رئیس شورای شهر قزوین:
شهروندان باید بعد از آگاهی از مشكلات بارندگی های قزوین، قضاوت كنند
شهروندان باید بعد از آگاهی از مشكلات بارندگی های قزوین، قضاوت كنند./25 درصد از آبگرفتگی در شهر قزوین درپی روان شدن آب های بالای اتوبان بود./در بارندگی اخیر 132مورد آبگرفتگی در سطح شهر ایجاد شده بود./باید مشكلات آبگرفتگی در برنامه های كوتاه مدت و بلند مدت حل شود.
ایلنا - قزوین: رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: شهروندان را باید با اطلاع رسانی به موقع و شفاف در جریان برخی از مشكلات بارندگی های شدید در شهر قزوین گذاشت تا آنان بهتر قضاوت كنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس ظاهری در جلسه صبح چهارشنبه شورای شهر با بیان اینكه بارندگی اخیر درسطح شهر مشكلاتی را به وجود آورد كه نارضایتی شهروندان را به همراه داشت، افزود: در بارندگی اخیر شاهد تلاش شهرداری قزوین برای رفع مشكلات آّگرفتگی ها با امكانات موجود بودیم كه رضایت بخش بود.
وی با اشاره كمبود امكانات مدیریت شهری برای رفع آبگرفتگی در زمان بارندگی های شدید بیان كرد: بارندگی روزهای اخیر مشكلاتی را برای شهروندان ساكن جنوب شهر به وجود آورد كه باید سعی شود این مشكلات با همكاری همه دستگاه های ذیربط استان مشكل آبگرفتگی ها حل شود نه اینكه مدیریت شهری به تنهایی این مسوولیت را برعهده بگیرد.
ظاهری با تصریح اینكه برخی از شهروندان در جریان دلایل آبگرفتگی و تلاشهای مدیریت شهری برای رفع آبگرفتگی نبودند و انتظارات بیش از امكانات بود، بیان كرد: برای بارندگی بعدی باید آمادگی بیشتری وجود داشته باشد تا مشكلات گذشته مجدد تكرار نشود.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد قبل از آغاز فصل بارندگی گفت: این جلسات باید ادامه پیدا كند تا در مواقع بحران تصمیمات منطقی گرفته شود.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین بیان كرد: یكی از عمده اشتباهات در هنگام بارندگی و در پی آن مشكلات آبگرفتگی عدم اطلاع رسانی شفاف است كه باعث می شود رسانه ها و شهروندان انعكاس مطلوبی از عملكرد مدیریت شهری در مواقع بحران نداشته باشند.
25 درصد از آبگرفتگی در شهر قزوین درپی روان شدن آبهای بالای اتوبان بود
در ادامه عبدالعلی دربندی زاده، معاون خدمات شهری شهرداری قزوین با بیان اینكه 25 درصد از آبگرفتگی در شهر قزوین در روزهای اخیر روان شدن آب های بالای اتوبان به داخل شهر بود، گفت: یكی از دلایل مهم آگرفتگی حركت آب بالای اتوبان خارج از مسیر بود كه داخل شهرك های مینودر، كوثر و پونك و باعث آبگرفتگی شهر شد.
وی با بیان اینكه قبل از فصل بارندگی باید اعتبارات لازم از طریق ستاد حوادث غیرمترقبه اختصاص پیدا می كرد تا بتوانیم آب های بالای اتوبان را هدایت كنیم، افزود: عدم تحقق بودجه باعث شده است در هنگام بارندگی شدید معضلات آبگرفتگی شدید در شهر به وجود اید.
وی حركت گل و لای، خاش و زباله های ساختمانی را باعث كند شدن رفع آبگرفتگی دانست و بیان كرد: زیرساخت های شهر قزوین ظرفیت هدایت آب های سطحی داخل شهر را دارد نه اینكه بتواند پاسخگوی آب های بالی اتوبان باشد.
دربندیزاده بیان كرد: دریچه های آب و فاضلاب ظرفیت این میزان آبگرفتگی را ندارد و كشش انتقال آب معمولی را دارد.
معاون شهردار با تصریح اینكه قبل از بارندگی ها به طور كامل لایروبی های انهار انجام شده بود، افزود: هم اكنون تصمیم گرفته شده است به صورت مقطعی سدهای خاكی برای هدایت آب های بالای اتوبان احداث شود كه این اقدام آغاز گردیده و طی 10روز اجرایی خواهد شد.
این مقام مسوول افزود: با احداث سدهای خاكی در بارندگی بعد در این میزان با مشكلی مواجه نخواهیم شد.
وی افزود: در بارندگی اخیر رفع آبگرفتگی در زیرگذرهای كورانه، بوئین زهرا، اردبیلك، هفت سنگان و برخی دیگر از مسیرها جزو وظایف مدیریت شهری نبود اما نیروهای مدیریت شهری اقدامات لازم را انجام دادند.
در بارندگی اخیر 132مورد آبگرفتگی در سطح شهر ایجاد شده بود
در ادامه عباس عسگری، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری قزوین با بیان اینكه لایروبی انها و حتی كانال ها قبل از فصل بارندگی انجام شده بود، بیان كرد: در بارندگی اخیر 132مورد آبگرفتگی در سطح شهر ایجاد شده بود.
وی با تشریح فعالیت های صورت گرفته برای رفع آبگرفتگی افزود: در زمان آبگرفتگی مدیریتی خوبی برای هدایت آب های سطحی و رفع آبگرفتگی صورت گرفت.
عسگری با بیان اینكه برای رفع آبگرفتگی 180نفر نیرو در 12 ساعت كاری مشغول رفع آبگرفتگی بودند، گفت: ایجاد شیب نادرست انهار نواقص موجود در جدول گذاری باعث ایجاد بسیاری از مشكلات شده است كه با این مشكل با یك برنامه ریزی مدون حل شود.
وی در پایان برهمكاری شهروندان در هنگام آبگرفتگی ها تاكید كرد.
باید مشكلات آبگرفتگی در برنامه های كوتاه مدت و بلند مدت حل شود
مسعود حق لطفی معاون فنی و عمرانی شهرداری قزوین نیز گفت: باید مشكلات آبگرفتگی در برنامه های كوتاه مدت و بلند مدت حل كنیم و برنامه ریزی مدونی برای هدایت آب های سطحی داشته باشیم.
وی عدم تراز دریچه های هدایت آب های سطحی و ضعف در نگهداری برخی را از دیگر مشكلات آبگرفتگی در هنگام بارندگی شدید دانست و گفت: سازمان های مربوطه باید در هنگام رفع آبگرفتگی ها با مدییرت شهری همكاری كنند چراكه امكانات مدیریت شهری پاسخگوی نیاز در این مواقع نیست.