آبیلی خبر داد:
پرداخت تسهیلات به ۲۴۰۰ طرح روستایی توسط صندوق کارآفرینی امید در خراسان رضوی
مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان رضوی از پرداخت تسهیلات به ۲۴۰۰ طرح روستایی توسط صندوق کارآفرینی امید در این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علی آبیلی مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان رضوی گفت: بر اساس دستور مقام معظم رهبری مبنی بر برداشت از صندوق توسعه ملی به مبلغ ۵/۱ میلیارد دلار به منظور توسعه اشتغال روستایی و تدوین و ابلاغ قانون مذکور در مجلس شورای اسلامی ، این قانون و سهمیه استان توسط وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از اوایل سال ۱۳۹۷ به چهار بانک عامل کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید، توسعه تعاون و پست بانک ابلاغ شد.
وی افزود: براین اساس اعتبارات ابلاغی از تلفیق با منابع صندوق توسعه ملی مجموعاً مبلغ یکهزار و ۲۹۰ میلیارد ریال طی چهار مرحله به صندوق کارآفرینی تخصیص که خوشبختانه ۱۰۰ درصد آن جذب شده است.
وی ادامه داد: از محل این اعتبارات به ۲۴۰۰ طرح در بیش از ۸۶۰ روستا در سطح استان تسهیلات تا سقف ۴۰ میلیارد ریال پرداخت شده که بر اساس بازدیدهای میدانی به عمل آمده و تعهدات مجریان طرحها، تا این تاریخ ۳۵۰۰ فرصت شغلی در قالب مشاغل خانگی، خوداشتغالی و کارفرمایی ایجاد شده است.
آبیلی افزود: همچنین با توجه به عملکرد مناسب صندوق کارآفرینی امید استان به لحاظ کمی و کیفی درصدی از منابع داخلی نیز به منظور تأمین مالی کسب و کارهای روستایی در بخشهای مختلف اقتصادی کشاورزی،صنعت و خدماتی تخصیص داده شده که در این خصوص هماهنگی لازم با معاونت اقتصادی استانداری صورت پذیرفته است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید در خراسان رضوی گفت: از طرفی به منظور توسعه مزیتهای نسبی و رقابتی در روستاهای سطح استان ضمن استفاده از تجربیات کشورهایی که در تأمین مالی برای مشاغل و کسب و کارهای خرد و کوچک موفق عمل کرده اند، توانسته ایم با مشابه سازی و الگوبرداری متناسب با شرایط فرهنگی و بومی کشور، ضمن اولویت بندی برای گروههای هدف مدلهایی را اجرا نمائیم.
آبیلی تصریح کرد: این افراد معمولاً به دلیل اینکه دارای رتبه اعتبار پایین تری هستند و مورد توجه بانکها و سایر مؤسسات مالی قرار نمیگیرند، فلسفه وجودی مؤسسات تأمین مالی خرد، خدمت به مردم فقیر و افزایش دامنه شمول تخصیص منابع مالی به این افراد است.
وی ادامه داد: در مدل اجرای صندوق های خرد محلی با توجه به استقبال بالایی که از این طرح در سطح روستاها صورت گرفته، ۳۱۱ صندوق خرد محلی در ۲۱۶ روستا و با عضویت ۸۶۹۱ نفر زن روستایی با هماهنگی جهاد کشاورزی استان، سازمان بسیج و بهزیستی استان و بمنظور اجرای کسب و کارهایی از جمله فرش دستباف، تولیدی پوشاک، پرورش دام سبک و سنگین، کشت گیاهان دارویی، محصولات گلخانه ای، صنایع دستی، صنایع غذایی،گردشگری، بسته بندی، خشکبار صادراتی، تولید شیرینی،گلیم بافی، عروسک دوزی، نوغانداری، تولید کیف، تولید چیپس میوه و عرقیات گیاهی تشکیل شده و حمایت از طرحهای مشابه و جدید نیز در سطح روستاهای استان همچنان ادامه دارد.