30 درصد رانندگان آژانس ها در مشهد فاقد مجوز تاکسیرانی هستند
از ابتدای سال جاری تاکنون 140 آژانس تاکسی تلفنی بدون مجوز و غیرمجاز در سطح مشهد پلمب شدهاند.
مشهد – ایلنا: در طی چند سال گذشته مشکلات بین مدیریت تاکسی تلفنیها و سازمان تاکسیرانی به چالش مزمنی بین این دو بخش حمل و نقلی تبدیل شده است چرا که سازمان تاکسیرانی خود را متولی ساماندهی آژانسها میداند و از طرفی آنها بر مستقل و صنفی بودن خود تاکید دارند.
به گزارش ایلنا از مشهد، این مسئله و اختلاف کهنه در طی سال گذشته به اشکال مختلف خود را نشان داد. حال با کش و قوسهای فراوان بین این دو نهاد بالاخره با هماهنگی صورت گرفته با فرمانداری مشهد، پلیس راهور، اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی و اتحادیه خودرو سواری کرایه مشهد قرار بود تمامی رانندگان فعال در تاکسی تلفنیهای مشهد تا پایان شهریور سال جاری پروانه تاکسیرانی دریافت کنند که به دلایل مختلف و برای دادن یک فرصت مجدد این زمان تا پایان آذر امسال تمدید شد که بر اساس گفتههای مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد بعد از پایان زمان مقرر (پایان آذر) در صورت اینکه هریک از شرکتها و رانندگان آژانسهای تاکسی تلفنی مجوز فعالیت از سازمان تاکسیرانی را نداشته باشند از ابتدای دی ماه با آنها برخورد شدید خواهد شد.
هادی عطارزاده با تاکید بر اینکه مدیریت و نظارت بر آژانسهای تاکسی تلفنی طبق قانون باید زیر نظر سازمان تاکسیرانی باشد، عنوان کرد: در اجرای ماده 9 قانون حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت و ماده 32 قانون راهنمایی و رانندگی باید تمامی رانندگان آژانسها در مشهد پروانه تاکسیرانی را دریافت کنند.
وجود 1400 آژانس تاکسی تلفنی و شرکت حمل و نقلی فعال در مشهد
وی با اشاره به 1400 آژانس تاکسی تلفنی و شرکت حمل و نقلی فعال در مشهد، توضیح داد: تاکنون نیمی از فعالان مذکور پروانه این سازمان را برای فعالیت دریافت کردهاند.
عطارزاده اضافه کرد: تعداد رانندگان مشغول در آژانسهای مشهد 23 هزار نفر با همین تعداد خودرو هستند که باید این افراد نیز پروانه تاکسیرانی داشته باشند که در غیر این صورت با هماهنگی صورت گرفته با پلیس راهور و نیروی انتظامی از فعالیت آنها با عنوان راننده متخلف و خاطی برخورد شده و از جابجایی مسافر توسط خودرویشان جلوگیری خواهد شد.
به گفته وی از 23 هزار راننده فعال در آژانسهای تاکسی تلفنی مشهد حدود 70 درصد تا به امروز موفق به کسب پروانه تاکسیرانی شدهاند و سایر این رانندگان اگر تمایل به جابجایی مسافر در شهر هستند باید تا آخر آذر برای دریافت پروانه تاکسیرانی به این سازمان مراجعه کنند.
عطارزاده ادامه داد: جهت دریافت پروانه تاکسیرانی تمامی مدیران تاکسی تلفنیها موظف هستند رانندگان فعال واجد شرایط را برای دریافت پروانه تاکسیرانی به نواحی پنجگانه پستی جهت تشکیل پرونده معرفی کنند.
وی با بیان اینکه باید رانندگان آژانسها برای دریافت پروانه تاکسیرانی دارای شرایط لازم باشند، عنوانکرد: باید راننده آژانسی که مبادرت به دریافت پروانه تاکسیرانی میکند حتما متاهل باشد، دارای گوهینامههای ب2- پایه2- پایه1(گوهینامه های گروه ب1مورد قبول نمیباشد)، دارای کارت پایان خدمت، مدرک تحصیلی حداقل پایان دوره ابتدایی(پنجم دبستان)، باید هیچگونه سوء پیشینه، اعتیاد، بیماری واگیردار و ممنوعیت از رانندگی نداشته باشد و حتما در پرونده راننده موردنظر هیچگونه شغل دیگری نباشد.
به گفته عطارزاده پروانه مذکور فقط به افرادی که دارای سن23 سال تمام و حداکثر65 سال هستند تعلق میگیرد.
وی اضافهکرد: اصل و کپی شناسنامه صفحات اول و دوم، گواهینامه معتبر، کارت پایانخدمت، کارتملی، مدرکتحصیلی، سند مالکیت منزل یا اجارهنامه و 4 قطعه عکس از مدارک لازم جهت اخذ پروانه تاکسیرانی است.
این مسئول شهری نظامدهی به فعالیت آژانسها، ایجاد امنیت روانی، هویت بخشی به شخص راننده و خودروی او، کنترل تردد رانندگان آژانسها در سطح شهر و... را از اهداف اجرای چنین طرحی در مشهد عنوان کرد.
پلمب 140 آژانس تاکسی تلفنی بدون مجوز و غیرمجاز از ابتدای سال جاری
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی مشهد در ادامه به نظارت بر نوع فعالیت و نرخهای اخذ شده توسط رانندگان تاکسیرانی و آژانسهای تاکسی تلفنی در سطح شهر تاکید کرد و گفت: نرخهای جابجایی مسافران هر سال با تصویب شورای اسلامی شهر مشهد به رانندگان ابلاغ میشود که آنها نیز موظف به رعایت آن هستند.
عطارزاده با بیان اینکه بیشتر شکایتهای صورت گرفته به سازمان تاکسیرانی مشهد در خصوص چندگانگی نرخهای جابجایی مسافران است، ادامه داد: متاسفانه دوگانگی مدیریت بر فعالیت آژانسهای تاکسی تلفنی باعث بروز مشکلات زیاد و در خلال آن سوء استفاده یک عده افراد سودجو شده است که نتیجه آن از بین رفتن اعتماد و رفاه مردم است.
عطارزاده اظهار کرد: تمام آژانسهای تاکسی تلفنی برای تردد در شهر باید علائم مربوط به اینکه متعلق به آژانس بوده را همچون تابلو و.... را داشته باشند.
به گفته وی از ابتدای سال جاری با هزار خودرویی که بدون علائم بودهاند برخورد شده و مدارک آنها نیز اخذ شده است.
عطارزاده افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 140 آژانس تاکسی تلفنی بدون مجوز و غیرمجاز در سطح مشهد پلمب شدهاند.
وی تاکید کرد: هریک از شهروندان که از نحوه رفتار، خدماترسانی و نرخهای اخذ شده توسط رانندگان بابت جابجایی شکایتی داشتند میتوانند با تماس با شماره تلفن 5013695 اعلام کرده تا در اسرع وقت از سوی بازرسان و کارشناسان رسیدگی شود.