خبرگزاری کار ایران

شهردار قزوین:

شهرداری قزوین در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی حركت می‌كند

شهرداری قزوین در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی حركت می‌كند
کد خبر : ۱۷۳۷۳

یك طرح جامع هدایت آب‌های سطحی در محیط GISبرای شهر قزوین تهیه شده است كه تمام شهر و محیط های پیرامونی شهر در این طرح دیده شد و بر اساس بودجه و توانایی شهرداری هر ساله بخشی از این طرح اجرایی می شود.

ایلنا- قزوین: شهردار قزوین گفت: شهرداری قزوین در 3سال گذشته با اقدامات ویژه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته است.

 مسعود نصرتی در نشست خبری پیش از ظهر چهارشنبه با بیان اینكه در 6 ماهه اول سال جاری شرایط سیاست‌های پولی و مالی كشور در سیاست‌های مدیریت شهری تاثیر گذار بود و بر این اساس نمی‌توان یك سیاست مستقل برای شهرها فارغ از سیاست‌ها تدوین كرد، بیان كرد: ناملایمات اقتصادی حاكم بر ساختمان كه بخش اعظم درآمد و فعالیت های شهرداری را در بر می‌گیرد، وضعیتی ایجاد كرد كه اكثر شهرداری‎ها فقط به سرفصل حفظ و نگه داری‌ها بپردازند و كمتر وارد مباحث عمرانی شوند.

وی افزود: ولی بر اساس نیازهای كه در شهر قزوین یك مقدار پررنگ تر از شهرهای دیگر بود احساس می شد با شیوه های خاص تولید درآمد و بهره برداری از تجربه های موفق تامین مالی برای توسعه شهر قزوین شود و با این شیوه توانستیم بخشی از پروژه ها را به اجرا درآوریم كه خوشبختانه در مهرماه سال جاری تعدادی پروژه ها زودتر از موعد افتتاح شد.

نصرتی ادامه داد: امیدواریم شرایطی ثبات در سطح كشور برای صنعت ساختمان به وجود آید و رونقی در شهرها ایجاد شود تا مدیریت شهری بتواند بر اساس آن تولید درآمد و چرخه بازار را به خوبی به حركت درآورد و بتوانیم برای سال 92 برای فعالیت های اصلی برنامه ریزی داشته باشیم.

شهردار قزوین اضافه كرد: به این موضوع واقف هستیم كه در شرایط ناملایمات اقتصادی ریسك پذیری نداشته باشیم و هوشیاری و تدابیر لازم نباشد، ردیف های درآمدی جدیدی نخواهیم داشت و شهر قزوین را نمی توان با ردیف بودجه سالانه اداره كرد.

این مقام مسوول گفت: شهرداری قزوین در ناملایمات اقتصادی حوزه اقتصادی را تشكیل داد و شرح وظیفه این حوزه پرداختن به موضوعات جدید برای تامین مالی  و خرید زمان برای انجام  تمام پروژه‌های عمرانی و فرهنگی و حفظ و نگه داری مناسب شهر بود كه فروش اوراق مشاركت در 2و نیم سال گذشته یكی از این شیوه‌ها بود كه توانستیم به 4 پروژه كلان 10میلیارد تومان اعتبار تزریق كنیم.

وی افزود: پروژه‌های كه با تعرفه سال 88 شروع شدند اگر قرار بود در سال 91 شروع شوند باید با 3 برابر قیمت آغاز می‌كردیم كه توانستیم با خرید زمان این اتفاق نیافتد.

نصرتی بیان كرد: فروش اوراق سوكوكات در دستور كار فعلی شهرداری قرار دارد كه تا پایان سال اوراق سوكوكات 4 ساله به میزان 50میلیارد تومان  به فروش خواهد رسید و همچنین تولید زمین در مناطق شهری با كاربری، تراكم و تفكیك مناسب بر اساس طرح تفصیلی شهر از شیوه‌های تامین مالی برای آینده شهر خواهد بود كه در دستور كار قرار دارد.

