ابراهیم حسنبیگی:
«نشانههای صبح» بعداز ۲۰ سال به چاپ دوم رسید
کتاب خوب منتشر میشود اما به دلیل سیستم پخش ضعیف و پایین بودن سرانه مطالعه دیده نمیشود. متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی برای بالا بردن سرانه مطالعه صورت نگرفته است.
رمان «نشانههای صبح» از ابراهیم حسنبیگی بعداز ۲۰ سال به چاپ دوم رسیده و کمتر از یک ماه دیگر توسط انتشارات شهرستان ادب وارد بازار میشود. این کتاب داستان درگیریهای شهر کاوه در سال ۵۸ است.
حسنبیگی با اشاره به اینکه وضعیت در وزارت فرهنگ و ارشاد تغییر کرده؛ به خبرنگار ایلنا گفت: یکی از رمانهایم در دولت قبل اجازه نشر نگرفت. تمام ایراداتی که بر کتاب وارد میآوردند برداشتهای شخصی بود. این کتاب در دولت قبل سه سال در وزارت ارشاد بود تا سرانجام حدود ۸ ماه پیش منتشر شد که این نشاندهنده نگاه مثبت دولت و اداره کتاب به فرهنگ است.
حسنبیگی با اشاره به اینکه ما در خروجی کتاب مشکل داریم؛ گفت: کتابهای خوب و با محتوای خوب منتشر میشوند اما سیستم توزیع و پخش در کشور ما بسیار ضعیف است. همچنین پایین بودن سرانه مطالعه از موضوعاتی است که باعثمیشود کتابهای خوب دیده نشوند.
این نویسنده افزود: متأسفانه هیچ اقدامی برای بالا بردن سرانه مطالعه صورت نگرفته است. اولین قدم را دولت باید بردارد. دولت است که باید ریلگذاری کند و مسیر را مشخص نماید. همچنین بالا بودن قیمت کتاب هم معضل دیگری است که باید به آن رسیدگی شود. باید کتاب با قیمت مناسب در دسترس مردم قرار بگیرد.
او با اشاره به اینکه نظام آموزشی دست دولت است؛ بیان کرد: دولت باید مطالعه غیردرسی را وارد آموزش و پروش کند. سهم آموزش و پرورش بالاست و به وسیله این سیستم حتی میتوان کتاب را به وسیله کودکان در خانوادهها هم وارد کنیم.
این نویسنده داستانهای دفاع مقدس است. او در سالهای جنگ مدتی بهعنوان رایزن فرهنگی ایران در عشقآبادِ ترکمنستان بهسر برد و در اوایل ۱۳۷۸ که «انجمن قلم ایران» اعلام موجودیّت کرد، وی یکی از اعضای هیأت مؤسّسِ آن بود.
از حسن بیگی تاکنون بیش از ۵۰ جلد کتاب منتشر شده است. وی ۷ رمان، ۱۰ مجموعهی داستان، بیش از ۱۵ کتاب برای کودکان و نوجوانان و چندین کتاب با موضوع نقد و پژوهش را در کارنامهی خود دارد. نوشتههای وی بیش از ۲۰ بار در جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی رتبهها و جوایزی را برای او به ارمغان آوردند. او از نادر نویسندگانی است که در سال ۱۳۶۷ لوحِ زرّین دست خط امام را دریافت کرد و در ۱۳۷ بهعنوان یکی از نویسندگان برتر ۲۰ سال ادبیات انقلاب اسلامی شناخته شد.
همچنین کتاب «غنچه بر قالی» وی در سال ۲۰۰۰ میلادی بهعنوان یکی از ۲۵ اثر برتر جهان ازسوی کتابخانهی ملّی مونیخ آلمان معرّفی و به زبانهای انگلیسی و ترکمنی ترجمه و چاپ شد.