مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین:
ضمانت اجرایی در قوانین حمایت از کودکان ضروری است
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: قوانین حمایت از کودکان و نوجوانان باید ضمانت اجرایی داشته باشد و رفع مشکلات این حوزه نیاز به آسیبشناسی دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، صدیقه ربیعی در نشست کارگروه حمایت از حقوق کودکان اظهار کرد: برای حمایت جامع از کودکان، برخی زیرساختهای حقوقی و قضایی باید تقویت شود، بهویژه آنکه برای مقابله با کودکآزاری، تشکیل پلیس اطفال و تعیین قاضی ویژه ضروری است.
مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین بیان کرد: پایین بودن سطح آگاهی و دانش حقوقی یکی از خلاء های موجود در بین کودکان است و بسیاری از پروندههای حقوقی به خاطر همین موضوع تشکیل شدهاند از این رو ضروری است با پرداختن به آموزش در سه سطح خانه، مدرسه و جامعه این قشر را نسبت به حقوقشان آشنا کنیم.
ربیعی اضافه کرد: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان یکی از لوایح بسیار خوبی است که در آن به تمامی ابعاد مسائل و مشکلات کودکان پرداخته و تکالیف قضایی در رسیدگی به پرونده مجرمان را مشخص کرده و امیدواریم عملیاتی شود.
او تصریح کرد: قانون حمایت از اطفال و کودکان در مقایسه تطبیقی با قانون گذشته بسیار جامعتر شده اما دارای ایراداتی است که باید با نظر کارشناسان اصلاح شود.
این مسئول گفت: این لایحه بر اساس کنوانسیون حقوق کودک به عنوان یک سند ملی تدوین شده و براین اساس عملکرد دستگاههای متولی در اجرای مفاد قانون حمایت از کودکان و نوجوانان رصد و ارزیابی میشود.
مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین اضافه کرد: اگر بخواهیم حقوق کودک را واکاوی کنیم درمی یابیم که این موضوع ریشه در دین مبین اسلام دارد و در احادیث و روایات و احکام دینی به آن اهمیت داده شده است بنابراین کودکان باید به عنوان عضو جامعه حق زندگی داشته باشند و زمینه رشد متوازن برای همه آنها فراهم شود.
او با بیان اینکه کودکان بخش مهمی از سرمایههای انسانی هر جامعه هستند،افزود: کودکان باید از آسیبها در امان باشند و در این زمینه نیازمند حمایتهای حقوقی هستند.
ربیعی خاطرنشان کرد: امروزه موضوعاتی پیرامون کودک آزاری یا کودک کار در فضای مجازی مطرح است که بیتوجهی به حل آنها مشکلات بیشتری در سالهای نوجوانی و جوانی برای فرزندان ایجاد خواهد کرد.
این مسئول همچنین با اشاره به اهمیت و نقش تشکلهای غیردولتی در حوزه اجرای حقوق کودکان، افزود: باید از ظرفیت بسیار خوب تشکلهای فعال حوزه کودکان استفاده کنیم و با حمایت از آنها حقوق کودکان در جامعه نهادینه شود.
مدیرکل امور بانوان استانداری قزوین تاکید کرد: برای موفقیت در اجرای این برنامهها مشارکت همه دستگاههای اجرایی و تعامل و همکاری استانداری، دادگستری، دانشگاه پزشکی، بهزیستی، آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، امور زندانها، صدا و سیما و رسانههای محلی ضروری است.