شهردار قزوین با اشاره به تقویم افتتاح پروژه‌های شهر قزوین بیان كرد: ما در برنامه تقویم افتتاح پروژه‌ها در صورت چند شرط از جمله قول گرفته شده از پیمانكار در زمان موعد برای تحول پروژه، تامین مالی در زمان موعد، وجود شرایط طبیعی سالانه و عدم افزایش حاد قیمت‌ها افتتاح و كلنگ زنی چند پروژه در دستور كار قرار دارد.

این مقام مسول ادامه داد: پروژه‌های تقاطع غیرهمسطح فاز 1 و 2 شهید مطهری و امتداد بلوار، بلوار شرق ملاصدرا و امیركبیر و فاز 2 بوستان بانوان در 24 دی ماه افتتاح خواهد شد و همچنین در ایام میلاد حضرت رسول اكرم(ص) و دهه فجر پروژه المان دروازه مینودر، مسیر دوچرخه سواری باراجین و بازار روز بلوار شهید بهشتی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی گفت: پروژه تله‌كابین زرشك در اول دی ماه سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و همچنین در آینده نزدیك پروژه احداث 340واحدی هادی آباد كلنگ زنی خواهد شد.

نصرتی با اعلام اینكه تقاطع غیرهمسطح امام علی(ع) در هفته شوراها به بهره برداری خواهد رسید، بیان كرد: فاز اول بهشت حسینی ظرف یك ماه آینده با 14هزار قبر در سه طبقه به بهره برداری خواهد رسید.

شهردار قزوین با تصریح اینكه مدیریت شهری سعی كرده است یك مدیریت هزینه داشته باشد تا در شرایط اقتصادی مقاومتی پروژه‌های خاص و اولویت‎دار را به بهره برداری برساند، بیان كرد: برای اینكه برخی از پروژه‌های عمرانی شارژ مالی شوند مثل برج پونك، بادامستان و الهیه اقدامات پیش فروش انجام شده است.

این مقام مسوول با بیان اینكه پروژه‌های كه زندگی شهروندان را به صورت روزانه تحت تاثیر گذاشته است مثل آسفالت، اصلاح هندسی در اولویت اجرایی قرار دارند، بیان كرد: خوشبختانه در 7 ماه اول سال جاری هیچ كدام از پروژه ها مشكل مالی نداشتند و با فاصله دو روز مبالغ به پیمانكاران واریز شده است.

وی با بیان اینكه امیدواریم این روند افتتاح پروژه‌ها ادامه پیدا كند و در حال حاضر عملیات عمرانی همه پروژه‌ها فعال است، افزود: تعدادی پروژه‌ها هم نیز توسط مناطق در حال انجام است و تملك خیابان شهید انصاری شرقی در برنامه یكساله اراضی باقی مانده خریدی داری خواهد شد كه حدود 55درصد از تملك‌ این پروژه انجام شده است.     

نصرتی تصریح كرد: افتتاح تقاطع‌های غیرهمسطح در شهر برای شهروندان قابل لمس است اما اجرایی كردن پروژه‌های برج‌ها برای مردم زیاد قابل لمس نیست، در حالی كه احداث یك برج برابر با احداث 20 تقاطع غیرهمسطح است.

شهردار قزوین افزود: برج پونك در مرحله احداث اسكلت طبقه 7 می‌باشد و احداث ساختمان مركزی شهرداری قزوین در مرحله احداث اسكلت طبقه 8 است.

این مقام مسوول بیان كرد: موضوعات فرهنگی و اجتماعی هم نیز توسط مدیریت شهری در حال انجام است و 85درصد از مرمت سرای سعدالسلطنه تا پایان سال نهایی خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینكه برای پل راه آهن طرحی تهیه شده است و احداث تقاطع در این محور در دستور كار قرار دارد، بیان كرد: مهم ترین مشكل در اجرای این پروژه نبودن جایگزین برای خیابان فعلی است و همچنین برای تقاطع بوئین زهرا هم با موافقت وزیر ردیف بودجه از طریق اداره راه تامین شده است و اجرای آن در دستور كار اداره راه قرار دارد.

نصرتی به موضوع آسفالت در سطح شهر اشاره و بیان كرد: در سال گذشته با خرید 2 كارخانه آسفالت جدید با ظرفیت 280تن هر جا نیاز به مرمت و آسفالت باشد بدون دریافت خودیاری اجرایی شده است در حالی كه در شهرهای همچمون اصفهان و همدان 70درصد هزینه‌های آسفالت از طریق خودیاری تامین می‌شود.

نصرتی با بیان اینكه در موضوع نام گذاری معابر، شورای نام گذاری نام های موردنظر را انتخاب می كند و توسط شورا به تصویب می رسد، بیان كرد: هیچ نگاه سیاسی برای نام گذاری های معابر سطح شهر وجود ندارد.

شهردار قزوین در خصوص مشاركت شهرداری قزوین در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی شهر قزوین گفت: هر سالاله یك بودجه فرهنگی تعریف می‎شود كه بر اساس آن ردیف بودجه و تصویب شورا، مشاركت در زمینه های فرهنگی و اجتماعی صورت می گیرد و این مشاركت در تمام شهرداری های كشور صورت می‎گیرد.

این مقام مسوول در خصوص پیاده‌روهای سبزه میدان گفت: چون هنوز تئوری‎های مختلفی برای ساماندهی این محور وجود دارد فعلا در این زمینه هزینه نمی‌شود تا هزینه های مجدد تكرار نشود در صورت تصمیم گیری كلیه اقدامات در راستای رفاه حال شهروندان انجام خواهد شد.

وی در ادامه به بارش باران در روزهای اخیر اشاره كرد و توضیح داد: ما برای شهر قزوین یك طرح جامع هدایت آب‌های سطحی در محیط     GISتهیه كردیم كه تمام شهر و محیط های پیرامونی شهر كه تولید موانات می كنند در این طرح دیده شد و بر اساس بودجه و توانایی شهرداری هر ساله بخشی از این طرح اجرایی گردیده و اجرای آن ادامه دارد.

 وی افزود: كانال هدایت آب‌های سطحی در محور اتوبان در شمال پونك در سال 88 اجرا شده است و همچنین محور غرب باهنر در سال جاری به اجرا درآمده است.

نصرتی بیان كرد: بر اساس این طرح پروژه های زیادی برای یك دوره بازگشت 25 ساله مصوب شده است.

شهردار قزوین گفت: خیلی از تاسیسات موجود نیاز به اصلاح دارند و در برخی مكان ها باید اجرایی شوند و اگر تمام این شبكه ها ایجاد شود توانایی خواهیم داشت روان های آب‌های 25 ساله را پاسخگو باشیم و اگر در این زمان اتفاقات دیگری همچون بازگشت آب  50 و یا 10ساله اتفاق بیافتد این شبكه پاسخگوی نیاز نیست.

این مقام مسوول ادامه داد: این نوع بارش ها كه به صورت سیلاب روان می‌شود در هیچ شهری از ایران برای مهار آن طرحی تهیه نشده و در دستور كار قرار نگرفته است.

وی بیان كرد: گذشته قزوین قبل از 10 سال نشان می‌دهد ما بارش به صورت رگباری نداشتیم و تمام چاه‌های جذبی در جنوب و مركز شهرن این میزان را جواب داده است و چاه های جذبی با دهانه قابلیت و توانایی باران متداول را پاسخگو بودند.

نصرتی افزود: از 10 سال پیش تغییر محیط هیدرولوژی به خصوص در 2 و 3 سال گذشته شاهد بارش باران شدید هستیم كه تجهیزات موجود پاسخگو نیست.

