خبرگزاری کار ایران

20 نسخه‌ی خطی به مجموعه‌ محمدصادق محفوظی اضافه شد

20 نسخه‌ی خطی به مجموعه‌ محمدصادق محفوظی اضافه شد
کد خبر : ۹۰۴۶۷

20 نسخه‌ی خطی توسط کارشناسان و محمدصادق محفوظی معرفی و رونمایی شدند. برخی از این آثار به لحاظ خط و تذهیب، بسیار ارزشمند بوده و تحسین برخی از کارشناسان را که برای اولین بار موفق به دیدن این آثار شده بودند، برانگیخت.

ایلنا: شب گذشته(28 تیرماه) محمدصادق محفوظی در مراسم افطار در هتل آزادی، 20 نسخه‌ی خطی بسیار ارزشمند را در حضور کارشناسان خط و میراث فرهنگی رونمایی کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در این مراسم چهره‌هایی نظیر عبدالله انوار، آیت‌الله خسروشاهی، مهدی محقق، علی رواقی(پژوهشگر علوم قرآنی)، خسرو معتضد و جمعی دیگر از کارشناسان، نسخه‌شناسان و اساتید دانشگاهی حضور داشتند.

در این برنامه، این 20 اثر یکی پس از دیگری از سوی محمدصادق محفوظی و کارشناسان حاضر معرفی شدند. برخی از این آثار به لحاظ خط و تذهیب، بسیار ارزشمند بوده و تحسین برخی از کارشناسان را که برای اولین بار موفق به دیدن این آثار شده بودند، برانگیخت.

همچنین در میان این آثار، چند قرآن با کتابت، خط و قطع مختلف از دوره‌های مختلف رونمایی شد. قرآن بیهاری دوره تیموری، قرآن کامل به خط محمد شفیع تبریزی، قرآن کامل بر پوست السید عبدالله، جزء قرآن به کتابت یحیی صوفی، قرآن به دستخط ام سلمه دختر فتحعلی شاه قاجار و... از برجسته‌ترین کتاب‌های این مجوعه به شمار می‌آید.

اسامی و معرفی این بیست کتاب به شکل فهرست‌وار عبارتند از:

1- قران بیهاری دوره تیموری

2- کشکول شیخ بهاءالدین عاملی، تحریر شده در زمان شیخ

3- کتاب النهایه از مصنفات شیخ طوسی، 501 هجری قمری به کتابت حسن بن علی بن الحسین محمد المداح

4- قران کامل به خط محمد شفیع تبریزی

5- رسائل عیسی فی الخواص، رساله لابی القاسم القرطبی فی النجوم، رساله فی الفرائض، رساله فی معرفه وضع خطوط فضل الدائر و رسائل فی النجوم

6- شرح گلشن راز ازشبستری به کتابت کریم بن ابراهیم، سنه 1018 هجری قمری

7- معیار شهر در قوانین ادب شعر فارسی به خط مولف برای شاه عباس ثانی نوشته شده است

8- اساس البلاغه، اثر امام المحقق الزمخشری، 980 هجری قمری

9- مرقع سلطانی چهل برگی درویش عبدالمجید طالقانی با جلد لاکی آقا صادق

10- قران کامل بر روی پوست کتابت السید عبدالله الکتابت فی سرای السلطانی فی دوله حضرت احمد خان ابن سلطان الغازی محمدخان، سنه اربع و عشرین و ماته و الف، از کتب خریداری شده توسط فرهاد میرزا در دارالسلطنه قسطنطنیه، سنه 1297 هجری قمری.

11- جز قران به کتابت یحیی صوفی

12- کتاب هشتصد ساله پزشکی و آثار داروهای نباتی و معدنی، متعلق به قرن ششم هجری قمری

13- مثنوی معنوی مولانا به خط نسخ میرزاابراهیم قمی

14- قران به دستخط ام السلمه 1238 هجری قمری (دختر فتحعلی شاه قاجار)

15- رساله برده مبارکه، بخط یوسف البیاضی، تمام شده در تاریخ 853 هجری قمری، محروسه قاهره

16- تجربه الامصار و توحید الاعصار، تالیف عبدالله بن فضل الله، دوران تیموری

17- قانون ابن سینا به عربی دوره تیموری

18- کلیات سعدی کتابت دوره صفویه و 9 مجلس مینیاتور هند و پریسان

19- نهج البلاغه، امیرالمومنین علی (ع) سنه تسعمائه

20- کتاب ذخیره خوارزمشاهی، دایره المعارف در علم تشریح اعضا انسان و طب سنتی و گیاهان دارویی، تالیف سید اسماعیل جرجانی (531-434) هجری قمری، توسط کاتب و خوشنویس خوارزمشاهی علی بن محمد عبدالله النساخ تحریر شده است.

این مجموعه‌ی نفیس، پس از رونمایی به گنجینه‌ی موزه‌ی آثار نسخ خطی، فرهنگی و هنری که متعلق به دکتر محفوظی است، انتقال داده شده تا برای عموم پژوهشگران، نسخه‌شناسان، تاریخ‌دانان و دانشجویان به نمایش گذاشته شود.

مرکز دائرة‌المعارف انسان شناسی و گنجینه نسخ خطی و فرهنگی، به عنوان بزرگترین موزه خصوصی کشور سال‌هاست که درصدد جمع‌آوری و ارائه‌ی کتب خطی قدیمی و آثار خطی اسلامی و ایرانی و آثار برجستگان علمی است. این مجموعه حدود 100 هزار اثر خطی و فرهنگی در اختیار دارد که شامل کتابخانه‌ی آثار خطی و موزه‌ی آثار فرهنگی و تاریخی متشکل از کتب خطی و مجموعه نسخ منحصر به فرد قرآنی، خطوط ایرانی و اسلامی، نقاشی و کتیبه‌ها، انگشتری و مهر، آثار لاکی و نقاشی‌های پشت شیشه، حرز و ادعیه است.‌

ارسال نظر
پیشنهاد امروز