خبرگزاری کار ایران

توسط کتابخانهٔ ملی:

«جان مرجان» و اذان‌های «مؤذن‌زاده اردبیلی» ثبت ملی می‌شوند

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: دو اثر «جان مرجان» و» اذان‌های «مؤذن‌زاده اردبیلی» توسط کتابخانه‌ی ملی و با همکاری سازمان صدا و سیما ثبت ملی می‌شود.

ایلنا: رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در جمع خبرنگاران اعلام کرد: دو اثر «جان مرجان» و» اذان‌های «مؤذن‌زاده اردبیلی» توسط کتابخانهٔ ملی و با همکاری سازمان صدا و سیما ثبت ملی می‌شود.


به گزارش ایلنا، در این نشست که با حضور اصحاب رسانه در سالن کنفرانس حوزهٔ ریاست سازمان برگزار شد، صلاحی گفت: در ادامهٔ ثبت آثار دیداری و شنیداری که سال گذشته آغاز شد، دو اثر دیگر، یکی مستندی با عنوان «جان مرجان» که برای حفاظت از مرجان‌های خلیج فارس مورد استناد یونسکو هست و دیگری کاست اذان‌های مرحوم مؤذن‌زاده اردبیلی به ثبت ملی خواهد رسید.
وی در ادامه با یادآوری مسئله توهین به ساحت مقدس رسول گرامی اسلام (ص)، گفت: هر انسان منصفی وقتی بشنود که به اعتقادات صد‌ها میلیون نفر از افراد بشر توهین شده و در عوض مدعیان تمدن، در برابر آن سکوت کرده‌اند، قطعا متأسف می‌شود. صلاحی در همین زمینه با اشاره به وجود پارادوکس‌ها و تضادهای رفتاری در غرب گفت: متأسفانه شاهدیم که اکنون اگر کسی به پیامبراسلام که بخش بزرگی از مردم جهان پیرو او هستند توهین کند سردمداران غربی حساسیتی بروز نمی‌دهند ولی در مسئله هولوکاست دقیقا برعکس است، چرا که حتی نمی‌شود تحقیقی علمی در این رابطه انجام داد. صلاحی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مورد این مسئله موضع گیری کرده و ضمن محکوم کردن این حرکت شنیع، اقدامات عملی متناسب با آن را نیز انجام داده است.
وی در همین رابطه افزود: در زمینه مقابله با حرکت توهین آمیز و صهیونیستی غرب، ما دو اجلاس را که یکی در کانادا و با موضوع دیجیتالی کردن منابع برگزار می‌شود به دلیل حمایت‌های دولت کانادا از صهیونیسم و دیگری اجلاس ISSN (شماره استاندارد بین المللی پیایند‌ها) که در پرتغال برگزار می‌شود به دلیل صحنه گردانی آن توسط صهیونیست‌ها تحریم کردیم.
صلاحی در ادامه سخنان خود در زمینه مقابله با حرکت ضدفرهنگی غرب در توهین به نبی اکرم (ص) گفت: قرار است به زودی فراخوانی از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی داده شود که در آن درخواست می‌گردد هر کسی اثری اعم از مکتوبات و سایر آثار، درباره حضرت محمد (ص) در دست دارد، برای سازمان ارسال کند تا به آثار بر‌تر جوایز و هدایایی اهداء شود. این کار باعث می‌شود تا ما دین خود را نسبت به مقام قدسی و شامخ حضرتش اداء کنیم.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در ادامه نشست خبری گزارشی از سفر‌ها و مراودات خارجی سازمان ارائه کرد.
وی گفت: در ماه‌های اخیر و به منظور حضور در جلسه‌های بین المللی و تخصصی، سه سفر خارجی داشتیم که اولی حضور پربار در اجلاس ایفلا بود. در این اجلاس که در کشور فنلاند برگزار شد، دو مقاله ارائه کردیم که هر دو پذیرفته شد و در سطح خوبی هم ارائه شد. همچنین دیدارهایی نیز با رؤسای ایفلا و ۱۵ رئیس کتابخانه ملی کشور‌ها داشتیم که با هر کدام در مورد چگونگی گسترش دامنه همکاری‌ها، مذاکره شد و نتایج خوبی نیز به دست آمد که انشاالله در آینده نتایج این مذاکرات مشخص می‌شود.
صلاحی همچنین با اشاره به اجلاس برگزار شده ایکا (شورای جهانی آرشیو) در کشور استرالیا اضافه کرد: در این نشست جهانی، استقبال خوبی از نظر‌ها و ایده‌های ایران شد و توانستیم قدرت خود را در بحث مرمت اسناد و نسخ خطی به نمایش بگذاریم. رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه از سفر خود به کشور بلاروس سخن گفت که به مناسبت سالگرد تأسیس کتابخانه ملی آن کشور برگزار شد و به دعوت همتای بلاروسی خویش به آنجا رفت. صلاحی یادآور شد که در کشور بلاروس نیز دیدارهای پرباری با رؤسای کتابخانه‌های کشورهای چین و روسیه و کشورهای مشترک المنافع داشته است که همگی آن‌ها بر اهمیت گسترش روابط فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران تأکید داشتند. وی خاطرنشان کرد که کشور بلاروس نیز آمادگی خود را برای گشایش اتاق ایران و تأسیس کرسی زبان فارسی در دانشگاه دولتی فرهنگ و هنر خویش اعلام داشت.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در بخش دیگری از نشست خبری خود، برنامه‌های آینده سازمان را تشریح کرد.
در این بخش دکتر صلاحی از برگزاری نشست تخصصی تقدیر از حامیان نسخ خطی خبر داد و افزود: سال گذشته این نشست در مشهد برگزار شد و امسال سعی بر آن داریم تا شیراز را به عنوان میزبان برگزینیم و امیدواریم که بتوانیم این نشست را در هفته کتاب و با بهره‌مندی از تمام پتانسیل شهرستان‌ها برگزار کنیم.
صلاحی همچنین با یادآوری نخستین همایش ملی مدیریت منابع وب گفت: اقدامات مقدماتی لازم در این زمینه صورت گرفته و قرار است این همایش برای اولین باربه بحث آرشیو منابع وب در ایران بپردازد.
دکتر صلاحی با اشاره به کارهایی که تاکنون در حیطه ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی صورت پذیرفته و پیشرفت‌های خوبی که حاصل شده گفت: بعد از افتتاح تالار ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی و همچنین تأسیس مرکز پژوهشی برای این عرصه، فصلنامه علمی و پژوهشی نامه ایران و اسلام نیز طی دوهفته آینده منتشر می‌شود تا بتواند به صورت تخصصی نیاز پژوهشگران این عرصه را پاسخ گوید. صلاحی در همین زمینه از تمام اساتید و پژوهشگران دعوت کرد تا همکاری مناسبی با این نشریه داشته باشند.
در ادامه این نشست خبری برخی از خبرنگاران سؤال‌های دیگری در زمینه ثبت آثار مشترک با دیگر کشور‌ها و وضعیت اسکن نسخ خطی از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی پرسیدند که دکتر صلاحی نیز پاسخ سؤال‌ها را ارائه کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز