استاندار آذربایجان شرقی:
وجود زیرساختها برای رشد و شکوفایی ورزش لازم است
تقویت زیر ساختهای ورزشی ورزشکاران بسیار ضروری است./ ایمان و اعتقاد، رکن مهم روحیه ورزشکاری است/ ورزش بانوان توجه ویژهای میطلبد.
ایلنا: استاندار آذربایجان شرقی گفت: با تکمیل فضاهای ورزشی در دست احداث استان، سرانه ورزشی استان به ۰. ۸۱ مترمربع افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا احمد علیرضابیگی در دیدار با روسای هیئتهای ورزشی استان، با اشاره به رشد چشمگیر سرانه ورزشی استان در هشت سال اخیر گفت: افزایش سرانه ورزشی استان از ۰. ۳ مترمربع در سال ۸۴ به به ۰. ۶۱ مترمربع در فضای ورزشی کنونی، حکایت از اهتمام ویژه دولت نهم و دهم به امر ورزش دارد.
استاندار آذربایجانشرقی افزود: وجود بودجه و امکانات مناسب، شرط لازم برای توسعه ورزش است؛ اما این شاخصهٔ مهم، به تنهایی کافی نیست؛ بلکه آنچه تعیینکننده است، اراده و نحوه مدیریت منابع و هزینههاست.
علیرضابیگی با اشاره به محدودیت بودجه در سال گذشته بر اثر تحریمهای جهان غرب گفت: در شرایطی که در سال گذشته از ۱۸ درصد بودجه تخصیصی استانهای کشور، تنها ۱۰ درصد تحقق یافته بود، وقوع زلزله مهیب ۲۱ مرداد، محدودیت بودجه در استان آذربایجانشرقی را شدت بخشید؛ اما با این حال، این امر، مانع تحقق رویکردهای مختلف استان -به خصوص در حوزه ورزش- نشد.
وی با اشاره به حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در مورد پرونده باشگاه فوتبال شهرداری تبریز اظهار داشت: این ناکامی، چه بسا ریشه در ضعف سیاستگذاریها دارد و در عین حال، نباید فعالیت سایر رشتههای ورزشی را تحتالشعاع قرار دهد.
وی اقدام شهرداری برای انحلال کامل فعالیتهای ورزشی را نادرست دانست و اضافه کرد: ناکامی که ناشی از ضعف سیاست گذاری است نباید باعث نابودی ورزش استان شود و واقعا این اقدام ضربه سنگینی به پیکره ورزش آذربایجان شرقی وارد خواهد کرد.
بیگی افزود: پیگیر این مساله هستیم و با پیشنهاد رئیس ورزش و جوانان استان درصدد هستیم هزینهای که توسط شهرداری برای ورزش در نظر گرفته میشد را در اختیار این سازمان قرار دهیم تا سیاست گزاری و استفاده شود و شاهد پیشرفت هر چه بیشتر ورزش آذربایجان باشیم. همچنین بودجهای ویژه از اعتبارات استانی را برای ورزش استان در نظر خواهیم گرفت.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه در این راستا، ابتکار اداره کل ورزش و جوانان استان مبنی بر انتقال هزینههای سازمان ورزشی شهرداری به تربیت بدنی، مورد موافقت شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز واقع شده است، ادامه داد: این رویکرد نظاممند، در سیاستگذاری ورزش، تمرکز در حوزه تخصصی تربیتبدنی و جلوگیری از تاثیرات سوء یک رشته ورزشی در سایر رشتهها، موثر خواهد بود.
علیرضابیگی همچنین با اشاره به عزم دولت در توجه جدی به ورزش بانوان گفت: احداث ورزشگاه اختصاصی برای بانوان، از وعدهها و سنتهای ارزشمند دولت احمدینژاد در جریان سفرهای استانی بوده و در شهرهای کوچک تا حدود زیادی اجرا شده است؛ با این حال تحقق این امر در قالب بزرگی چون احداث یک مجموعه ورزشی در مقیاس ورزشگاه یادگار امام (ره)، اگرچه مطالبه به حقی است اما نیازمند شرایط لازم است و باید در سیاستگذاریهای آتی اعمال شود.
وی داشتن ایمان و اعتقاد را رکن مهم روحیه ورزشکاری خواند و تصریح کرد: همین رکن مقدس بود که در سالهای دفاعمقدس، ارتش ۲۰ میلیونی کشور را در برابر دشمن تا بن دندان مسلح، رقم زد و معتقدیم تجلی این اراده در امر ورزش، میتواند اهتزاز پرچم مقدس کشور را در میادین مختلف به ارمغان بیاورد.
بیگی سال ۹۱ را سالی بسیار سخت برای کشور دانست و اضافه کرد: سال گذشته از لحاظ منابع بسیار در مضیقه بودیم، اگر بخواهیم به واقعیت اشاره کنیم در اصل فقط ۱۸ درصد بودجه اختصاص یافته تامین شد و مشکلات بیشمار بودند. زلزله ارسباران نیز کار را در استان بسیار سختتر کرد و به هر باید روی مناطق زلزله زده تمرکز میکردیم.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: باید معنویت و فرهنگ اسلامی درآمیخته با ورزش باشد و به هیچ وجه نباید از این مسائل غفلت کرد. ورزشکاران ایرانی باید مروج فرهنگ اسلامی و ایرانی باشند و قطعا هیاتهای ورزشی و مسئولان نیز از اهمیت این موضوع مطلع هستند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین توجه ویژه به ورزش بانوان را ضروری دانست و تصریح کرد: بانوان به عنوان نیمی از جمعیت کشور باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرند، استعدادهای زیادی در ورزش بانوان وجود دارد که نیازمند توجه و زمینه سازی ویژهای است.
علیرضابیگی ادامه داد: وجود زیر ساختها و امکانات برای رشد و شکوفایی ورزش بسیار تاثیرگذار است ولی همه چیز نیست و اراده ورزشکاران بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه امکانات کشور در مقایسه با کشورهای دیگر که رقیب ما محسوب میشوند بسیار بهتر و کاملتر میباشد افزود: ولی مدیریت عالی و اراده باعث پیشرفتها و موفقیتهای ورزش کشور میشود.