عضو شورای داوری حزب اسلامی کار در گفتگو با ایلنا تاکید کرد:
برخورد با الهه راستگو پافشاری بر اصول اخلاقی است
زمانی که فردی در طیف اصلاحطلب یا محافظهکار قرار میگیرد، رای به او رای به حزب یا خط مشی گروه متبوع اوست / عضو سابق حزب اسلامی کار چندی پیش با تاکید بر اینکه تمام شایعات مربوط به وی نادرست است، قسم خورده که سخنان منفی درباره وی، کذب محض است و وی به تصمیم جمعی حزب متبوع خود اعتقاد دارد اما او خلاف قسم عمل کرد.
ایلنا: پس از برگزاری انتخابات تعیین شهردار تهران، رفتار یکی از اعضای شورا به سوژه داغ رسانهها و محافل سیاسی تبدیل شد. رفتاری که بسیار آن را نکوهیدند و معتقدند موجب آسیب رسانی به اعتماد توده مردمی شد که با توجه به لیستهای سیاسی موجود رای خود را به صندوق انداختند. پس از مدتی نیز در تاریخ ۲۰ شهریور حکم اخراج الهه راستگو از حزب اسلامی کار صادر و به اطلاع عموم رسید.
عضو شورای داوری حزب اسلامی کار در گفتگو با خبرنگار ایلنا گفت: شورای مرکزی حزب در تاریخ ۱۸ شهریور جلسهای را تشکیل داد و با توجه به اصول مندرج درآیین نامه حزب و زیرپا گذاشتن ارزشهای عنوان شده در اساسنامه و مرامنامه، اتخاذ تصمیم درباره الهه راستگو را به شورای داوری ارجاع داد. این شورا نیز با تشکیل جلسهای در تاریخ ۲۰ شهریور با حضور اعضای خود، با استناد به مدارک موجود و اظهار نظر ۵ نtv از شهود، رای خود را مبنی بر اخراج نامبرده صادر نمود. البته وی مطابق آیین نامه فرصت دارد طی مدت یک هفته اعتراض خود را به حکم اعلام نماید. ضمن اینکه خانم الهه راستگو به رغم دعوت رسمی و
کتبی، از حضور در جلسه شورای داوری امتناع کرد.
ترجیح منافع شخصی بر خرد جمعی مذموم است
مهدی فرنیان درباره دلیل صدور این حکم تصریح کرد: وجود احزاب و گسترش آنها در هر جامعهای، به عنوان نماد توسعه سیاسی تلقی میگردد که این فرآیند مستلزم رعایت اصول متفاوتی ازجمله رویکردهای اخلاق گرایانه است. با توجه به اینکه در مرامنامه حزب تاکید فراوانی بر اخلاق حزبی و ارزشهای اسلامی شده است، هرگونه بیاخلاقی حزبی اعم از دروغگویی، دورویی و ترجیح منافع شخصی بر خرد جمعی و مصالح تشکیلاتی تخلف حزبی تلقی شده و مستوجب بررسی مجدد صلاحیت فرد در شورای داوری است.
به همین دلیل براساس نظر اعضای شورای داوری، رای نامبرده در جریان انتخاب شهردار تهران، تخلف محسوب نشد، اما از آنجا که رعایت اصول اخلاقی از مهمترین شاخصههای حزب اسلامی کار به شمار میرود، بیتفاوتی به آن برای اعضای این حزب قابل پذیرش نیست و بیشک اصول مبنایی تشکیلات را زیر سوال میبرد.
تعامل فرد و حزب دوسویه است
دبیر حزب اسلامی کار در استان اردبیل در ادامه توضیح داد: تعهد حزبی و پیروی از تصمیمات گروهی در فعالیت تشکیلاتی، از مهمترین اصولی است که تمامی اعضای احزاب موظف به عمل به آن هستند. زمانی که فردی تحت حمایت مادی و معنوی حزبی مشخص - با هر گرایش و تفکری - قرار میگیرد، براساس این تعامل دوطرفه، حزب مورد نظر موظف به پشتیبانی مالی و تبلیغاتی و معنوی از وی میباشد. بر همین اساس فرد نیز میپذیرد با قرار گرفتن در لیست اعضای حزب، از تصمیمات گروهی که با رای جمعی اتخاذ میشود موافقت کرده و در راستای آن حرکت کند. در صورتی که فرد به هر دلیلی مایل به پذیرش تصمیمات حزب متبوع خود
نباشد آزادانه امکان آن را دارد که یا استعفای خود را اعلام کند و یا با صراحت مواضع و تصمیم و رای خود را(که برخلاف تصمیم جمعی حزب است) اعلام کرده و با ذکر دلیل و به دور از هر گونه فریب اطرافیان، نظر خود را در مورد موضوع مورد نظر مطرح کند.
