خبرگزاری کار ایران

کاهش بودجه‌ی فرهنگی و ضیافت‌های ارشاد

کاهش بودجه‌ی فرهنگی و ضیافت‌های ارشاد
کد خبر : ۹۴۱۱۲

اگرچه بودجه‌ی فرهنگی کشور در سال 92، کمترین میزان در 4 سال اخیر را به خود اختصاص داده و از این جهت مشکلاتی را برای بخش‌های فرهنگی کشور ایجاد کرده اما ضیافت‌های وزارت ارشاد همچنان ادامه دارد.

ایلنا: با بروز مشکلات اقتصادی که طی سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌ها و مسائل دیگر در کشورمان، شاید اولین بخشی که دچار کاهش بودجه شد همانا بخش فرهنگی بوده است. با نگاه به میزان بودجه‌ی بخش فرهنگ در سال‌های گذشته، به این روند نزولی پی می‌بریم: بودجه بخش فرهنگی در سال 1389 حدود 5800 میلیارد تومان بود، در سال 1390 به 8100‌ میلیارد تومان و در سال 1391 به 7700میلیارد تومان رسید.

به گزارش ایلنا، رقم بودجه فرهنگی در ادامه‌ی مسیر نزولی خود، در سالجاری یعنی سال 92 رکورد نزول را به نام خود ثبت کرده و به 5500 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است. اگر این رقم را با بودجه‌ی سال 89 مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بودجه‌ی فرهنگی کشور در سال جاری، حتی کمتر از 4 سال پیش تصویب شده است.

حتی سیدمحمدحسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مقاطع و مواردی نسبت به کاهش‌ها واکنش نشان داده و تقاضای افزایش اعداد و ارقام را داشته است. مثلا در اسفند سال 91 که زمزمه‌های کاهش بودجه بخش فرهنگی شنیده می‌شد، حسینی گفت: انتظار ما از نمایندگان محترم مجلس این است که این بودجه در سال 1392 افزایش پیدا کند و چنانچه بودجه سال آینده هم به اندازه امسال باشد و یا حتی کاهش پیدا کند، قطعاً ما نمی‌توانیم انتظارات را برآورده کنیم.

و در آغاز سال 92، که دیگر داشت تکلیف کاهش 29 درصدی بودجه‌ی فرهنگی کشور مشخص شده بود، گفت: بودجه در بخش فرهنگ هم مثل سایر دستگاه ها کاهش پیدا کرده و بحث افزایش بودجه بخش فرهنگ از دست ما خارج شده است و خود نمایندگان مجلس باتوجه به نیازبه اجرای برنامه های فرهنگی - هنری در شهرها باید به بودجه فرهنگی نگاه کنند و آن را مورد بررسی قرار دهند.

اما به هر تقدیر کاهش بودجه‌ی فرهنگی کشور اتفاق افتاد. درحالی که بودجه کل کشور 730 هزار میلیارد تومان در سالجاری درنظر گرفته شده که رشد 27 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است. ولی بودجه فرهنگی کشور با حدود 29 درصد کاهش مواجه بوده است.

این کاهش بودجه، طبیعتا روی نحوه‌ی مدیریت و اداره‌ی زیرگروه‌های فرهنگی تاثیر گذار بوده. مثلا در اعزام هنرمندان و شرکت در جشنواره‌های هنری، سینمایی و... یا مثلا در حوزه‌ی نشر که گرانی کاغذ و ملزومات چاپ، نرخ پشت جلد کتاب‌ها را از مرز دو برابر شدن گذرانده‌است. یا در نحوه‌ی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و پرداخت معوقات ناشران خارجی حاضر در این نمایشگاه یا در ابعاد برگزاری جشنواره‌های فیلم و تئاتر فجر و سایر مشکلات مالی موجود در این حوزه‌ها که اقتصاد سینما، اقتصاد تئاتر، اقتصاد نشر و... را دچار بحران‌های جدی کرده است.

با در نظر گرفتن مشکلات مالی موجود، لیست ضیافت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه مبارک رمضان عبارتند از:

 * افطاری وزیر ارشاد با هنرمندان 23 تیرماه

* ضیافت افطار وزیر ارشاد با اهالی چاپ و نشر 26 تیر

* نشست و ضیافت افطار وزیر ارشاد با اهل قلم 27 تیر

* ضیافت افطار وزیر ارشاد با مدیران صدا و سیما 30 تیر

* ضیافت افطار معاون امور هنری وزیر ارشاد با طراحان لباس و مد 2 مرداد

* ضیافت افطار وزیر ارشاد برای سفرای کشورهای اسلامی 3 مرداد

* ضیافت افطاری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور 150 نفر از شاعران 12 مرداد

* ضیافت افطار انجمن نمایش جوانان ایران 12 مرداد

* ضیافت افطار معاون امور هنری وزیر ارشاد با تولیدکنندگان لباس 12 مرداد

* ضیافت افطاری روز خبرنگار 15 مرداد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز