خبرگزاری کار ایران

سکونت بیش از 8 هزار نفر در فرسوده ترین نقطه مشهد

سکونت بیش از 8 هزار نفر در فرسوده ترین نقطه مشهد
کد خبر : ۲۰۰۶۸

مشکل عمده بر سر راه نوسازی املاک این محدوده آن است که 85 درصد قطعات موجود در این طرح به شکل ریزدانه هستند و در اجرای طرح به دنبال جلب مشارکت شهروندان ساکن در قلعه آبکوه به منظور تجمیع و نوسازی هستیم.

مشهد – ایلنا: اعضای شورای اسلامی شهر مشهد از بافت فرسوده آبکوه بازدید کردند و خواستار افزایش تراکم در طرح نوسازی این بافت به منظور بالا رفتن سرانه جمعیتی آن شدند.

به گزارش ایلنا از  مشهد، عباس شیرمحمدی، رییس شورای اسلامی شهر مشهد در بازدید از بافت فرسوده قلعه آبکوه ضمن تاکید بر این مهم افزود: در حال حاضر بیش از 8000 نفر در این محدوده ساکن هستند که در فرآیند اجرای طرح جمعیتی معادل 3 تا 4 هزار نفر دیده شده است اما باید سرانه جمعیت فعلی در این طرح را با فروش تراکم افزایش داد.

وی ادامه داد: این امر می‌تواند به صورت برج‌سازی در قالب بناهای 10 طبقه یا بیشتر باشد یا می‌تواند در قالب فروش تراکم به ساختمان‌هایی که تجمیع می‌شود، دنبال شود.

شیرمحمدی در عین حال خاطرنشان کرد: اگر هزینه‌ها به درستی تامین می‌شد اجرای طرح بر مبنای آنچه مشاور پیش‌بینی کرده بود، بی‌دغدغه صورت می‌گرفت. اما در حال حاضر که با کمبود اعتبارات به ویژه از سوی دولت مواجه‌ایم، بهتر است این راهکار دنبال شود.

وی تصریح کرد: به هر حال باید بین زمینی که به صورت قولنامه‌ای در قلعه آبکوه به فروش می‌رسد با زمینی که در حاشیه کشف‌رود معامله می‌شود به لحاظ قیمت تفاوتی وجود داشته باشد.

شیرمحمدی بحث خدمات زیربنایی برای ساکنان این محدوده را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: برای ارائه خدمات زیربنایی باید مدیران شرکت‌های خدماتی آب، برق، گاز و مخابرات بر سر میز گفت‌و‌گو بنشینند و تمام راه‌های ارائه خدمات و هزینه‌ها را که باید توسط خود دستگاه‌ها اخذ شود یا مازاد آن از سوی شهرداری دریافت گردد، بررسی شود.

وی افزود: در صورت تعیین میزان دریافت مازاد ارائه خدمات به شهروندان لازم است مصوبات مربوطه از شورای اسلامی شهر مشهد اخذ شود.

در ادامه مشاور شهردار مشهد و مدیر اجرایی طرح نوسازی بافت فرسوده آبکوه با اشاره به آزادسازی 17 درصد از معابر موجود در طرح طی دو سال گذشته اظهار داشت: موفق به آزادسازی 20 درصد از سرانه‌ خدماتی و 30 درصد از سرانه مسکونی در این محدوده شده‌ایم، همچنین از 11 پروژه سرمایه‌گذاری که در طرح پیش‌بینی شده است رقمی معادل 33 درصد تملک شده است.

رشید صحابی با اشاره به صدور یک پروانه ساختمانی از زمان ابلاغ طرح نوسازی در مرداد ماه جاری گفت: مشکل عمده بر سر راه نوسازی املاک این محدوده آن است که 85 درصد قطعات موجود در این طرح به شکل ریزدانه هستند و در اجرای طرح به دنبال جلب مشارکت شهروندان ساکن در قلعه آبکوه به منظور تجمیع و نوسازی هستیم.

وی با اشاره به تملک 5000 مترمربع از اراضی این محدوده قبل از تشکیل مدیریت بافت فرسوده اظهار کرد: بعد از تشکیل مدیریت یاد شده 19 هزار مترمربع از اراضی طرح با اعتبار 32 میلیارد تومان تملک شده است.

مدیر اجرایی طرح نوسازی بافت فرسوده آبکوه در ادامه افزود: به منظور اجرای این طرح، رقمی معادل 42 میلیارد تومان اوراق مشارکت جذب شده است.

صحابی سرانه‌ها و کاربری‌های انتفاعی را در طرح 43.5 درصد (43 و نیم درصد) عنوان کرد و گفت: کاربری‌های غیرانتفاعی شامل فضاهای سبز، خدماتی، آموزشی و... 18 درصد و معابر نیز 38 درصد را شامل می‌شود.

وی فراهم نبودن زیرساخت‌ها را یکی از دلایل کندی اجرای طرح عنوان کرد و گفت: طرح مصوب نمونه‌ای از زیرساخت‌هاست که پس از تصویب طرح در کمیسیون اجرای آن شتاب بیشتری گرفته است.

وی شفاف‌سازی و استفاده از بحث مدیریت مذاکره با مردم را مورد توجه قرار داد و گفت: تلاش می‌کنیم اعتماد مردم را نسبت به عملکرد شهرداری افزایش دهیم.

ارسال نظر