خبرگزاری کار ایران

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان مطرح کرد؛

هیچ کانون آنفلوآنزای پرندگان در اصفهان وجود ندارد

هیچ کانون آنفلوآنزای پرندگان در اصفهان وجود ندارد
کد خبر : ۱۰۴۳۳۲۱

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بیش از دو سال است که هیچ کانون ابتلای آنفلوآنزای پرندگان در اصفهان شناسایی نشده و البته وجود ندارد.

به گزارش ایلنا از اصفهان، بیش از یک ماه است که از انتشار اخبار شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مرکز کشور می گذرد. این درحالی است که شهرام موحدی در گفت و گو با ایلنا تاکید کرد: از آذرماه سال نود و هفت تا کنون هیچ کانون ابتلای آنفلوآنزای پرندگان در استان اصفهان مشاهده نشده است.

وی با اشاره به ۲هزار و۶۰۰واحد پرورش طیور در استان اصفهان ادامه داد: استان ما با ظرفیت ۵۶ میلیون طیور صنعتی رتبه اول کشوراز نظر تعداد واحد های پرورش طیور در کشور را دارد و کوچک ترین خطایی موجب ایجاد شرایط بحرانی می شود.

مدیرکل اداره دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: آخرین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیش از دو سال پیش در اصفهان شناسایی و مهار شد. با توجه به جمعیت بالای طیور پرورشی در استان اصفهان، کوچک ترین خطایی می تواند سبب بحران شود؛ به همین خاطر با استفاده از تجربیات خود تلاش کردیم با رعایت پروتکل های بهداشتی و انجام واکسیناسیون در واحدهای پرورش طیور، اصلاح ساختار و رصد و پایش واحد های پرورش و آموزش پرورش دهندگان مانع شیوع و تشکیل کانون ابتلای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شویم.

وی با بیان اینکه کنترل بیماری های ویروسی در حوزه انسانی و دامی بسیار دشوار است تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در گروه انسانی نشان داد، کنترل بیماری های ویروسی کار بسیار دشواری است؛ کارمهمی که کادر دامپزشکی به خوبی از عهده آن بر آمده اند.

موحدی یادآور شد: پرسنل دامپزشکی استان اصفهان در سال ۹۵ و ۹۷ با وجود محدودیت های فراوان در تجهیزات و امکانات، توانستند کانون های آنفلوآنزای پرندگان و آنفولانزای حاد پرندگان را مهار کنند. در زمان شیوع کرونا تا کنون نیز لحظه ای از انجام رسالت خود غافل نبوده اند، زیراکوچک ترین سهل انگاری و خطایی موجب ایجاد بحران می شد.

تعطیلی باغ پرندگان

آخرین روزهای بهمن ماه بود که روابط عمومی باغ پرندگان اصفهان اعلام کرد با توصیه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و برای حفظ سلامت پرندگان و شهروندان اصفهانی، از روز دوشنبه ۲۷ بهمن ماه مجموعه باغ پرندگان تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود.

مدیر طرح ساماندهی ناژوان در این‌باره گفت: با توصیه اداره کل دامپزشکی استان اصفهان و برای حفظ سلامت پرندگان و شهروندان اصفهانی، از روز دوشنبه ۲۷ بهمن ماه مجموعه باغ پرندگان تا اطلاع ثانوی بسته شده است.

سید رسول هاشمیان با بیان اینکه در باغ پرندگان اصفهان هیچ مورد مشکوکی از ابتلای پرندگان به بیماری آنفلوآنزای مرغی مشاهده نشده است، افزود: این اقدام برای پیشگیری از ابتلا یا شیوع این بیماری بین پرندگان و بازدیدکنندگان انجام می‌شود.

مدیر طرح ساماندهی ناژوان ادامه داد: طرح فوری واکسیناسیون همه پرندگان با مساعدت اداره کل دامپزشکی استان در حال انجام است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان نیز با تایید این موضوع اعلام کرد:باغ پرندگان اصفهان با 130 گونه پرنده نادر و کمیاب و بسیار زیبا یکی از قدیمی‌ترین  باغ های اصفهان است که بعد از مشکلات باغ پرندگان قم، تصمیم گرفتیم برای پیشگیری از هرگونه خطری به صورت موقت تعطیل شود.

وی خاطرنشان کرد: در مکاتبه با شهردار اصفهان دستور تعطیلی موقت آن صادر شد و در حال حاضر واکسیناسیون پرندگان آن در حال انجام است. دوز اول تزریق شده و ۴ تا ۵ هفته آینده دوز دوم تزریق می شود.

موحدی یادآور شد: برای کنترل و ممانعت از ابتلای طیور به آنفولانزا تا کنون ۶۶۰ میلیون دوز واکسن در حوزه طیور استان اصفهان استفاده شده که از این رقم ۲۵ میلیون دوز از سال ۹۷ تا ۴ بهمن ماه امسال تزریق شده است.

پیشگیری بهتر از درمان

وی تاکید کرد: در دامپزشکی باور داریم  که پیشگیری بهتر از درمان است و این اصل را نیز رعایت کرده ایم. به طوری که به صورت مداوم و البته رایگان تست PCR از پرندگان واحد های تولیدی می گیریم و در صورت مشاهده بیماری بدون فوت وقت واکسیناسیون و کنترل بیماری را در دستور کار قرار می دهیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: ویروس کرونا نشان داد پیشگیری کار بسیار دشواری است و فعالان حوزه دامپزشکی به این رسالت مهم پرداخته اند.اگر هم نتیجه قابل قبولی گرفته ایم، به این دلیل است که هزینه ۸۰۰هزارتومانی تست PCR را برای هر پرنده تقبل می‌کنیم تا دامپرور و صاحب واحد پرورش طیور بدون ترس و اضطراب از هزینه های آزمایش و واکسیناسیون موارد مشکوک را با ما درمیان بگذارند و موردی را پنهان نکند. اتفاقی که در مورد کرونا شاهد آن نبودیم و نتیجه اش قطع نشدن زنجیره انتقال بود.

موحدی با بیان اینکه واکسیناسیون به عنوان سد نفوذ ناپذیر نیست اظهار داشت: در کنار واکسیناسیون، آموزش چهره به چهره به پرورش دهندگان طیور، انجام آزمایش های مداوم، رایگان و شبانه روزی  را در دستور کار داریم و به همین دلیل است که از آذرماه سال ۹۷ تا کنون هیچ کانون ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان نداشته ایم.

وی اضافه کرد: خوشبختانه برای تامین هزینه انجام واکسیناسیون و آزمایش PCR مشکلی نداشته ایم و تلاش کردیم با وجود اینکه دامپزشکی را جدا از سیستم بهداشت و درمان درنظر گرفته اند، هزینه ها را تامین کنیم.

به گفته مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بخشی از واکسن های مصرفی تولید داخلی و بخشی وارداتی هستند که تا این لحظه بخاطر موقعیت استان اصفهان از نظر تعداد بالای واحد های پرورش طیور همیشه تهیه شده وهیچگاه با مشکل و کمبود مواجه نشده اند.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز