خبرگزاری کار ایران

ایلنا از خراسان رضوی گزارش می دهد:

معطلی حدود ۲ هزار کامیون در مرز دوغارون/سندیکای حمل‌ونقل افغانستان اجازه تردد به کامیون های ایران را نمی دهد

معطلی حدود ۲ هزار کامیون در مرز دوغارون/سندیکای حمل‌ونقل افغانستان اجازه تردد به کامیون های ایران را نمی دهد
کد خبر : ۱۰۴۶۲۴۵

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل خراسان رضوی اظهار کرد: متأسفانه هنوز مرز دوغارون به‌طور کامل بازنیست و حدود دو هزار کامیون پشت مرز متوقف هستند و تلاش باید براین باشد که هرچه زودتر مرز شرایط عادی خود را پیدا کند .

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، اگرچه خبرهای منتشر حاکی از آن است که در شرایط خاصی برخی محموله‌های فسادپذیر و سوختی از دوغارون تردد داشته باشد اما سندیکای حمل‌ونقل افغانستان و مالباختگان و صاحبان کامیون‌های آتش‌گرفته در این مرز اعتراض و اعلام کردند تا زمانی که دولت افغانستان خسارات این افراد را تعیین تکلیف نکند، اجازه نمی‌دهند تا مرز دوغارون دوباره فعال شود.

در حال حاضر خودروهای بسیاری در پشت مرز چشم‌انتظار برای کاهش توقف کامیون‌ها، گمرک اعلام آمادگی کرده است تا در خصوص محموله‌های صادراتی با اولویت مواد فاسدشدنی و سوخت در صورت تقاضای صاحب کالا در سامانه جامع گمرکی، با هماهنگی گمرکات مبدأ اظهارنامه‌ها ابطال یا به سایر مرزها تغییر مسیر داده شود. 

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: متأسفانه هنوز مرز به‌طور کامل بازنیست و حدود دو هزار کامیون پشت مرز متوقف هستند و تلاش باید براین باشد که هرچه زودتر مرز شرایط عادی خود را پیدا کند .

احمد زمانیان یزدی بابیان اینکه توقف این کامیون‌ها پشت مرز و داخل ایران هزینه‌بردار هست گفت: کامیون‌ها هزینه توقف دارند لذا ازآنجاکه کانتینرها متوقف هستند ضرر بسیار زیادی به شرکت‌های حمل‌ونقل وارد خواهد شد.

وی هم‌چنین با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایان سال اظهار کرد: حجم زیادی از کالاها در بندرعباس به خاطر بسته بودن مرز متوقف هستند و همه این‌ها باید تمهیداتی دیده شود تا شرایط به حالت عادی بازگردد.

تردد خودروهای سنگین مقدور نیست

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل خراسان رضوی بابیان اینکه در رسانه ها مطرح شده که مرز از پنجشنبه هفته گذشته بازاست افزود: مرز به‌طور کامل باز نیست زیرا تنها تعداد محدودی کامیون تره‌بار به آن‌سوی مرز رفته‌اند که در آن سمت نیز با مشکل مواجه شده‌اند.

زمانیان بیان کرد: مرز زمانی ازنظر ما باز است که عملیات حمل کالا روان بوده و خودروهای ترانزیتی بتوانند به سهولت تردد کنند و این در حالی است که این موضوع هنوز محقق نشده و از پنجشنبه نیز کامیون‌های تره‌بار هم امکان تردد ندارند.

وی بابیان اینکه اثرات این حادثه بر روی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی بسیار زیاد و جبران‌ناپذیر است ادامه داد: درحال  حاضر شرکت‌ها از توقف کامیون‌ها به دلیل پرداخت حق توقف متضرر می‌شوند و از طرفی خسارت‌ها هم بسیار زیاد است.

وی افزود: رانندگانی که با بار خود پشت مرز باقی‌مانده‌اند در حال حاضر ادعای حق توقف دارند و از طرفی شرایط نیز به‌گونه‌ای است که نه شرکت مقصر است و نه کامیون دار و جبران این خسارت بلاتکلیف مانده و با توجه به این شرایط ناخواسته پیشنهاد ما این است که هرچه زودتر مرز بازگشایی شود تا به سایر مسائل سر فرصت و به‌تدریج رسیدگی شود.

رئیس کمیسیون ترانزیت و حمل‌ونقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی بابیان اینکه در زمان شیوع کرونا تنها مرزی که تردد و حمل کالا در آن محدود یا متوقف نشد، دوغارون بود و این مرز سهم بسیار در ترانزیت و صادرات کالا از طریق شرکت‌های حمل‌ونقل داشت ادامه داد: اکنون‌که مرز بسته‌شده است، تعداد بسیاری از کامیون‌ها در توقفگاه‌های مرزی متوقف می‌شوند مگر اینکه مسیرهای جایگزین دیگری برای عبور کامیون‌ها در نظر گرفته شود یا اینکه به کامیونها اجازه تخلیه بار در منطقه ویژه اقتصادی دوغارون داده شود.

وی اظهار امیدواری کرد:  این حادثه درس عبرتی برای دست‌اندرکاران افغانستانی و ایرانی باشد تا ملاحظات بیشتری در ارائه خدمات و توسعه تجهیزات گمرکی داشته باشند.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل خراسان رضوی بیان کرد: دوغارون قدیمی‌ترین واصلی‌ترین مرز مشترک ایران و افغانستان واصلی‌ترین مرز ترانزیتی و ورود کالاهایی است که از مسیر ایران به هرات وارد می‌شود چراکه هرات همواره به‌عنوان انبار افغانستان شهرت داشته است.

وی گفت: در حال حاضر مبادلات کالا در مرز دوغارون متوقف‌شده و این توقف چندهفته‌ای به طول می‌انجامد بااین‌حال فعالان بخش خصوصی خراسان رضوی تمایل خود را برای مشارکت در پاک‌سازی مسیر تردد کامیون‌ها در مرز و آماده‌سازی محل برای تجارت اعلام کرده‌اند.

لزوم جبران خسارت بازرگانان

عضو هیئت‌مدیره اتاق مشترک ایران و افغانستان نیز در این رابطه بابیان اینکه بابت از بین رفتن سرمایه تجار ایرانی نگران بوده و لذا باید هر چه سریع‌تر مسیر از آثار سوختگی‌های بجا مانده پاک‌سازی و برای تردد کامیون‌های صادراتی و ترانزیتی هموار شود بیان کرد: مسئولان ایرانی و افغانستانی باید این موضوع را در نظر داشته باشند که از محل این حادثه تقصیری متوجه تجار و بازرگانان ایرانی و افغانستانی نیست و باید خسارات آنان جبران شود.

محمود سیادت فعال‌سازی مسیر ریلی خواف – هرات، اتخاذ شرایط قیمتی مناسب از سوی راه‌آهن برای کرایه حمل بار، آمادگی گمرک میلک و ماهی رود برای پذیرش کامیون‌های صادراتی و ترانزیتی بیشتر به‌عنوان مسیر جایگزین و جدی گرفتن بیمه کامیون‌ها از سوی مسئولان افغانستانی را از راه‌حل‌های کوتاه‌مدت برای جبران توقف تبادل کالا در دوغارون برشمرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز