در حوزه تولید علم با توجه به سند بیست ساله حرکت کنیم
معاون پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی گفت: در حوزه تولید علم و تألیف کتاب، جدی تر و باتوجه به برنامههای دیده شده در سند چشم انداز بیست ساله و اسناد بالادستی به سمتی حرکت کنیم که جایگاه علمی خود را در منطقه تثبیت کنیم.
ایلنا: رامین دهقان(معاون پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی) در پاسخ به این پرسش که تغییر مکان برگزاری بخش ناشران دانشگاهی بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا چه اندازه سبب کاهش مخاطبان شده است، گفت: به دلیل تغییر مکان برگزاری بخش ناشران دانشگاهی، نمیتوان گفت مخاطبان در این دوره نمایشگاه کمتر شدهاند، ولی انتظاری که از جامعه دانشگاهی کشور داریم در نمایشگاه کتاب این دوره دیده نمیشود و این موضوع دلایل مختلف دارد که یکی از جدیترین آنها، معضل بالارفتن قیمت کتابهاست.
به گزارش ایلنا به نقل از ستاد خبری نمایشگاه، وی افزود: در حوزه نشر دانشگاهی برای ارتباط بیشتر دانشجو با کتابخوانی، در درجه اول نهادها باید تدابیر لازم را بیاندیشند. زمانی که نهادها، سیاستهای تشویقی داشته باشند و از یارانههای لازم در این زمینه استفاده کنند، دانشجویان به سمت کتابخوانی تشویق میشوند.
دهقان تصریح کرد: به لحاظ محتوا، جامعه علمی کشور حرکتی را آغاز کرده است، اما باید در حوزه تولید علم و تألیف کتاب، جدی تر و باتوجه به برنامههای دیده شده در سند چشم انداز بیست ساله و اسناد بالادستی به سمتی حرکت کنیم که جایگاه علمی خود را در منطقه تثبیت کنیم.
معاون پژوهشی مرکز نشر دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که برای بالابردن محتوای آثار دانشگاهی چه اقداماتی لازم است؟ گفت: موضوع اول که باید به آن توجه کرد هدفمندی است و ما نباید به دنبال این باشیم که در هر حوزهای اثر تولید کنیم بلکه باید در این زمینه نظام مند عمل کنیم و حوزههایی که نیاز است را شناسایی و در آن حوزهها کار بیشتر شود و به سراغ حوزههای عمومی که نیاز کمتری به تألیف اثر دارد، نرویم.
دهقان در پایان درباره اینکه چگونه میتوان به دانشجویان خدمات یارانهای ارائه داد، بیان کرد: مرکز نشر دانشگاهی با همکاری بانک پاسارگاد طرحی به نام «کتاب کارت» را اجرا کرده است. در واقع دانشجویان با استفاده از این کارت میتوانند از تخفیف در خرید کتب دانشگاهی استفاده کنند.