مصوبات مجلس، واکنش اصناف را برانگیخت/۲/
ادارهی تشکلهای مردمی باید به عهدهی خودشان باشد
دبیر و سخنگوی اتحادیهی ناشران و کتابفروشان تهران معتقد است: اصناف، تشکلهای مردمی، داوطلبانه و خیرخواهانه هستند بنابراین محدود کردن این تشکلها، کار درستی نیست و تشکلها را از مسیر فعالیتها و اهداف مثبتشان باز میدارد.
ایلنا: روز گذشته (سهشنبه 4 تیرماه) لایحهی تغییر قانون نظامهای صنفی، در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و یکی از مواد این لایحه که به محدودیت عضویت اشخاص در هیات مدیرهی اصناف اشاره داشت، مورد تصویب قرار گرفت که مخالفت و واکنش اهالی برخی از صنوف را به همراه داشته است.
محمود آموزگار(دبیر و سخنگوی اتحادیهی ناشران و کتابفروشان تهران) اثرات این لایحه را منفی ارزیابی کرده، به خبرنگار ایلنا گفت: قانونگذار باید توجه داشته باشد که کار اصناف و اتحادیهها، در واقع یک کار داوطلبانه و خیرخواهانه است. یعنی اعضای هیات مدیرهی اصناف با نیت خیر و مشارکت در پیشرفت امور اهالی صنف و بدون چشمداشت به فعالیت مشغولند.
وی اضافه کرد: اگرچه در قانون ذکر شده که اعضای هیات مدیره اصناف، میتوانند حقوق دریافت کنند، اما درقالب موارد اعضا حقوق نمیگیرند و بودجهها، صرف امور اتحادیه میشود.
دبیر و سخنگوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: اصناف، تشکلهای مردمی، داوطلبانه و خیرخواهانه هستند. بنابراین محدود کردن این تشکلها، کار درستی نیست و تشکلها را از مسیر فعالیتها و اهداف مثبتشان بازمیدارد. محدویت عضویت در هیات مدیرهی اصناف نیز همین حکم را دارد؛ زیرا باعث محدود شدن توان و کارآمدی اعضا و اتحادیه میشود. به اعتقاد ما، ادارهی تشکلهای مردمی باید به عهدهی خودشان باشد، نه به عهدهی دولت و سایر نهادها.
وی همچنین آن بخش از لایحه را که به تغییر اعضا در شورای عالی نظارت بر صنوف و کمرنگ شدن نقش اصناف در این شورا نیز خاطرنشان کرد: پرهیز از تصدیگری دولت، سپردن کار مردم به خودشان، مشارکت مردم در مدیریت کشور، کوچک شدن دولت و... همه و همه مسائلیست که سالهاست مطرح بوده و مسوولان در هر سمت و جایگاهی از این مساله حمایت کردهاند. اما اگر تعداد اعضا در شورای عالی صنوف افزایش پیدا کند و برتری با نهادهای دولتی باشد، این اتفاق با اصول مطرح شده در تضاد خواهد بود.
آموزگار با اشاره به مافیایی خواندن فعالیت برخی از صنوف ازسوی یکی از نمایندهگان مجلس ادامه داد: من نمیگویم تمام اتحادیهها کار خود را به درستی انجام میدهند و هیچ سوءاستفادهای وجود ندارد. اما آنچه اهمیت دارد بر مسند نشستن یک اتحادیهاست که اعضا و نهادهای بالادستی میتوانندبا نظارتهای خود سلامت را در اصناف حفظ کنند.
وی همچنین در مورد صنفهای مختلف توضیح داد: برخلاف صنف ناشران و کتابفروشان، در همهی صنفها اینگونه نیست که آدمهای توانمند زیادی باشند که بتوانند امور همصنفیهای خود را در هیات مدیره پیگیری کنند. بنابراین لحاظ کردن محدودیت عضویت در این هیات، برای صنفهایی که چهرههای توانمند کم دارند، مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. چراکه با این حساب افراد توانمند باید هیات مدیره را ترک کنند و جای خود را به افراد ضعیفتر بدهند.