در صحن مجلس كارگری مطرح شد:
انتقاد از سطح آگاهی كارگران درباره قوانین كار و تامین اجتماعی
در نتیجه عدم آگاهی، زمانی که موضوع اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی مطرح میشود، جامعه کارگری آن طور که باید، نسبت به ماجرا واکنش نشان نمیدهد.
چهارمین مجلس كارگری با سخنرانی روسای كمیتههای تخصصی و فعالان كارگری این مجلس آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رییس کمیته بررسی نرخ و ارز چهارمین مجلس کارگری با بیان اینکه طی ماههای گذشته با بالارفتن نرخ ارز از میزان تولید واحدهای تولیدی و همچنین عرضه کالاهای خارجی به بازارهای مصرف کاسته شده است، گفت: نوسانات نرخ ارز باعث افزایش سطح قیمتها در جامعه شده است به طوری که هم تولید کنندگان و هم وارد کنندگان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شده است.
وی افزود: در نتیجه این وضعیت اکنون در شرایط رکود تورمی به سر میبریم که برای عبور از آن باید سیاست متناسب و کارشناسانه انتخاب شود.
وی گفت: پیشنهاد کمیته بررسی مجلس چهارم کارگری به مسوولان اقتصادی کشور این است که تا از تولید داخلی حمایت کند.
رییس کمیته بررسی نرخ و ارز چهارمین مجلس کارگری افزود: برای رسیدن به این هدف باید بودجه خاص به منظور حمایت از کارخانجات داخلی در نظر گرفته شود و همچنین برای حمایت از کارگران امکان دسترسی آنها را به کمکهای غیر نقدی مهیا کرد.
وی یادآور شد: خوشبختانه در خصوص حمایت از واحدهای تولیدی و شاغلان حمایتها تجربیات خوبی داریم که باید از آنها استفاده کنیم.
انتقاد از سطح آگاهی كارگران از قوانین
فرج عبدی از فعالان کارگری نیز در مراسم افتتاحیه چهارمین مجلس کارگری با انتقاد از سطح آگاهی کارگران گفت: متاسفانه اطلاع رسانی در جامعه کارگری بسیار ضعیف است.
وی گفت: بسیاری از کارگران در خصوص قوانین کار و تامین اجتماعی اطلاع دقیق و روشنی ندارند و به همین دلیل آن طور که از حقوق خود مطلع نیستند.
وی افزود: در نتیجه این وضع زمانی که موضوع اصلاح قوانین کار و تامین اجتماعی مطرح میشود، جامعه کارگری آن طور که باید نسبت به ماجرا واکنش نشان نمیدهد.
وی خواستار تقویت حضور تشکلهای صنفی کارگری از جمله خانه کارگر در محیطهای صنفی شد.
رویه نامطلوب وزارت كار در اصلاح قوانین
عباس زینالیان یکی دیگر از فعالان کارگری نیز در مراسم افتتاحیه چهارمین مجلس کارگری از رویه وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی در خصوص اجرای قوانین کار و تامین اجتماعی انتقاد کرد.
وی گفت: به عنوان مثال قانون در خصوص مشاغل سخت و زیان آور میگوید ساعت کار کارگران نباید از شش ساعت کارگران شاغل در چنین شغلهایی از شش ساعت در روز باشد اما در عمل مشاهده میکنیم که کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور بیش از ۸ ساعت در روز مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه بازرسان وزارت کار و تامین اجتماعی نسبت به این نقض قانون بیتفاوت هستند گفت: دولت به عنوان متولی اجرای قانون کارگران اجتماعی باید نظارت بیشتری در حسن اجرای قانون داشته باشد.
وی همچنین از توقف اجرای قانون بازنشستگی نوسازی بازسازی صنایع به عنوان یکی دیگر از کم کاریهای مسوولان وزارت کار و تامین اجتماعی یاد کرد و گفت: ادامه این وضعیت باعث میشود تا کارگران اعتراض خود را بروز دهند.