورها در قبال کیفیت قوانین آن است و نکته مهمی است که هرچه قانون باکیفیتتر، آموزش نیز با کیفیتتر خواهد بود. در تلاشیم در کمیسیون آموزش، موضوع قوانین و نظارت بر این موارد را درست انجام دهیم.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اظهار کرد: خدا را شاکریم که جمع فرهیخته بسیار دلسوزی دور هم هستیم و کارهایی بسیار ارزشمند انجام شده است، با دست پر به خراسان آمدهایم و در ادامه پیش خواهیم رفت. برای آموزش، ۲ هزار میلیارد تومان و ۱۰ هزار میلیارد برای نوسازی مدارس داشتهایم. امسال ۵۰۰ میلیارد تومان برای ۱۳ دانشگاه برتر تخصیص بودجه داشتهایم و علاوه بر ۴۵ درصد افزایش، حدود ۵۳ میلیارد افزایش بودجه برای دانشگاه فردوسی داشتهایم و دیگر دانشگاهها حدود ۵ تا ۶ درصد افزایش بودجه داشته اند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز بیان کرد: دانشگاه هفتاد و دو ساله فردوسی، یکی از افتخارات آموزش عالی کشور است و در بین سه دانشگاه جامع برتر قرار دارد و براساس تمام رتبهبندیها معمولا در۳ رتبه اول هستیم.
محمد کافی گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات، عصاره فرهیختگی مجلس است. استان خراسان رضوی سومین استان کشور از لحاظ تعداد دانشجو بعد از تهران و اصفهان است و ۲۷۰ هزار نفر دانشجو و ۵ هزار اعضای هیئت علمی دارد که تقریبا توسعه متوازنی برقرار است و در اکثر شهرستانها مراکز وابسته به وزارت بهداشت و علوم را داریم.
وی افزود: دانشگاه هفتاد و دو ساله فردوسی، یکی از افتخارات آموزش عالی کشور است و غیر از این هم انتظار نیست. خیلی از نمایندگان مجلس ما دانش آموخته دانشگاه فردوسی هستند که باعث افتخار است. این دانشگاه، ۱۳ دانشکده و ۶۴ گروه آموزشی و ۸ پژوهشکده دارد و در تراز بینالمللی این امکانات فراهم است. پژوهشکدههایی که نیاز صددرصدی امروز کشور هستند، همه در هشت سال اخیر تشکیل شدهاند.
احسان مصطفوی مدیر دفتر تعامل صنعت با دانشگاه نیز گفت: این دفتر بیش از یک دهه قبل تشکیل شده و در این یک دهه اعضایی را مدنظر داشته در حوزه صادرات کشور بسیار موثر و مفید بوده اند.
وی ادامه داد: ایدههای بسیار خوبی از جمله سوغات ملی، طرح سازمان جهانی مدیریت و صادرات زعفران و پالایشگاه زعفران نیز برخواسته از این مجموعه هستند.
از جمله بخشهای مورد بازدید نمایندگان مجلس، قسمتهای مختلف آزمایشگاه فناوریهای نوین دانشگاه و حضور در جمع برخی شرکتهای دانشبنیان نو پای مستقر در این مرکز بود.
در این بازدید، مقرر شد با استفاده از ظرفیت منابع صندوق نوآوری و شکوفایی تا سقف ۱۰۰ میلیارد ریال برای توسعه زیر ساختهای سخت افزاری و سروری مرکز فناوریهای پیشرفته دانشگاه فردوسی مشهد اختصاص داده شود.