خبرگزاری کار ایران

حسین نوش‌آبادی:

تأخیر در اطلاع رسانی، زمینه‌ساز سوءظن و بدبینی‌ست

تأخیر در اطلاع رسانی، زمینه‌ساز سوءظن و بدبینی‌ست
کد خبر : ۲۲۲۲۱۴

دلیل معرفی سخنگو در وزارت ارشاد، شفاف‌سازی و جلوگیری از سوءظن‌هاست / ارشاد رسمی‌ترین و پاسخگو‌ترین وزارتی‌ست که زیر ذره‌بین نقد قرار دارد.

اولین نشست خبری حسین نوش آبادی(سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، امروز(۲۰ آبان) در سالن شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نوش آبادی در رابطه با فلسفه معرفی سخنگو از جانب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اولین بار، سخن گفت. وی اظهار داشت: دلیل اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اولین بار اقدام به معرفی سخنگو کرده این است که این وزارتخانه رسمی‌ترین و پاسخگو‌ترین وزارتی است که زیر ذره‌بین نقد قرار داشته. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل نقش عینی‌تر و عملیاتی‌تر در حوزه هنر، خود را دربرابر ملت، پاسخگو می‌داند.

نوش‌آبادی در ادمه بیان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد نهاد اجرایی کشور است که در حوزه‌های تعریف شده قانوی اجرای وظیفه می‌کند. این وزارت خود را مقید و ملزم به اجرای این سیاست‌ها می‌داند. بخش دیگر این سیاست‌ها برخاسته از قانون توسعه فرهنگی است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزء دستگاه‌هایی است که اهدافش در مجلس به ثبت رسیده. براساس قانون مصوب مجلس، وزارت فرهنگ و ارشاد مسئول اجرای سیاست‌های رسمی نظام جمهوری اسلامی در زمینه فرهنگ عمومی است.

وی افزود: اعتدال، آگاهی عمومی، استقلال فرهنگی، گسترش رشد فرهنگی و… ازجمله وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. یکی از دلایل آسیب به فرهنگ، ناشی از فقدان ارتباط و تعامل مؤثر با جامعه و نهادهای رسمی و غیررسمی است. تأخیر در اطلاع‌رسانی زمینه سوء‌ظن و بدبینی را در جامعه فراهم می‌کند. لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با آگاهی از این موضوعات اقدام به معرفی سخنگو کرد. وزارتخانه تصمیم دارد از ظرفیت سخنگویی در تبیین مواضع و استفاده از رسانه‌ها، بخصوص رسانه ملی، در راستای اهداف خود گام بردارد.

سخنگوی وزارت ارشاد بیان کرد: امیدواریم تعامل مثبت و سازنده و مداومی با رسانه‌ها داشته باشیم و با برگزاری نشست‌ها، رابطه‌ی خوبی برقرار کنیم و پاسخگوی سوالات خبرنگارن باشیم.

نوش‌آبادی؛ گزارشی از عملکرد وزارت ارشاد نیز ارائه کرد و گفت: این وزارتخانه باوجود محدودیت‌های مالی و اعتباری و جلوگیری از ریخت و پاش‌ها از اتلاف سرمایه مادی خود جلوگیری کرده و به سمت وظایف قانونی خود سوق داده و همچنین توجه به مناظق محروم و کمتر توسعه یافته در دستور کار وزارت ارشاد قرار دارد.

متن گزارش نوش آبادی به شرح زیر است:

سفر وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان‌ها. این سفرها متجاوز از پنجاه سفر است که اقدام به توسعه فرهنگی موزون در سراسر کشور است.

بیش از پنجاه ملاقات انفرادی و حضوری وزیر، با نمایندگان مجلس.

از ابتدای دولت یازدهم، به هفت هزار نامه رسیده از جانب نمایندگان مجلس پاسخ داده شده و به تذکرات کتبی و شفاهی پاسخ داده شده است.

در حوزه حقوقی به هزار و صد استعلام پاسخ داده شده. همچنین صدهزار قرارداد حقوقی تنظیم و صدوبیست و دو لایحه تنظیم شده است.

در شش ماه اول سال ۱۳۹۳ سه هزار عنوان کتاب به منظور حمایت از ناشران، نویسندگان و ترویج فرهنگ کتابخوانی از ناشران خریداری شده.

در نمایشگاه کتاب سال ۱۳۹۲ بیش از صدهزار کتاب توسط چهارصد ناشر وجود داشت.

در حوزه ممیزی بیست و یک نفر از متخصصین که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تأیید رسیده‌اند؛ حضور دارند.

اعمال انجام شده در حوزه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد: تأسیس صد کانون فرهنگی هنری و سی دو مرکز دیجیتال فرهنگی.

در حوزه سینمایی صدوبیست و دو فیلم موفق به اکران شدند و ۱۰ فیلم در نوبت اکران قرار دارند. همچنین دیجیتالی کردن سینماها و تهیه بن فرهنگی جهت تشویق مردم برای رفتن به سینما از دیگر اقدامات بوده است. برگزاری جشنواره‌های فیلم فجر و تلاش برای تنفرزدایی و تشویق هنرمندای برای بازگشت به سینما و تئاتر ازجمله کارکردهای وزارتخانه است.

ارتباط با رایزنان، مشارکت هنرمندان ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی، تهیه بودجه برای ارکستر ملی، برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، موسیقی فجر و هنرهای تجسمی فجر.

در حوزه مطبوعات: صدور مجوز نشر ۵۳۲ فصلنامه و دوفصلنامه، راه‌اندازی ۲۳۱پایگاه اطلاع‌رسانی، صدور مجوز نشر ۱۰۴ هفته‌نامه و دوهفته نامه.

پرداخت کمک هزینه ماهیانه به هنرمندان پیشکسوت و پرداخت کمک هزینه ودیعه مسکن به هنرمندان پیشکسوت، برگزاری مراسم برای اکرام و تکریم از آنان، بازدید از هنرمندان بستری در بیمارستان، برگزاری جشن تولد برای هنرمندان پیشکسوت، تولید مستند از زندگی این هنرمندان و کمک هزینه‌های پزشکی و دندانپزشکی برای آنان.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز