عضو کارگری شورای عالی کار:
دولت در اقتصاد کشور حرف اول و آخر را میزند
کارگران ایرانی به دلیل دریافت مزد ناکافی روزانه تا ۱۶ ساعت هم کار میکنند/ در سال ۹۲ برای تامین هزینههای کارگران به اختیاراتی بیش از اختیارات شورای عالی کار نیاز داریم.
عضو کارگری شورای عالی کار در مذاكرات مزدی، معتقد است در اقتصاد ایران همواره، دولت حرف اول و آخر را میزند بنابراین در شرایط نامساعد اقتصادی کنونی تامین معاش کارگران بدون همکاری دولت ممکن نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ محمد احمدی در گفتگو با ایلنا افزود: در حالی که سرنوشت ۳۶۵ روز آینده کارگران و کارفرمایان ایرانی تا یک ماه دیگر با مصوبه دستمزدهای سال ۹۲ شورای عالی کار رقم میخورد، اختیارت اعضای شورای عالی کار در خصوص تامین همزمان هزینههای زندگی کارگران و اداره واحدهای تولیدی بسیار محدود است.
وی گفت: برای تامین هزینههای کارگران در سال ۹۲ به اختیاراتی بیش از اختیارات شورای عالی کار نیاز داریم.
این مقام کارگری گفت: در شرایط فعلی کارگران برای زنده نگهداشتن خود حداقل نیازمند ۵۰ درصد افزایش حقوق هستند اما واضح است که با این اوضاع اقتصادی هیچ کارفرمایی نمیتواند به کارگران خود چنین مزدی پرداخت کند.
دولت فقط وعده حمایت ار تولید را داده است
نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه در سالهای گذشته هیچ کدام از وعدههای دولت در خصوص حمایت از تولیدکنندگان داخلی عملی نشده است، گفت: کارگران و کارفرمایان ایرانی برای عبور از بحران اقتصادی که امروز گریبانگیر کشور شده است به حمایت مستقیم و غیرمستقیم دولت نیازمندند.
احمدی با یادآوری اینکه طبق ماده ۴۱ قانون کار باید حداقل مزد کارگران بر مبنای نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد هزینههای یک خانواده متوسط چهار نفری تعیین شود گفت: به دلایل نامعلوم در ایران سالهاست که میان این معیارها اختلاف شدید تورمی وجود دارد.
وی افزود: در ایران نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی همراه بطور فاحشی از سبد هزینههای خانوار کارگری پایینتر است، چنانچه در حال حاضر بانک مرکزی نرخ تورم را بین ۲۷ تا ۳۲ درصد پیش بینی میکند اما هزینههای یک خانواده متوسط کارگری برمبنای قیمت ۱۸ قلم کالای اساسی ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
عضو کارگری شورای عالی کار گفت: به هر دلیل در سالهای اخیر شورای عالی کار تنها بر اساس نرخ تورم دستمزدهای کارگران را تایمن کرده است و درنتیجه امروز قدرت خرید کارگران اینطور کاهش یافته است.
کارگران برا زنده ماندن روزانه تا ۱۶ ساعت کار میکنند
نائیب ریس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور بابیان اینکه کارگران ایرانی به دلیل دریافت مزد ناکافی روزانه تا ۱۶ ساعت هم کار میکنند، گفت: شرایط اقتصادی به گونهای است که نیروی کار مجبور میشود برای زنده ماندن به اضافه کاری و انجام شغلهای دوم و سوم روی آوردهاند.
وی بایادآوری اینکه در ماههای اخیر قیمت کالاهای اساسی چند برابر شده است گفت: متاسفانه سهم افزایش مزد کارگران از این گرانی هیچ بوده است.
احمدی گفت: این وضع درحالی است که در سالهای اخیر به دلیل بازنشسته شدن کارگران زسمی، از هزینههای مربوط به کارگران نیز کاسته شده و از ۱۳ درصد به حدود ۹ درصد رسیده است.
طومار كارگران اهرمی برای چانهزنی
نایئب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور همچننین در خصوص طورمار نویسی گروهی از فعالان کارگری در رابطه با لایحه اصلاح قانون کار و تامین اجتماعی و پایین نگهداشته شدن دستمزد کارگران نوشته شده است گفت: این گونه اقدامات میتواند اهرم خوبی برای چانه زنی نمایندگان کارگری باشد.
رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین بابیان اینکه هیات مدیره کانونعالی شوراهای اسلامی کار کشور تنها از طریق اخبار منتشر شده در جریان این اقدام خودجوش صنفی قرار گرفته است گفت: خوب بود تا هماهنگ کنندکان امضای طومار نسخهای از آن را در اختیار این کانون عالی شوراهای اسلامی كار قرار میدادند تا قدرت چانه زنی کارگران در شورای عالی کار افزایش یابد.