استاندار خوزستان خبر داد:
امضای قرارداد فاینانس 5 تصفیهخانه فاضلاب خوزستان
مقرر شده که شهرهای داخلی استان شامل آبادان، خرمشهر، بندرامام و شادگان به لحاظ وضعیت جغرافیایی و بالا بودن آبهای سطحی، در اولویت رسیدگی به بحث فاضلاب قرار گیرند.
ایلنا: استاندار خوزستان گفت: مباحث مربوط به فاضلاب در استان پس از توجه و اهمیت مباحث آب شرب مهمترین دغدغه استان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، سیدجعفر حجازی در حاشیه انعقاد قرارداد فاینانس بینالمللی ۵ تصفیهخانه فاضلاب استان اظهارکرد: این کار، مساله ارزشمند و مهمی است که باید از سالهای گذشته آغاز میشد.
وی افزود: امیدواریم مقدمات کار و وام این پروژه هرچه سریعتر انجام شود و این کار بهگونهای صورت گیرد که بتوانیم آن را مقدمه و الگوی از مشارکت چینیها در پروژههای فاضلاب تلقی کنیم.
حجازی تصریحکرد: برای شهر اهواز در ۲ مرحله بحث شبکه فاضلاب و تصفیهخانه فاضلاب مورد پیگیری قرار گرفت. به لطف خداوند شبکه فاضلاب از حمل اوراق مشارکت و تصفیهخانه با مشارکت و سرمایهگذاری یک شرکت اروپایی در حال انجام است.
استاندار خوزستان عنوانکرد: اما براساس ضرورت مقرر شده که شهرهای داخلی استان شامل آبادان، خرمشهر، بندرامام و شادگان به لحاظ وضعیت جغرافیایی و بالا بودن آبهای سطحی، در اولویت رسیدگی به بحث فاضلاب قرار گیرند.
وی ادامهداد: امروز قرارداد تصفیهخانه فاضلاب این شهرها به امضا رسید و امیدواریم در ماههای آینده عملیات اجرایی آنها آغاز شود. میزان سرمایهگذاری این پروژههای رقم قابل توجهی است که باید ظرف ۳ سال توسط سرمایهگذار به اجرا برسد.
حجازی افزود: قطعا بعد از آب شرب مهمترین موضوع زیرساختی در استان بحث فاضلاب است که از این طریق به مسایل بهداشتی و زیست محیطی استان میتوان توجه بیشتری کرد و نگرانی در این زمینهها کمتر خواهد شد.
وی بیانکرد: همچنین در قالب این طرحها از پسابهای فاضلاب از روش بازگردانی استفاده و از آن برای تولید و بخش کشاورزی، ایجاد فضای سبز و آبیاری بهرهبرداری میشود.
در ادامه محمدعلی صنیعینژاد، مدیرعامل شرکت آبفای خوزستان گفت: این پروژه عمدتا شامل تصفیهخانههای فاضلاب در شهرهای جنوبی استان است. این پروژهها با ظرفیت ۲۳۰ هزار مترمکعب در شبانه روز به اجرا میرسند و میتواند مشکلات فاضلاب این شهرها را حل کند.
وی افزود: مبلغ قرارداد اجرای سه ساله این پروژهها ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو، معادل ۱۹۰ میلیارد تومان است و برای بهرهبرداری از آن در مدت ۲ سال نیز مبلغ ۳ میلیارد تومان هزینه در نظر گرفته شده است.
صنیعینژاد تصریحکرد: ۴ ماه اول این پروژهها صرف طراحی میشود و امیدواریم همزمان با طراحی، بخشهای اجرایی نیز آغاز شود. ۱۵ درصد هزینه بهرهبرداری بر عهده استان و ۸۵ درصد آن از طریق سهم مشارکت تامین خواهد شد.
همچنین لینمینگ هووا، سرمایهگذار چینی و مدیرعامل شرکت بیسیایجی (BCEG) گفت: اقدامات فاینانس این پروژهها تا ماه اکتبر تمام میشود و تا ۳ ماه آینده وام آماده است و اجرا را شروع خواهیم کرد.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم پروژهها را به خوبی در این استان اجرایی کنیم و ظرف ۳ سال قرارداد تعیین شده را به بهرهبرداری برسانیم.