خبرگزاری کار ایران

خاطرات آیت الله سیدمحمد خامنه‌ای در نمایشگاه کتاب

خاطرات آیت الله سیدمحمد خامنه‌ای در نمایشگاه کتاب
کد خبر : ۶۵۳۰۰

مرکز اسناد انقلاب اسلامی، کتاب «خاطرات آیت الله سید محمد خامنه‌ای» را در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهد کرد.

ایلنا: خاطرات آیت الله سید محمد خامنه‌ای در بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.
به گزارش ایلنا، این اثر در حوزه خاطرات رجال سیاسی ایران و به همت جواد کامور بخشایش گردآوری و تدوین شده است.
کتاب «خاطرات آیت الله سید محمد خامنه‌ای» در برگیرنده خاطرات ایشان از دوران تولد تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ است.
«حزب الله لبنان و بیداری اسلامی» و «روزنگاشت‌های ادبیات داستانی پس از انقلاب اسلامی» از دیگر آثار جدید مرکز اسناد انقلاب اسلامی برای عرضه در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هستند.
جواد كامور بخشایش نیز با بیان اینكه خاطرات آیت الله سیدمحمد خامنه ای كه برادر بزرگتر رهبر معظم انقلاب اسلامی است با همكاری جواد عربانی به نگارش در آمده است، گفت: جلد اول این كتاب در قطع وزیری و در 550 صفحه توسط مركز اسناد انقلاب اسلامی منتشر و در نمایشگاه بین المللی كتاب عرضه می شود.

وی ادامه داد: این كتاب توسط انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با همكاری بنیاد حكمت صدرا سه شنبه دهم اردیبهشت رونمایی می شود.

بخشایش با اشاره به اینكه آیت الله سید محمد خامنه ای از شخصیت های موثر در دوران مبارزات پیش از انقلاب اسلامی بوده است، عنوان كرد: این شخصیت دارای سه بعد شخصیتی است. بعد اول بعد مبارزاتی ایشان است كه در این كتاب در طی 50 جلسه مصاحبه با ایشان و 30 جلسه مصاحبه تكمیلی این بعد از زندگی اش به روشنی تبیین و تدریس شده است.

وی افزود: بعد دیگر این شخصیت برجسته انقلاب بعد سیاسی است كه با حضور ایشان در سال های پس از انقلاب و همكاری با حضرت امام (ره) و حضور در مجلس خبرگان و دو مجلس اول شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.

این محقق و پژوهشگر گفت: بعد سوم شخصیت ایشان بعد علمی است كه در فعالیت های علمی ایشان در بنیاد حكمت اسلامی صدرا متبلور می شود، ایشان از سال 78 ریاست آنجا را بر عهده دارند و از آن زمان فعالیت های علمی خودشان را در آن مركز متمركز كرده اند. آیت الله سید محمد خامنه ایی از مبارزان موثر دوران نهضت امام بودند و تاكنون خاطرات خود را منتشر نكرده بودند.

بخشایش اظهار داشت: آیت الله سید محمد خامنه ای دلایل بازگوی خاطراتش را كه منحصر به فرد است در مقدمه كتاب كه به قلم خود ایشان است به نگارش در آوردند و به همین جهت این كتاب دارای دو مقدمه است.

وی گفت: خاطرات ایشان از این منظر كه بسیاری از رخداد های ناپیدای تاریخ را روشن می كند و بخش عظیمی از تاریخ را واكاوی می كند جذاب و خواندنی است. این كتاب با آن كه در 6 فصل تنظیم شده است، به لحاظ موضوعی می توان بر 3 مقطع تقسیم بندی كرد.

او با بیان این كه اولین مقطع این اثر خاطراتی است كه به دوران كودكی و نوجوانی و جوانی آیت الله محمد خامنه ایی مربوط می شود، عنوان كرد: در این بخش به نوعی خاندان حسینی خامنه ایی برای اولین بار توسط شخصی از دل خاندان معرفی می شود و خاطرات مشترك آیت الله سید محمد خامنه ای با برادرشان مقام معظم رهبری روایت می شود.

وی افزود: آیت الله محمد خامنه ایی در این بخش به خاطرات زیبایی از پدر، مادر و خاطرات مشترك با مقام معظم رهبری اشاره می كند و ما هم به عنوان تدوین گران كتاب برای این كه بتوانیم بر جذابیت این خاطرات اضافه كنیم در پاورقی این عصر بخش زیادی از خاطراتی را كه از زبان مقام معظم رهبری درباره این مقاطع از زندگی روایت شده است گنجاندیم.

این نویسنده، محقق و پژوهشگر با اشاره به این كه مقطع دوم كتاب خاطرات آیت الله سید محمد خامنه ای را می توان به برهه ایی از فعالیت های سیاسی ایشان اختصاص داد، گفت: اغلب این فعالیت ها به همراه مقام معظم رهبری بوده است؛ در این بخش سید محمد خامنه ای به موثرترین فعالیت ها و تلاش هایش در دوران مبارزه خود و همراهی با امام (ره) اشاره دارد و اطلاعات خواندنی را به مخاطب اائه می دهد. وی از افراد مورد اعتماد حضرت امام (ره) بوده اند و به همراهی مقام معظم رهبری ماموریت هایی از امام (ره) می گرفتند و در قم نیز در جریان نهضت فعالیت های موثری داشتند.

