خبرگزاری کار ایران

شیرکانی مطرح کرد:

شوراها در زمینه بیمه روستائیان به صندوق کمک کنند/ توسعه با ضریب نفوذ بیمه سنجیده می شود

شوراها در زمینه بیمه روستائیان به صندوق کمک کنند/ توسعه با ضریب نفوذ بیمه سنجیده می شود
کد خبر : ۱۰۲۱۱۴۷

مدیرعامل هیات مدیریت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر با بیان اینکه صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خدمات و امکانات خوبی در اختیار مردم قرار می دهد، گفت: از شوراها درخواست داریم در راستای آگاه سازی مردم برای استفاده از امکانات این صندوق در کنار ما باشند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی شیرکانی در جلسه هم اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها گفت: از اینکه در میان نمایندگان مردم هستم بسیار خشنودم. من به نمایندگی از وزارت کار و تعاون اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از شوراها تشکر می‌کنم و می‌دانم که کار آنها چه اهمیتی دارد.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا گفت: رهبر معظم انقلاب بیان ‌می‌کند که مشکل اقتصاد ما نداشتن راهکارها نیست بلکه آنچه ما نیاز داریم همت، پیگیری و اهتمام جدی است.

شیرکانی افزود: رهبری در آن نشست اشاره ‌می‌کند که بسیاری از مردم از پوشش بیمه اجتماعی محروم هستند و این مسئله سبب می شود مردم در تنگنا واقع شوند بنابراین لازم است که بیمه‌های اجتماعی به کمک مردم ‌بیاید.

مدیرعامل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر بیان کرد: بیمه های اجتماعی در ایران سابقه زیادی دارد. از سال ۱۳۰۹ بیمه اجتماعی داریم و بعد از آن در سال ۱۳۴۸ قانون بیمه اجتماعی روستایی تصویب می‌شود و از سال ۱۳۵۴ سازمان تامین اجتماعی شکل می‌گیرد و سپس قانون بیمه اجتماعی روستایی در یکی از مواد قانون تامین اجتماعی گنجانده ‌می‌شود اما اتفاقی نمی‌افتد.

وی افزود: سپس در سال 1384 صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر تشکیل ‌می‌شود و ۱۵ سال است که این صندوق خدمت ‌می‌کند.

شیرکانی تصریح کرد: ما طبق اصل ۲۹ قانون اساسی بیمه را حق تمام مردم ‌می‌دانیم اما متاسفانه ما اهتمامی که باید به خرج می‌دادیم تا در جهت اجرای اصل ۲۹ قانون اساسی دسترسی تمام مردم به بیمه فراهم شود را به خرج نداده ایم.

مدیرعامل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بیان داشت: برای غیر مزدبگیران قبل از سال ۱۳۸۴ خدماتی نداشتیم که امروز این بستر در کشور عزیزمان فراهم شده است.

وی افزود: نوع بیمه اجتماعی ما از خدمات بسیار ویژه ای برخوردار است. بنابراین درخواست من از شما به عنوان نمایندگان مردم این است که در روستاها و شهرهای خود مردم را برای استفاده از خدمات این بیمه آگاه کنید.

شیرکانی خاطر نشان کرد: کارشناسان معتقد هستند که دو مورد از ابر چالش های زیست محیطی و امنیت غذایی در روستاها حل ‌می‌شوند. بنابراین اگر بخواهیم چالش ها حل شود باید روستاها را به سمت توسعه و روستاییان را به سمت توسعه شخصی هدایت کنیم.

مدیرعامل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر اظهار کرد: در اکثر کشورهای توسعه یافته مهاجرت معکوس به روستاها شکل گرفته است اما در ایران چنین نیست. ما در ایران ۶۲۰۰۰ آبادی دارای سکنه داریم و از سال ۱۳۳۵ تا به امروز تقریبا شهرها ۱۰ برابر افزایش جمعیت داشتند در حالی که این میزان در روستاها 1.6 دهم بوده است.

شیرکانی با بیان اینکه بیمه هم نشان توسعه است و هم زیرساخت توسعه گفت: بر اساس نظر کارشناسان توسعه و بیمه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. به این معنی که اگر بخواهیم میزان توسعه در سکونتگاهی را بسنجیم باید ضریب نفوذ بیمه را بررسی کنیم.

وی در خصوص فعالیت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر گفت: همانطور که از نام این صندوق پیداست کشاورزان روستاییان و عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت هدف این صندوق هستند.

مدیرعامل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر دولت را کارفرمای این صندوق دانست و عنوان کرد: دو سوم حق بیمه را دولت برعهده دارد. طبق محاسبات انجام شده متوسط دریافتی اعضای این صندوق ۱۸ برابر متوسط میزان پرداختی آنهاست چرا که دولت در این صندوق نقش کارفرما داشته و یارانه غیرمستقیمی به بیمه شدگان می‌دهد.

شیرکانی تصریح کرد: صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تا امروز آنچنان که باید و شاید توسعه نیافته است. طبق آخرین سرشماری بالغ بر ۲۰ میلیون جمعیت روستایی در ایران وجود دارد. در حالیکه ضریب پوشش صندوق 1300 هزار نفر است و ‌می‌بایست اکنون ۱۰ میلیون و فرد تحت پوشش این بیمه باشند. بنابراین بسیاری از روستاییان و عشایر هستند که تاکنون از این بیمه استفاده نکرده اند.

وی افزود: طبق برآورد ما حدود ۷ میلیون نفر در روستاها داریم که می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

شیرکانی بیان داشت: از فیزیک روستا عملکرد خوبی داشته ایم و کمتر روستایی را می‌بینیم که از امکانات زیرساختی مانند برق، گاز، آب لوله کشی و دسترسی به شبکه های مخابراتی و جاده ای محروم باشد اما در مورد زیرساخت های نرم افزاری بسیار ضعیف بوده‌ایم .

مدیرعامل صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تصریح کرد: اخیرا دولت توجه زیادی به روستاها داشته است و سهم اشتغال روستایی از 1.2 دهم به 26 درصد رسیده است. این رقم عدد بزرگی است و جای مباهات دارد. بنابر این اکنون باید به فکر توسعه بیمه‌های اشتغال روستایی باشیم.

وی افزود: خوشبختانه در این زمینه هم تفاهمنامه های خوبی امضا شده است که اگر عملیاتی شود رخدادهای خوبی را شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز