قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور؛
مساجد چنان جایگاه عمیقی دارد که تمامی فعالیتهای ریشهدار در آن انجام میشود
این روزها از تهاجم فرهنگی حرف های زیادی زده میشود، اما در عمل برای آن کار انجام نمیشود، چرا که مساجد باید پایگاه نوجوانان و جوانان باشد که اولین هدفهای تهاجم فرهنگی هستند اما مساجد ما هنوز از این حقیقت خیلی دور هستند.
ایلنا: قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور گفت: اسلام نگاه عمیقی به مسجد دارد و آن را پاکترین خلوتگاه و عظیمترین مامن میداند که باید این نگاه فاخر را بشناسیم و درک نماییم.
به گزارش ایلنا از مشهد، حجتالاسلام و المسلمین مهدوی در سومین جلسه توانمندسازی خادمین پنجمین دوره طرح مسجد ما با بیان این مطلب گفت: مسجد به ظاهر موضوعی بسیار ساده است، اما در منابع دینی آنچنان جایگاه عمیقی دارد که تمامی فعالیتهای ریشهدار در آن انجام میشود و کسانی که به این نگاه دست یابند به فهم صحیح از کار فرهنگی دست پیدا کردهاند.
وی در خصوص کارکردهای اجتماعی مساجد افزود: از جمله این کارکردها باید به کانون تعاون اجتماعی بودن مساجد اشاره کرد. مسجدی که در آن ظرفیتهای مختلف یک محله رصد شود و افراد از حال یکدیگر باخبر باشند. هم چنین تسکین آلام نیز از دیگر کارکردهای یک مسجد موفق است که اشخاصی که در یک محله دچار هر مشکلی هستند مسجد را جایگاهی برای رفع آن مسئله بدانند.
حجتالاسلام و المسلمین مهدوی توجه به عرفان اسلامی برای رشد کارکردهای مساجد را امری جدی دانست و افزود: آموزهها و اصول عرفان اسلامی از سایر عرفانها متفاوت است و یکی از آموزههای آن فتوت و جوانمردی است و کمک به ضعفا و رسیدگی به نیازهای اجتماعی مردم از مصادیق همان فتوت است و علت آنکه مساجد باد آموزههای عرفان اسلامی مانند فتوت را در خود جای دهند به خاطر آن است که انسان بنده احسان و نیکی است و به هر منبعی که از طرف آن به وی احسانی گردد جذب میشود.
وی در ادامه بیان داشت: مسجد دانشگاه نشر معارف قرآن کریم و اهل بیت است درحالی که بسیاری از مساجد حتی جلسات قرآنی و کلاسهای اخلاق نیز برگزار نمیکنند و راکد ماندهاند. روحانی یک مسجد باید آنچنان از جایگاه ویژهای برخوردار باشد که جوانان دانشجو و همه مردم آن محله در هر سنی طالب سخنرانی و آموزشهای وی شوند.
حجه الاسلام والمسلمین مهدوی با اشاره به دیگر کارکردهای اجتماعی مساجد گفت: مسجد مرکز تعمیق اخوت ایمانی بین مردم است متاسفانه یکی از مشکلاتی که در حال حاضر وجود دارد فاصله گرفتن مردم از هم و بیتوجه شدن نسبت به همدیگر است درحالی که تنها رابطهای که خداوند به شدت بر آن تاکید فرموده است همین اخوت ایمانی است که این کار هم در مسجد صورت میگیرد و الفت و انس مردم در مسجد اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: علت به جماعت تشریع شدن نماز نیز همین الفت بین مسلمانان است چرا که نماز بهانهای بود برای اینکه مسلمانان روزی ۵بار یکدیگر را ببینند و از امام جماعت نیز فرمان ببرند تا هم وحدت و انسجام آنها قویتر شود و هم اطاعت از ولی امر را فراگیرند.
قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی در این روزها تنها به یک شعار تبدیل شده است تصریح کرد: این روزها از تهاجم فرهنگی حرفهای زیادی زده میشود اما در عمل برای آن کار انجام نمیگردد چرا که مساجد باید پایگاه نوجوانان و جوانان باشد که اولین هدفهای تهاجم فرهنگی هستند اما مساجد ما هنوز از این حقیقت خیلی دور هستند و افراد مسجدی فکر میکنند با حضور کودکان در مسجد و اجرای برنامههای فرهنگی و شاد برای آنها به جایگاه عظیم مسجد اهانت میشود.
وی افزود: تربیت منتظر انقلابی از دیگر کارکردهای مسجد است چراکه پس از ۳۴سال که از انقلاب اسلامی میگذرد هنوز هم برخی از افراد انقلاب را از اسلام جدا میدانند هم چنین مسجد خاستگاه فرهنگ ایثار و شهادت است. ایثار تنها به جنگ تعلق ندارد بلکه مفهومی انسانی و متعالی است.
وی ادامه داد: مساجد ما در بیداری اسلامی میتوانند نقشهای بیشتری از این داشته باشند اما سوال مهم اینجاست که چند درصد مسجدیها توانستهاند مردم را درباره بیداری اسلامی و نتایج و ضرورتهای آن آگاه کنند.
حجه الاسلام والمسلمین مهدوی با بیان اینکه مسجد جلوهگاه اراده مردم در عمران خانه خداست گفت: عمران همیشه به معنای تعمیر و مرمت نیست چراکه مسجدی که از تمامی امکانات برخوردار اما خالی از رفت و آمد و حضور مومنان باشد هیچ ارزشی ندارد و مخروبه است.
قائم مقام مرکز رسیدگی به امور مساجد کل کشور ادامه داد: البته این به معنای آن نیست که به بنای مسجد رسیدگی نشود چرا که در اسلام حضور همه اقشار در مسجد جلوه بیرقیب مشارکت عمومی است و این امر نیاز به وجود یک مسجد شکیل است. مسجدی که در ان جایگاه زنان و مردان به درستی مشخص شود نه اینکه مانند بسیاری از مساجد امروز جایی برای بانوان در نظر نگیریم و با یک پرده کوچک زنان را از مردان جدا کنیم.