مدیرکل هواشناسی گیلان خبر داد:
توسعه ایستگاههای هواشناسی گیلان در دستورکار قرار دارد/ شناسایی دو منشا برای گرد و خاک گیلان
مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه ۱۳ ایستگاه هواشناسی در استان به صورت ۲۴ ساعته فعال است، گفت: توسعه این ایستگاهها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایلنا از رشت، محمد دادرس با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص کاهش اثر گرد و خاک، گفت: ابتدا این طور تصور میشد که به دلیل شرایط جوی احتمال وجود گرد و خاک در گیلان کم است اما مطالعات خلاف آن را ثابت کرد و توانستیم دو منشأ برای گرد و خاک در گیلان شناسایی کنیم.
وی تصریح کرد: یک منشأ گرد و خاک در گیلان از سمت غرب و از سوی عراق و عربستان بود که استان ما را تحت شعاع قرار میداد.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد گیلان در ارتفاعات واقع شده و گرد و غبار اثرات منفی زیادی در آن دارد، افزود: البته رشته کوههای البرز مانع از آن است که گرد و خاک زیادی به استان بیاید اما از طرف شرق و ترکمنستان گرد و خاک اثرات مخربی دارد چون مانعی بر سر راه آنها نیست و میتوانند به راحتی به استان وارد شود.
مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه در سال ۹۷ بیش از ۱۲ تا ۲۰ روز گرد و غباری داشتیم که میزان دید را زیر ۴۰۰ و گاهی ۸۰۰ متر آورده بود، اضافه کرد: این موضوع برای استان هشدار دهنده بود و پس از اعلام گزارشات این سازمان، ایستگاه آلودگی و گرد و غبار را از سطح کشور در استان نصب و راهاندازی کردیم.
دادرس با اشاره به اینکه سالها دغدغه آن را داشتیم که گیلان به عنوان پایلوت طرح توسعه هواشناسی قرار گیرد، بیان کرد: سالانه بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان خسارت برنج داشتیم و نیاز بود که دادههای خام را در حوزه هواشناسی کاربردی کنیم لذا جلساتی برگزار شد و ابتدا کاربران خود را شناسایی و سپس متناسب با نیاز آنها تولید داده کردیم.
وی به دستاوردهای سامانه «تهک» اشاره، تصریح کرد: در سال گذشته موفق شدیم ایده برتر هواشناسی کشور در بحث پرورش ماهیان گرمابی را کسب کنیم.
مدیرکل هواشناسی گیلان ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ ایستگاه هواشناسی در گیلان به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده و در طول این سالها علاوه بر اندازهگیری لحظهای توانستیم برخی از آنها را به صورت خودکار فعال کنیم و توسعه این ایستگاهها نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۱۰ ایستگاه اقلیم شناسی در برخی از شهرستانهای گیلان فعال است، عنوان کرد: ۴۰ ایستگاه باران سنج داریم و علاوه بر آن، سامانه جامع خودکار فرودگاهی در استان وجود دارد که در این زمینه جز ۱۰ استان برخوردار از این سامانه در سطح کشور هستیم.
دادرس با اشاره به اینکه سایت رادار هواشناسی کیاشهر به صورت خودکار اطلاعات تا شعاع ۲۵۰ کیلومتر را ثبت میکند، افزود: مرکز تحقیقات هواشناسی روی شش محصول فعالیت میکند البته این سامانهها کافی نیست و برنامههای توسعه سامانه هواشناسی بیشتری را طراحی خواهیم کرد.