نماینده مردم تربت حیدریه مطرح کرد؛
روشنشدن هویت و پیشینه تاریخی منطقه تربتحیدریه با یافتههای باستانشناسی دامسک
نماینده مردم شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت ادامه مطالعات و کاوشهای باستانشناسی در منطقه تربتحیدریه برای آشکار شدن پیشینه تاریخی منطقه و جذب گردشگر تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن زنگنه امروز در حاشیه بازدید از کاوشهای باستانشناسی دامسک اظهار کرد: تاریخ هر منطقه، هویت آن منطقه است و کاوشهای باستانشناسی باعث میشود تا این هویت ناشناخته، آشکار و شناخته شود.
او با اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری برای ادامه کاوشها گفت: اهداف و تلاشهای باستانشناسان در معرفی یافتهها و گنجینههای تاریخی بسیار ارزشمند است، چرا که پیشینه هر منطقه را نمایان میکند و تاریخ گمشده منطقه را میتوان در لابهلای همین یافتههای باستانشناسی پیدا کرد و بهویژه این منطقه که برای بیشتر پژوهشگران و باستانشناسان ناشناخته است.
زنگنه ادامه داد: یافتههای این کاوش، حفاظت اصولی خواهد شد و با تبدیل این مجموعه به سایت موزه باستانشناسی، به جذب گردشگر کمک زیادی خواهد کرد.
همچنین علی محمدی رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تربتحیدریه در اینباره گفت: در اولین فصل کاوشهای باستانشناسی منطقه تاریخی دامسک بیش از ۳۰ خمره سفالی آذوقه مربوط به دوران پیش از اسلام کشف شد که نوع چیدمان و تعدد آنها در کشور بی نظیر است.
او ادامه داد: دومین فصل کاوشها نیز از اواخر اسفندماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و به مدت دوماه ادامه خواهد داشت.
محمدی تصریح کرد: تاکنون از مجموع ۳۵۰ اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در منطقه تربت حیدریه، ۵۶ اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.