استقبال بینظیر از رونمایی ترانههای یغما گرویی / مراسم امضای کتاب سه ساعت تمدید شد
دولت فعلی اگر ممنوعیتها را بردارد؛ تازه به وظیفهی خود عمل کرده و به سطح مطالبت هنرمند رسیده / روند کار من با هیچ دولتی عوض نخواهد شد و همچنان مشغول نوشتنم.
مجموعه ترانههای «من رویایی دارم» که برگزیدهای از پنج کتاب ترانه «یغما گلرویی» است، روز گذشته(۲۰ آبان) در میان استقبال قابل توجه دوستداران این شاعر و ترانهسرا رونمایی شد.
به گزارش ایلنا؛ این مراسم که در فروشگاه کتاب «بوک لند» واقع در مجتمع تجاری «پالادیوم» برگزار شد، با صف طولانی امضای کتاب ازسوی دوستداران گلرویی مواجه شد و همین استقبال باعثشد که مسئولان برگزاری، برنامه را سه ساعت دیگر تمدید نمایند.
یغما گلرویی درباره این استقبال جالب گفت: من تنها میتوانم بگویم که شاید آنها خود و روزگار خود را در آثار من پیدا کردهاند اما در هر صورت اتفاقی که در مراسم رونمایی افتاد؛ برای من دلنشین بود و انرژی مثبت مخاطب باعثشد که شش ساعت تمام سرپا بایستم و کتابهایم را برایشان امضا کنم. همانطور که شاهد بودید ما مجبور شدیم سه ساعت مراسم را که قرار بود از چهار تا شش بعداز ظهر باشد؛ تمدید کنیم و تا دَه شب حضور مخاطبین ادامه داشت و بیش از هزار نسخه از کتابهایم در این مراسم فروش رفت. این برای من که چند سال از مخاطبینم دور نگه داشته شده بودم؛ بسیار دلچسب بود. دو سال پیش در اصفهان هم برای رو نمایی مجموعه شعر «باران برای تو میبارد» هم با استقبال مخاطبان رو به رو شدم و به شخصه انتظار چنین استقبال خوبی از مخاطبین را داشتم.
این ترانهسرا افزود: من هرگز به مخاطبینم دروغ نگفتهام. پای کارهایی که کردهام ایستادهام و تاوانش را هم دادهام و شاید همینهاست که باعثجلب مخاطب شده است. مخاطبی که با حضور پرشورش؛ جواب دروغپراکنیهای این چند هفتهی صداوسیما دربارهی من را به بهترین شکل داد.
وی درباره اعطای مجوز به آثار مکتوبش و زمزمههایی مبنی بر لغو ممنوعالکاری ترانهسراهای داخلی گفت: من درواقع در بخش کتاب به شکل علنی ممنوعالکار نبودم اما هشت سالی بود که جوابی درباره کتابهایم داده نمیشد و فقط در سال ۹۲ یک مجموعه شعر توانست جواز انتشار دریافت کند. یعنی یک نوع ممنوعیت زیرپوستی در جریان بود که شاید بشود انتشار این مجموعه را نشانهی اتمام آن دانست.
گلرویی اظهار داشت: چند مجموعه تالیف و ترجمه دیگر از من توسط انتشارات نگاه به ارشاد فرستاده که بعداز آگاهی از جواب آنها شاید بتوانم پاسخ دقیقی درباره ممنوعالکاریام به شما بدهم. ممنوعیت اصلی من در بخش مرکز موسیقی و کار با خوانندگان برقرار بود که همچنان برقرار است و تغییری در آن رخ نداده. بسیاری دیگر از همکاران من هم سالهاست با این ممنوعیت مضحک دست به گریبانند و باید بگویم بخشی به خصومت شخصی بعضی از متولیان فرنگی با ترانه برمیگردد وگرنه بسیاری هم هستند که مانند ما متهم به کار با خوانندگان خارج از کشورند اما هرگز ممنوعالکار نبودهاند.
وی اضافه کرد: ممنوع کردن نامها هرگز راه به جایی نخواهد برد و شاید دولت فعلی متوجه این ماجرا شده باشد اما هنوز که حرکتی درباره برطرف کردن این ممنوعیتها در بخش موسیقی انجام نشده و آش و کاسه همان است.
وی در پایان درباره خواستهاش از دولت اعتدال گفت: قبلها هم یکبار در نامهای به رییس جمهور نظر خودم را درباره ارتباط دولت و هنرمند نوشتهام و مکررش نمیکنم. دولت فعلی اگر ممنوعیتها را بردارد؛ تازه به وظیفهی خود عمل کرده و به سطح مطالبت هنرمند رسیده. متاسفانه دوران هشتسالهی دولت قبلی که داشت اوضاع فرهنگی را به قرون وسطی نزدیک میکرد؛ باعثشد که ما به حداقل خواستههامان درباره آزادی قلم و بیان قانع شویم و از خاطر ببریم که خواستگاه واقعی هنرمند آفرینش در فضاییست که در آن فیلتری بین او و مخاطبینش قرار نداشته باشد.
وی تاکید کرد: روند کار من با هیچ دولتی عوض نخواهد شد. من همچنان مشغول نوشتنم. شاید در دوران آثار کمتری از من منتشر شده باشد و در دورانی بیشتر اما این باعثنمیشود از نوشتن دست بکشم. باید منتظر مانند و دید انتشار این مجموعه آغاز دورانی جدید خواهد بود یا نه. در هر حال آدمی به امید زنده است.