بخشایش با اشاره به فعالیت گروه سری موسوم به 11 نفره در سال های آغازین نهضت خمینی (ره) عنوان كرد: ایشان در كنار بزرگانی همچون مقام معظم رهبری، آیت الله مشكینی، آیت الله منتظری، آیت الله مكارم شیرازی، آیت الله آذری قمی، آیت الله امینی و آیت الله هاشمی رفسنجانی پایه گذاری می كنند و به طور كامل و مستند فعالیت ها و چگونگی لو رفتن این گروه و متلاشی شدن آن توسط نیروهای ساواك در كتاب روایت می شود.

وی مقطع سوم از این اثر را فعالیت ها و مبارزات حقوقی آیت الله خامنه ای عنوان كرد و گفت: آیت الله سید محمد خامنه ای، مبارزات جدی و همه گیری در عرصه قانون در واپسین سال های پهلوی انجام داده اند و در این دوره عمده وقت ایشان صرف بر عهده گرفتن وكالت مبارزان به ویژه دانشجو هایی می شد كه در جریان مبارزه با رژیم دستگیر شده بودند و ایشان به صورت رایگان وكالت این اشخاص را بر عهده می گرفت تا بتواند آنان را از چنگال رژیم خارج سازد و این بخش از خاطرات نیز بسیاری از ابعاد و زوایای دادگستری های آن روز را واكاوی می كند.

او با تاكید بر این كه آیت الله محمد خامنه ای در آن زمان از تشكیل دهندگان جمعیت حقوق دانان ایران و نیز جمعیت حقوق دانان مسلمان بوده است، گفت: این كتاب از فصل هایی با عناوین "تكاپو برای دانستن"، "در جست و جو و احیای هویت دینی"، "در زلال جاری نهصت"، "تاریك روشنای مبارزه"، "بودن و ماندن" و "ضرب آهنگ هستی" تشكیل شده است و در پایان كتاب عكس های منحصر به فردی كه اغلب از آلبوم شخصی راوی در اختیار قرار گرفته است منتشر شده است.

این محقق و پژوهشگر با بیان این كه روایت آیت الله سید محمد خامنه ای جذاب و دلنشین است، عنوان كرد: ایشان به مثابه یك فیلسوف آن گاه كه حوادث تاریخی را با نگاه فیلسوفانه می كاود و نتیجه گیری های مستندی ارائه می دهد خاطرات خواندی را پیش روی مخاطب قرار می دهد و ما نیز به عنوان تدوین گران اثر و برای مستند كردن بیشتر خاطرات ایشان تلاش كردیم با واكاوی حدود 200 منبع تاریخی در پاورقی ها خاطرات آیت الله را مستند تر بنمایم.

وی گفت: این كتاب تنها خاطرات سید محمد خامنه ایی نیست بلكه به نظر بنده بررسی حدود 50 سال تاریخ ایران و حوادث و وقایع مهم آن دوره به ویژه وقایع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) است كه به صورت شفاهی از زبان آیت الله خامنه ایی روایت می شود. خاطرات آیت الله خامنه ای و اطلاعات ارائه شده در این اثر از سوی ایشان در نوع خودش بی نظیر و منحصر به فرد است و به یقین بسیاری از گره های كور تاریخ را خواهد گشود.

بخشایش با بیان این كه فعالیت های خامنه ای در دوره مبارزه در مشهد، قم و تهران بوده است، عنوان كرد: ایشان با بسیاری از سران مبارزه از جمله آیات بهشتی، هاشمی، مفتح و حجت الاسلام با هنر و همچنین برادرشان حضرت آیت الله سید علی خامنه ای در ارتباط بوده اند و فراتر از این ها با حضرت امام خمینی (ره) ارتباط داشته اند و در ایامی كه حضرت امام در فرانسه بودند ایشان هم به ملاقاتشان شتافتند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ورود امام مسوولیت هایی از سوی امام به ایشان واگذار شد.

او اظهار كرد: آیت الله سید محمد خامنه ای در ایام پیروزی انقلاب اسلامی از جمله شخصیت هایی بودند كه تدوین قانون جمهوری اسلامی ایران را عهده دار شدند و ایشان بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت هایی در مدرسه رفاه، دادستانی انقلاب، زندان قصر و اوین داشتند و سپس به نمایندگی از مردم مشهد وارد مجلس خبرگان شدند. فعالیت های ایشان در آن دوران و نیز دوره حضورشان در مجلس شورای اسلامی به حدی چشم گیر بود كه مورد توجه منافقین خلق قرار گفت و آن ها طرح ترور این شخصیت را در آبان 1360 انجام دادند كه البته به شهادت 2 تن از محافظان ایشان انجامید و خود آیت الله به طور معجزه آسایی از این ترور جان سالم به در بردند.

بخشایش در پایان با تاكید بر این كه جامعه تشنه دانستن درباره خاندان حضرت آیت الله خامنه ای است، گفت: از آن جایی كه حجم خاطرات آیت الله سید محمد خامنه ای بسیار مفصل و گسترده و از حوصله یك كتاب خارج بود بر آن شدیم تا خاطرات ایشان را در دو جلد به مخاطبان ارائه دهیم، جلد اول خاطرات ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی و جلد دوم نیز تا دوران فعالیت هایشان در بنیاد اسلامی حكمت صدرا به نگارش در آمد و امیدورام این كتاب جایگاه واقعی خود را در بین مخاطبان پیدا كند و مردم با خواندن اش به بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی و نقش خاندان حسینی خامنه ای و نیز روند مبارزات مردمی آگاهی پیدا كنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز