خبرگزاری کار ایران

استاندار آذربایجان شرقی:

از آموزه‌های دینی برای آرامش مردم آسیب‌دیده بهره‌گیری شود

سیاست دولت این است که اسکان اضطراری زلزله‌زدگان را به اسکان دایم متصل و از اسکان موقت به دلیل تبعات منفی آن اجتناب کند.

تبریز - ایلنا: استاندار آذربایجان شرقی گفت: مردم مناطق زلزله‌زده نیازمند آرامش بیشتر هستند و در این راستا آموزه‌های دینی به مراتب بهتر از روش‌های روان‌شناسی غربی می‌تواند موثر باشد.

به گزارش ایلنا، احمد علیرضابیگی که در جمع روحانیون شهرستان‌های اهر، هریس و ورزقان سخن می‌گفت، روحانیت را بهترین مشاور و امین مردم دانست و افزود: مردم آسیب‌دیده از زلزله به برکت دیانت و پایبندی به اهل بیت(ع) اکنون به آرامش نسبی رسیده‌اند و بخش عمده این آرامش مرهون حضور روحانیت از اولین لحظه‌های وقوع زلزله است.

وی با بیان این که در حال عبور از شرایط بحرانی و رسیدن به شرایط عادی در مناطق زلزله‌زده هستیم، اظهار داشت: دولت ساز و کارهای لازم را برای عادی شدن شرایط زندگی مردم در این مناطق فراهم کرده است و روحانیون هم به نوبه خود باید در این مسیر یاور دولت باشند.

علیرضابیگی افزود: مصوبات دولت در خصوص آواربرداری و بازسازی مناطق زلزله‌زده بی‌سابقه است؛ اما رکن اصلی در این خصوص اراده و همت مردم است و تا زمانی که از قابلیت مردم غفلت شود این مصوبات اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.

وی همراهی روحانیت در جهت آگاه‌سازی مردم برای نظم‌بخشی به روند ساخت و ساز در مناطق زلزله‌زده را خواستار شد و گفت: روحانیت طرف اعتماد و محل رجوع مردم و مشکلات آن‌ها هستند و دولت روحانیت را فراتر از یک رسانه می‌داند و انتظار دارد که در مورد مسایل مختلف از ظرفیت روحانیت استفاده شود.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق زلزله‌زده استان را آرامش‌بخش و امیدوارکننده توصیف کرد و افزود: حضور معظم له حاکی از دغدغه ایشان نسبت به گره‌گشایی از مردم آسیب‌دیده و نشانه‌ای از یکپارچگی ملت ایران است.

وی همچنین به بازدید سرزده رییس جمهور از مناطق زلزله‌زده اشاره و تصریح کرد: دولت امکانات و نرم‌افزارهای لازم برای عبور از شرایط بحرانی را پیش‌بینی کرده و سفر دکتر احمدی‌نژاد و تصمیماتی که در این سفر گرفته شد نیز در این جهت بسیار کارگشا بود.

رییس شورای مدیریت بحران آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که عملیات امدادرسانی اولیه و نجات جان انسان‌های آسیب‌دیده از زلزله در کمترین زمان ممکن انجام شد، افزود: سیاست دولت این است که اسکان اضطراری زلزله‌زدگان را به اسکان دایم متصل و از اسکان موقت به دلیل تبعات منفی آن اجتناب کند.

وی لازمه این کار را تعیین اولویت‌های بازسازی عنوان کرد و گفت: قابلیت‌ها و امکانات منطقه از قبیل مصالح، نیروی فنی و ماهر و اراده مردم گویای این است که ما توانایی این کار را داریم.

علیرضابیگی آمار خانه‌های تخریب شده روستایی در مناطق زلزله‌زده را 17 هزار و 500 خانه اعلام کرد و افزود: البته احداث همه این خانه‌ها در اولویت نیست؛ بلکه اولویت با حدود ده هزار خانواری است که ساکن دایمی روستاها هستند و انرژی اصلی معطوف به تأمین مسکن آن‌ها قبل از رسیدن فصل سرما است.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی نیز کسانی که ساکن دایمی نیستند ولی قصد بازسازی خانه‌های خود را دارند تسهیلات لازم را دریافت خواهند کرد.

علیرضابیگی همراهی عمومی در موضوع اولویت‌بندی ساخت و ساز را ضروری دانست و تاکید کرد: افکار عمومی باید در این خصوص توجیه شوند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اجرای عملیات آواربرداری با همکاری بنیادهای مسکن چند استان کشور اظهار داشت: در هر جایی که این عملیات به پایان رسیده و امکان ساخت و ساز وجود داشته باشد آمادگی تأمین مصالح مورد نیاز را داریم..

وی در خصوص جابجایی برخی روستاها نیز گفت: این یک موضوع کارشناسی است و اختلاف نظر و دخالت‌های غیر کارشناسی مانع پیشبرد امور می‌شود و در این خصوص نیز باید آگاهی لازم به مردم داده شود.

علیرضابیگی با اشاره به مصوبه دولت برای پرداخت یک میلیون تومان کمک بلاعوض به هر خانوار روستایی آسیب‌دیده از زلزله گفت: قطعاً در پرداخت این مبلغ، کرامت مردم مورد توجه قرار خواهد گرفت و برای این منظور دولت پیش‌بینی کرده است که این کمک‌ها به حساب یارانه‌ای خانوارها واریز شود.

در این همایش که ائمه جمعه و روحانیون شهرستان‌های اهر، هریس و ورزقان حضور داشتند، چند تن از حاضرین به بیان نقطه نظرات خود و مشکلات مردم در مناطق زلزله‌زده پرداختند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز