خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان قزوین:

کشف دندان نئاندرتال در آوج قدیمی‌ترین یافته انسانی کشور شد

کشف دندان نئاندرتال در آوج قدیمی‌ترین یافته انسانی کشور شد
کد خبر : ۱۰۲۴۲۲۷

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین گفت: کشف دندان انسان نئاندرتال (اولیه) در غار تاریخی قلعه‌کرد آوج موجب دستیابی به قدیمی‌ترین یافته انسانی جغرافیای سیاسی فعلی کشور شد که به لحاظ سابقه تمدن و زیست در این منطقه بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط‌عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قزوین، علیرضا خزائلی با اعلام این مطلب با اشاره به روند اجرای کاوش‌های باستان‌شناسی در غار قلعه‌کرد شهرستان آوج، اظهار کرد: این غار تاریخی در کنار برج‌های دوگانه خرقان از جمله ظرفیت‌های گردشگری منطقه آوج به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان یادآور شد: با توجه به ضرورت توسعه و معرفی این شهرستان انجام کاوش‌های باستان‌شناسی این منطقه در سال ۱۳۹۶ به سرپرستی دکتر حامد وحدتی‌نسب در قالب همکاری مشترک تیم ایرانی با تیم باستان‌شناسی فرانسوی آغاز شد که در حال حاضر یافته‌ها بر اساس گمانه‌هایی است که در دهانه غار صورت گرفته و انجام مطالعات در دهلیزهای اصلی غار باقی مانده که امیدواریم با بهبود وضعیت کرونا و امکان شروع فصل جدید کاوش‌ها بتوان به نتایج شگفت‌انگیز دیگری در این منطقه دست یافت.

خزائلی ادامه داد: سن بقایای کشف شده از سن کربن ۱۴ که بیش از ۴۵ هزار سال قدمت دارد بیشتر است و در آزمایشگاه تخمین اولیه صدهزار ساله در نظر گرفته شده است.

وی به اقدامات امنیتی به عمل آمده در محدوده غار پس از توقف کاوش‌ها اشاره کرد و افزود: پس از نتایج اولیه کاوش‌ها با هماهنگی شورای تامین استان اقدامات امنیتی لازم اعم از نصب درب در دهانه ورودی غار به اجرا درآمد و در حال حاضر به دلیل توقف کاوش‌ها درب مهر و موم شده تا از ورود افراد غیر مجاز به درون غار جلوگیری شود.

این مسئول عنوان کرد: همچنین ایجاد راه دسترسی و احداث ساختمان پایگاه از جمله اقدامات زیر ساختی حوزه گردشگری به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر با همکاری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این منطقه به اجرا درآمده است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در ادامه با اشاره به تپه‌های سگزآباد و از عزم جدی این اداره کل  برای راه‌اندازی سایت‌موزه محوطه پیش از تاریخ سگزآباد در منطقه بوئین زهرا با مشارکت سرمایه‌گذار محلی خبر داد و گفت: با توجه به شیوع کرونا متاسفانه کاوشی در این منطقه نداشته‌ایم اما امیدواریم در سال ۱۴۰۰ کاوش‌ها را از سر گرفته شود.

خزائلی همچنین با اشاره به کاوش‌های مجموعه دولتخانه صفوی افزود: در سال ۹۸ بقایای سازه آبی در محوطه دولتخانه صفوی در کاوش‌ها بدست آمد که باید برای اجرای کاوش‌های دقیق اراضی اطراف این محوطه تخلیه شود.

دندان نئاندرتال کشف شده در غار قلعه کرد آوج به عنوان قدیمی‌ترین عضو کشف شده از انسان نئاندرتال یا اولیه در ایران در سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در قزوین رونمایی شد.

این دندان در کاوش های مشترک تیم های باستان شناسی ایران و فرانسه انجام شده در غار قلعه کرد آوج واقع در جنوب غربی استان قزوین کشف شده است.

این دندان کشف شده از انسان نئاندرتال به ۲ آزمایشگاه در اروپا و آمریکا ارسال شده و نتایج آزمایشات سن سنجی بوسیله رادیو کربن انجام شده روی آن نشان می دهد قدیمی ترین تمدن گونه انسانی نئاندرتال شناخته شده در ایران با فاصله زمانی زیاد و با حدود ۱۰۰ هزار سال متعلق به غار قلعه کرد آوج بوده است.

یافته های باستان شناسی نشان می دهد غار قلعه کرد جزو قدیمی ترین سکونتگاه های ایران با قدمت ۱۰۰ هزار سال است.

 انسان های نئاندرتال از نسل فعلی انسان ها بوده و شکارچی حیوانات بوده اند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز