نظریهای برای همه چیز نوشته استیون هاوکینگ منتشر شد

هاوكینگ در کتاب تازه خود؛ هفت گفتار ارائه داده است كه همه چیز را از «مِهبانگ» (انفجار بزرگ) تا «سیاهچالهها» و نظریة ریسمان دربرمیگیرد.
ایلنا: کتاب نظریهای برای همه چیز؛ آغاز و فرجام جهان هستی؛ نوشته استیون هاوکینگ با ترجمه محمدرضا غفاری ازسوی نشر جهان کتاب منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، استیون هاوكینگ یكی از بزرگترین متفكران جهان و فیزیكدان نظری برجسته و بیمانندی است كه پژوهشهایش موجب ترسیم دوبارة مدلهای كیهانی شده است.
او در این کتاب هفت گفتار ارائه داده است كه همه چیز را از «مِهبانگ» (انفجار بزرگ) تا «سیاهچالهها» و نظریة ریسمان دربرمیگیرد.
هاوكینگ سخن خود را با تاریخچهای از اندیشهها و انگارهها دربارة جهان آغاز میكند كه از باور ارسطو به گِرد بودن زمین تا كشف هابل در دو هزار و سیصد سال بعد دربارة جهانِ در حال گسترش را دربرمیگیرد. او به یاری دادههای فیزیك جدید به بحث دربارة نظریههایی چون « آغاز جهان»، ماهیت سیاهچالهها، و مقولة فضا ـ زمان میپردازد و سرانجام پرسشهایی را مطرح میسازد كه فیزیك جدید هنوز پاسخی به آنها نداده است.
هاوكینگ به عنوان یك دانشمند برجسته و نیز آسانكنندة مطالب علمی برای مخاطبان عام، معقتد است پیشرفتهایی كه در فیزیك نظری صورت گرفته باید نه فقط برای تعداد اندکی دانشمند، بلكه برای تودة مردم قابل فهم شود. وی در این كتاب ما را به سفر اكتشافی شگفتانگیزی در كیهان میبرد. هدف، دستیابی به «نظریهای واحد» است که مکانیک کوانتومی، گرانش و سایر برهمکنش های فیزیکی را در بر گیرد. نظریهای که با آن میتوان به واقعیت جهان و موقعیت انسان در آن دست یافت.
عنوان فصلهای کتاب نظریهای برای همه چیز به شرح زیر است:
گفتار اول: ایدههایی دربارة جهان
گفتار دوم: جهان در حال انبساط
گفتار سوم: سیاهچالهها
گفتار چهارم: سیاهچالهها چندان هم سیاه نیستند
گفتار پنجم: آغاز و فرجام جهان هستی
گفتار ششم: جهت زمان
گفتار هفتم: نظریهای برای همه چیز
این كتاب متعلق به كسانی است كه زمانی به آسمان شب چشم دوختهاند و در شگفت آمدهاند كه در فراسوی آن چه چیزهایی وجود دارد و چهگونه به وجود آمده است.