خبرگزاری کار ایران

داوران جشنواره روستاهای دوستدار کتاب:

خلاقیت‌های پنهان روستائیان آشکار شد

خلاقیت‌های پنهان روستائیان آشکار شد
کد خبر : ۲۴۵۹۸۱

باتوجه به گستردگی و پراکندگی جغرافیایی کشور و روستاهای آن، حتی تصورش را هم نمی‌کردیم که مردم روستاهایی دورافتاده چنین استعداد‌ها و توانمندی‌هایی از خودشان نشان بدهند و فعالیت‌ها و تنوع کار‌هایشان تا این حد چشمگیر باشد.

عضو هیأت داوران جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، می‌گوید اکثر طرح‌های ارسال شده از روستا‌ها به دبیرخانه این جشنواره، طرح‌هایی خلاقانه و ابتکاری بوده‌اند.

به گزارش ایلنا، رضا برزگر با اشاره به خلاقیت‌های ارائه شده از سوی روستاهای شرکت کننده گفت: با توجه به گستردگی و پراکندگی جغرافیایی کشور و روستاهای آن، حتی تصورش را هم نمی‌کردیم که مردم روستاهایی دورافتاده چنین استعداد‌ها و توانمندی‌هایی از خودشان نشان بدهند و فعالیت‌ها و تنوع کار‌هایشان تا این حد چشمگیر باشد.

او در ادامه افزود: این جشنواره توانست شور و شعف و وفاق همگانی برای ترویج کتاب و کتابخوانی ایجاد کند؛ حرکتی که می‌تواند برای دیگر مناطق و حتی شهرهای ما نیز قابل الگوبرداری باشد.

وی همچنین عنوان کرد: طرح روستاهای دوستدار کتاب به ما نشان داد که با چه استعداد‌ها و ظرفیت‌هایی در مناطق روستایی مواجه هستیم و مردم این مناطق علیرغم کمبود‌ها و محرومیت‌هایشان چه فرهنگ غنی دارند.

مدیر کل فرهنگی توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری با اشاره به پراکندگی چیزی حدود ۳۸ هزار روستا و نبود حمایت‌ کافی از سوی مراکز دولتی دراین مناطق تصریح کرد: به طور طبیعی ما نتوانسته‌ایم شرایط ایده‌ال فرهنگی را در روستا‌ها ایجاد کنیم و آنچه در این مناطق اتفاق افتاده اغلب به خلاقیت‌های خود مردم و افراد دلسوز و جوان‌های نخبه‌ روستا‌ها بستگی داشته است. این افراد تلاش کرده‌اند از حداقل امکانات و ظرفیت‌های روستا و همچنین خیرین استفاده کنند و به جای نشستن و در انتظار کمک‌های دولتی بودن، مردم روستا را به حرکت وادارند.

برزگر افزود: حتی ما اساتید دانشگاهی بسیاری داشته‌ایم که در سطح ملی مطرح بوده‌اند و به مردم روستاهای خودشان دراین زمینه کمک‌های فکری و معنوی بسیاری کرده‌اند.

عضو هیأت داوران جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در ادامه صحبت‌های خود منشا‌ء هر حرکتی را نیاز دانست و عنوان کرد: مردم روستا به خاطر همین کمبود‌ها و نیازهاست که توان مضاعفی در طرح‌های اینچنینی به کار می‌برند و شوق و رغبت بیشتری برای کار نشان می‌دهند.

برزگر این جشنواره را حرکت قابل تقدیری دانست که می‌تواند دستگاه‌های دیگری را نیز که اعتبارات کلانی دارند به میدان بیاورد و با ایجاد یک دبیرخانه دائمی، حرکت رو به گسترش و فراگیری باشد که تنها به برگزاری یک رقابت دوره‌ای محدود نشود.
دراین زمینه همچنین سیدابوالفضل هاشمی، مدیر کل کتابخانه‌های ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد و عضو

هیأت داوری این جشنواره نیز گفت: ازآنجا که جشنواره روستاهای دوستدار کتاب برای اولین بار برگزار می‌شد، ما امید چندانی نداشتیم که روستائیان طرح‌هایی مطابق با آنچه در فراخوان اعلام شده ارسال کنند، اما برخلاف انتظار ما آن‌ها علاوه برکلیات، به جزئیات هم توجه کرده‌ بودند و طرح‌هایی خلاقانه با قابلیت اجراء و ماندگاری بالا فرستادند.

هاشمی به برخی از این طرح‌ها از جمله راه‌اندازی یک کتابخانه توسط دختری نه ساله در یکی از روستا‌ها اشاره کرد و افزود: این جشنواره باعثشد ما قابلیت‌ها و نیازهای‌ روستا‌هایمان را بشناسیم و حالا وقت آن است که برنامه‌ریزان فرهنگی برنامه‌هایی متناسب با این نیاز‌ها برای مردم روستاهای کشور اجرا کنند.

این عضو هیات داوری با بیان اینکه کمبودهای فرهنگی در روستا‌ها به نسبت شهر‌ها بیشتر خودش را نشان می‌دهد، گفت: در شهر‌ها اغلب مراکز و برنامه‌های فرهنگی دیگری غیر از کتابخانه‌ها وجود دارد، اما بچه‌های روستا چیز دیگری غیر از این کتابخانه‌ها ندارند و به همین خاطر ضروری است که همه نهاد‌ها و سازمان‌های مسئول از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به کتابخانه‌های روستایی کمک کنند، چرا که در حوزه فکر و برنامه روستاییان ما چیزی از مردم شهری کم ندارند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز