خبرگزاری کار ایران

عضو شورای شهر قزوین:

دانش آموزان به مطالعه کتاب‌های غیر درسی تشویق شوند

دانش آموزان به مطالعه کتاب‌های غیر درسی تشویق شوند
کد خبر : ۲۱۶۷۳

برای توسعه کتاب و کتابخوانی لازم است دانش آموزان در مدارس و دبیرستان ها به مطالعه کتاب های غیردرسی مفید و مناسب تشویق شوند.

ایلنا- قزوین: عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: برای توسعه کتاب و کتابخوانی لازم است دانش آموزان در مدارس و دبیرستان‌ها به مطالعه کتاب‌های غیردرسی مفید و مناسب تشویق شوند.

به گزارش ایلنا از قزوین، «فاطمه اشدری» به مناسبت هفته کتاب در گفتگو با خبرنگاران افزود: در مدارس ما برای مطالعه و خواندن کتاب‌های درسی و یا کسب رتبه مناسب در کنکور دانشگاه تاکید می‌شود ولی انگیزه‌ای برای مطالعه کتب غیردرسی مرتبط و مفید در افراد ایجاد نمی‌شود.

وی ادامه داد: مطالعه کتب غیردرسی نه تنها می‌تواند کمک خوبی برای رشد فکری و فرهنگی فرد بوده بلکه وی را با حوزه‌های مختلف مورد علاقه خود نیز بیشتر آشنا ساخته و موجب شکوفایی استعدادهای وی می‌شود.

این مسوول بیان داشت: در حقیقت توسعه مطالعه مفید بدون حمایت و همکاری همه جانبه آموزش و پرورش به نتیجه نخواهد رسید.

اشدری تاکید کرد: مدیران و مربیان آموزشی می‌توانند با برنامه ریزی‌های مناسب، آشنایی با کتب غنی و ارزشمند را در ساعات آموزشی دانش آموزان بگنجانند تا عادت به مطالعه از سنین پایه در افراد نهادینه شود.

این عضو انجمن کتابخانه‌های عمومی استان قزوین اضافه کرد: خواندن کتاب‌های متنوع و مناسب، خلاقیت و استعداد فرد را پرورش داده و از تک بعدی شدن وی جلوگیری می‌کند.

اشدری با اشاره به نقش مهم صدا و سیما در جذب مردم به مطالعه اضافه کرد: یک تبلیغ اثرگذار و خلاقانه برای همیشه در ذهن مخاطب نهادینه می‌شود بنابراین صدا و سیما می‌تواند با بهره گیری از ظرفیت‌های موجود، در این زمینه گام‌های موثری بردارد.

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین تصریح کرد: انتظار می‌رود رسانه ملی حمایت بیشتری از مبحث کتاب و کتابخوانی داشته باشد زیرا کم کاری در این زمینه در حقیقت به ضرر آینده فرزندانمان تمام می‌شود.

وی یادآور شد: در صورتی که نوجوانان و جوانان هر سرزمین با فرهنگ و آداب و رسوم آن، از سنین کودکی آشنا شده و ارزش‌های فرهنگی را فراگیرند مقاومت بیشتری در برابر جنگ نرم دشمن خواهند داشت.

اشدری به وظیفه مسوولان حوزه نشر و توزیع کتاب اشاره کرد و افزود: تولید کتاب باید تنوع بیشتری یافته و کتابخانه‌ها نیز به منابع ارزشمند و جذاب مجهز شوند.

وی همچنین گفت: کتابفروشی‌ها نیز پشتوانه مالی کافی نداشته و به دلیل عدم استقبال مخاطب ناگزیر تنها بر فروش کتاب‌های کمک درسی و یا برخی کتب سطحی متمرکز شده‌اند.

این مسوول فرهنگی اظهار داشت: با توجه به اینکه امروزه با رشد و پشرفت گسترده علم و تکنولوژی هر فردی در هر نقطه، تنها با زدن چند کلید می‌تواند به دنیای وسیعی از اطلاعات در چند ثانیه دسترسی پیدا کند، لزوم مطالعه و آموزش صحیح نوجوانان و جوانان بیش از پیش احساس می‌شود.

اشدری در پایان گفت: کتابخانه می‌توانند به عنوان مجموعه‌ای توانمند از خدمات فرهنگی حضوری پررنگ‌تر در جامعه داشته و تاثیرات بیشتری در راستای اعتلای فرهنگی داشته باشند که انجام این مهم در گرو برنامه ریزی و حمایت بیشتر مسوولان است.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز