عضو هیئت انتخاب آثار جشنواره تئاتر دانشگاهی مطرح كرد:
مجمع ادوار دبیران جشنواره تشكیل شود
صمدپور: باید زمانی تصمیم دقیقی در این رابطه اتخاذ شود و گشایش مالی در امور فرهنگی اتفاق بیفتد، امیدوارم روزی فرا برسد كه بیشتر درمورد مسائل فرهنگی با یكدیگر گفتگو كنیم نه مسائل اقتصادی.
ایلنا: رضا صمدپور(عضو گروه انتخاب آثار نمایشی گروههای متقاضی غیرتئاتری شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی) ضمن ابراز امیدواری برای عبور از مشكلات اقتصادی در امور فرهنگی؛ پیشنهاد تشكیل مجمع ادوار دبیران جشنواره را مطرح كرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، صمدپور كه نام او در گذشته به عنوان دبیر جشنواره سیزدهم مطرح شد اما از سمت خود استعفا داد، درباره روند انتخاب دبیر این رویداد، گفت: درحال حاضر درخصوص روند تعیین دبیر جشنواره اظهار نظر نمیكنم اما تاكید دارم مسائل شخصی نقش پررنگی در كنارهگیری من از سمت دبیری جشنواره تئاتر دانشجویی داشت و استعفایم ارتباط چندانی با جریان اعتراض نسبت به این روند نداشت.
وی در پاسخ به این سوال كه نوسانات اجرایی و كیفیت آثار جشنواره دانشجویی را طی چندسال اخیر چگونه ارزیابی میكند، بیان كرد: طی سالهای اخیر ماهیت اجرایی جشنواره تغییر چندانی نداشته و میتوان گفت برگزاری این رویداد همیشه با نوسان 10درصدی همراه بوده است.
صمدپور همچنین در رابطه با كیفیت آثار رسیده به شانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، اظهار كرد: با توجه به اینكه در این دوره داوری آثار گروههای غیرتئاتری رسیده به جشنواره را برعهده داشتم؛ میتوانم بگویم آثار انتخاب شده از كیفیت بالایی برخوردار هستند كه جای خوشحالی دارد و نسبت به آثار تئاتری كرمان در سال گذشته تفاوت چشمگیری داشت.
او افزود: مهمترین مسئلهای كه در دوره جدید گریبانگیر دبیر و مجریان جشنواره شد، كاهش اعتبارات برگزاری است كه كاستی آن به نسبت تورم موجود در كشور كمر دستگاههای فرهنگی را شكسته است. در این شرایط دبیر جشنواره برای اینكه بتواند سكان هدایت این كشتی را تا انتها حفظ كند چارهای جز اینكه از بخشی جنبهها و ابعاد چشمپوشی كند ندارد.
عضو هیئت انتخاب آثار غیردانشگاهی جشنواره شانزدهم تئاتر دانشگاهی، تصریح كرد: باتوجه به اینكه كار فرهنگی انجام میدهم مثالی میزنم تا شاهدی بر افزایش موثر كاهش هزینهها بر پروژههای فرهنگی باشد. امروز مسائل به گونهای شده كه گروه تولید یك سریال برای به سرانجام رسیدن پروژه از به تصویر كشیدن بخش كودكی یكی از مشاهیر چشمپوشی میكند و ترجیح میدهد سالهای نوجوانی، جوانی و میانسالی را به تصویر بكشد.
وی با اشاره به مشكلات مالی دانشجویان برای تولید آثار نمایش اضاقه كرد: 500هزار تومان سال گذشته كجا و همین مبلغ در سال جدید كجا، اما باتوجه به همین مشكلات 7اثر راهیافته به بخش گروههای نمایشی از دانشگاههای غیرتئاتری به طور مطلق به اندازهای خلاقانه بود كه موجب میشد من و همكارانم در هیئت انتخاب پس از اتمام نمایش، پیشینه تئاتری افراد را جویا شویم.
مدیر هنری باغ هنر خانه هنرمندان ایران درباره اینكه آیا آثار رسیده به جشنواره از ویژگی انتقادی و جدی آثار دانشجویی برخوردار هستند، گفت: بله جدیت مورد نظر در محتوای بسیاری از آثار وجود دارد اما باید توجه داشت كه بدون تخصیص منابع موجود نمیشود انتظار زیادی داشت. به هرحال جشنواره با این شرایط چارهای ندارد جز اینكه از بهرهگیری بخشی از كارشناسان و محققان مورد نیاز خود چشمپوشی كند.
وی با تاكید بر اینكه در چنین شرایط سخت مالی دانشجویان برای تولید نمایش در حال از خود گذشتگی هستند، تصریح كرد: درحال حاضر آقای تقیزاده تمام تلاش خود را به عنوان دبیر به كار گرفته تا از همه بزرگانی كه دورههای گذشته با جشنواره همكاری داشتند دعوت به كار كند. این عزیزان هم با توجه به شرایط مالی قبول همكاری كردند و بعضا همان دستمزدهای سال گذشته و چه بسا كمتر از آن را پذیرفتهاند.
صمدپور در پایان با اشاره به اینكه مردم علاقه زیادی به جریانهای فرهنگی دارند و بهرغم همه سختیهای اقتصادی قدم عقب نمیگذارند، در رابطه با برگزاری دورههای آینده جشنواره تئاتر دانشگاهی پیشنهادی مطرح كرد و گفت: تنگنای مالی تا كی؟ به هرحال باید زمانی تصمیم دقیقی در این رابطه اتخاذ شود و گشایش مالی در امور فرهنگی اتفاق بیفتد، امیدوارم روزی فرا برسد كه بیشتر درمورد مسائل فرهنگی با یكدیگر گفتگو كنیم نه مسائل اقتصادی؛ پیشنهاد میكنم مجمع ادوار دبیران جشنواره تئاتر دانشگاهی تشكیل شود تا اولن دبیران جدید توسط آنها انتخاب شود و از طرف دیگر امكان دریافت مشورت و تجربیات مدیران گذشته برای مدیر جدید با سهولت بیشتری فراهم شود.