اما نظر به اینکه عضو سابق حزب اسلامی کار چندی پیش با تاکید بر اینکه تمامی شایعات مربوط به وی نادرست است، قسم یاد کرده بود که سخنان منفی که درباره وی شنیده میشود، کذب محض است و وی به تصمیم جمعی حزب متبوع خود اعتقاد دارد، با این وجود وی خلاف قسمی که یاد کرده بود عمل کرده و حیرت و ناراحتی همگان نیز از این رفتار غیراخلاقی و خلاف عرف ایشان بود.
ضرورت پاسخگویی به افکار عمومی
این فعال سیاسی همچنین پاسخگویی به افکار عمومی را از وظایف کارکردی احزاب برشمرد و یادآور شد: توده مردم هیچگاه فرصت آن را ندارد که تمامی اعضای احزاب را جداگانه بشناسد و ارزیابی کنند. کاربرد لیستهای انتخاباتی نیز بر همین اساس شکل میگیرد. زمانی که فردی در میان طیف اصلاح طلب یا محافظه کار قرار میگیرد، رای به او بیتردید رای به حزب یا خط مشی گروه متبوع اوست. فرد نیز با قرار گرفتن در لیست مورد نظر مواضع سیاسی و اجتماعی خود را به افکار عمومی اعلام کرده و به کمک عضویت در حزبی خاص امکان ورود به عرصههای خدمت رسانی در حوزههای سیاسی و اجتماعی و… را پیدا میکند اما
وقتی پس از انتخاب شدن موضع فرد از مسیر قبلی چرخش پیدا کرده و به مسیر دیگری بیفتد، برای افکار عمومی نیز سوال ایجاد خواهد شد که قطعا وظیفه پاسخگویی به این سوالات متوجه حزب و تشکیلات مورد نظر است.
عضو شورای داوری حزب اسلامی کار افزود: بنابراین پس از عضویت در گروهی خاص و انتخاب شدن از این طریق، هر برگ رای مردم، امانتی در دست این افراد است که باید از آن به نیکی نگهداری کرده و در این مسیر با هرگونه وسوسههای دنیوی و مادی مقابله کنند. اما متاسفانه طی این جریان شنیدهها حاکی از آن است که وعدههای اقتصادی و ابهامات مالی جدی، از مهمترین انگیزههای این اقدام بوده که قرار است در آینده توسط تعدادی از اعضای شورای شهر به آن رسیدگی شود.
لزوم قاطعیت در رفتارهای حزبی
فرنیان در ادامه این گفتگو پایبندی به اصول و اجرای آن را امری ضروری قلمداد کرده و گفت: قاطعیت در رفتارها و واکنشهای حزبی میتواند ساختار درستی از حزب و حزب گرایی در جامعه ایرانی ایجاد کند. چون در ایران به دلیل موانع متعدد فرهنگی - سیاسی گرایش به احزاب رونق چندانی ندارد. اما پافشاری بر سر اصول اخلاقی و تشکیلاتی در احزاب میتواند گامی در جهت گرایش مردم به تحزب و شناسایی مواضع آنان به جامعه باشد.
وی در پایان با تاکید دوباره بر این موضوع که آنچه در کنار فعالیت شفاف سیاسی از نگاه حزب اسلامی کار و اعضای آن اهمیت بیشتری دارد، حفظ ارزشها، پایبندی قاطعانه به اصول اخلاقی و الزام به تعهدات حزبی است، اظهار امیدواری کرد که اینگونه اقدامات جایی در رفتارهای فعالین سیاسی جامعه نداشته باشد و افزود: امیدواریم در آینده در عرصه سیاست و اجتماع و فرهنگ کشور شاهد رفتاری توام با صداقت و به دور از هرگونه فریب و دورویی باشیم.