شهردار قزوین بیان كرد: در سوم و پنجم آبان ماه باران در 21 میلی متر كه بخش اعظم آن در 20 دقیقه بود در قزوین بارید كه هیچ شهری در كشور مجهز به این میزان بارش نیست.

این مقام مسوول با بیان اینكه در سال 89 نیز 350میلی متر، در سال 91 نیز 432 میلی متر و در سال جار ی تاكنون 158میلی متر بارش صورت گرفته است، بیان كرد: بارش در قزوین كه شهر كم آب است یك نعمت می‌باشد اما باید این آّب باران را هدایت كرد و قابلیت بهره برداری از این میزان بارش باید در دستور كار استان قرار گیرد و حداكثر بهره برداری از این میزان بارش كرد.

وی توضیح داد: شبكه آب و فاضلاب توسط آب و فاظلاب كه احداث شد فقط برای  هدایت فاضلاب خانگی است و به هیچ عنوان نباید آب باران داخل این فاضلاب شود.

نصرتی ادامه داد: لوله های فاضلاب با قطر 250با تمام ظرفیت كار می‌كنند و به هیچ عنوان گنجایش ورود آب باران را ندارند.

شهردار قزوین بیان كرد: اگر ما در كوچه 10متری روان آبی را در نظر بگیریم و روان آب كوچه 10متری كه حاصل آب پشتبان و حیاط منزل است 4 برابر روان آب كوچه 10متری است و مطمئن باشید به هیچ عنوان یك لوله 250 نمی تواند باران آب 4 برابر كوچه 10 متری را تحمل كند و پاسخگو نخواهد بود.

نصرتی بیان كرد: یكی از مشكلاتی كه در ورود آب باران به آب فاضلاب در آب گرفتگی به وجود آمده است، این است كه آب باران با شدت روان در اكثر تقاطع‌ها از یك لوله 250با تمام ظرفیت، به بیرون زد.

شهردار قزوین بیان كرد: شهروندان نباید آب باران را به داخل آب فاضلاب هدایت كنند بلكه باید آب باران را به چاه های قدیمی هدایت كنند.

این مقام مسوول افزود: نظام مهندسی باید به این موضوع بپردازد كه آب های روان در منازل مسكونی جذب آب فاضلاب نشود.

وی به همكاری سایر دستگاه ها اشاره كرد و افزود: یكسری از تاسیسات شهری نیست و برای اداره راه می‌باشد و امكانات آنها هم محدود می‌باشد و شهروندان باید متوجه باشند چه دستگاه‌های در زمان بحران حضور پیدا می‎كنند، هر چند تجهیزات آنها نیز محدود می باشد.

نصرتی ادامه داد: باید از طریق استانداری برای حضور پررنگ تر دستگاه ها در زمان بحران تاكید شود و همچنین در 5 مهرماه سال جاری جلسه ستاد بحران در شهرداری قزوین با حضور معاون استاندار برگزار شد كه تقسیمات كار صورت گرفت.

شهردار قزوین افزود: یكی از موضوعات مهم دیگر  كه باید با همكاری دستگاه‌ها به آن پرداخته شود، هدایت آب های سطحی بالای اتوبان است كه وارد شهر نشوند.

نصرتی با بیان اینكه سازمان آب و فاضلاب و مدیرت بحران باید همراه ما باشند تا شهر ایمن شود، افزود: بالای اتوبان تهدیدی برای داخل شهر است و تمهیدات لازم باید صورت گیرد و در اینده نزدیك جلسه ای خواهیم داشت تا برای رفع برخی از مشكلات برنامه بلند مدت در نظر گرفته شود.

شهردار قزوین با تاكید بر خارج كردن مسیر سیلاب از داخل شهر بیان كرد: در گذشته وجود باغستان‌ها باعث می‌شد سیلاب به داخل شهر ورود پیدا نكند اما اكنون این ظرفیت با توجه به ساخت و ساز دیگر وجود ندارد.

 

ارسال نظر
پیشنهاد امروز