در شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان رضوی مطرح شد؛
یک مترمربع ؛ سهم حاشیهنشینان مشهد از سرانه آموزشی کشور /سکونت ۳ میلیون نفر از جمعیت استان در مناطق محروم/ تعدادحاشیهنشینان مشهد دو برابر خراسان شمالی وجنوبی است
استاندار خراسان رضوی گفت: زیبنده پایتخت معنوی کشور نیست که معادل دو استان خراسان شمالی و خراسان جنوبی جمعیت حاشیه نشین داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، محمد صادق معتمدیان امروز پنجشنبه - ۲ بهمن ماه- در شورای برنامهریزی و توسعه استان خراسان رضوی که با حضور محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری برگزار شد افزود: حاشیه شهر مشهد از موارد اولویتدار ملی است و در شرایط غیرکرونایی ۴۰ میلیون زائر در این شهر رفت و آمد دارند، زیبنده پایتخت معنوی کشور نیست که معادل دو استان خراسان شمالی و خراسان جنوبی جمعیت حاشیه نشین داشته باشد.
وی ادامه داد: از نظر سرانه آموزشی،حاشیه شهر مشهد کمترین سرانه را در کشور دارد، سرانه مطلوب آموزشی حدود هشت مترمربع است اما این رقم در حاشیه شهر مشهد یک مترمربع است.
استاندار خراسان رضوی گفت: در بخش بهداشتی و درمانی نیز ساخت دستکم ۴۰ مرکز بهداشتی و درمانی در این مناطق مورد نیاز است.
وی افزود: پروژههای عمرانی به خصوص در بخش راهها در اولویت است، این استان در مسیر شاهراه های بینالمللی قرار دارد و به عنوان دروازه اصلی ورود به کشورهای آسیای میانه مطرح است ولی عقب ماندگیهایی در حوزه راه دارد که نیازمند توجه جدی در سطح ملی است.
معتمدیان ادامه داد: در بخش آب نیز یکی از استانهایی هستیم که بیشترین میزان کسری مخازن را داریم و آبرسانی از اولویتهای جدی استان است، همچنین ۲۵۰ روستا در این استان با تانکر سیار آبرسانی میشوند.
استاندار خراسان رضوی افزود: حدود چهار هزار پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد که برای تکمیل آنها ۴۶ هزار میلیارد ریال مورد نیاز است، با توجه به شرایط کشور و تحریم ها، برای ۲۸۳ پروژه از این تعداد تمرکز کرده ایم که تا پایان دولت با تخصیص اعتبارات تکمیل شود.
معتمدیان گفت: بیش از سه میلیون نفر از جمعیت این استان در مناطق محروم ساکن هستند که امیدواریم بتوانیم طرح های محروم زدایی را اجرا کنیم.
وی افزود: تعدادی از پروژه ها به ویژه در بخش زیرساختی برای مجوزها نیازمند دستور رییس سازمان برنامه و بودجه جهت تامین مالی از طریق بانکها و تضمین این سازمان است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در بخش جهش تولید نیز تخصیص هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان به ۱۲۴ واحد تولیدی استان ضروری است.
وی گفت: در بخش اعتبارات هزینه ای نیز در تفاهمنامه مالیاتی تکلیف استان ۱۹۰ میلیارد تومان بوده که طی ۹ ماه امسال ۹۸ درصد تحقق درآمدی داشته ایم اما تاکنون ۶۰ میلیار تومان از این تفاهم ابلاغ شده و امیدواریم تا ماههای پایانی سال اختصاص یابد.