گزارش ایلنا از نشست فیلم رسوایی؛
ده نمکی: مسئولیتهای سیاسی نباید روحانیت را از مردم جدا کند

امروز بیتقوایی و گزیده شدن از سیاست درد همه ما است و رسوایی آیینه همه ماست. ما در رسوایی حرفهایی را که بالای منبر گفته میشود را گفتیم و از خط قرمز عبور نکردیم.
ایلنا: نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی "رسوایی" صبح امروز(17 بهمن) درحالی برگزار شد که ده نمکی معتقد بود؛ امروز یک جو عرفانسیتزی بوجود آمده است که بخشی از این جریان با فیلم رسوایی مخالف است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مسعود ده نمکی(کارگردان فیلم رسوایی) در مورد ایده اولیه گفت: بعداز ساخت اخراجیهای 3 ایده فیلم به ذهنم رسید و بعد از نگارش آن یک ماه زمان آن طول کشید.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه این فیلم در بخش خصوصی ساخته میشد، نمیتوانستیم زمان زیادی را برای ساخت آن صرف کنیم و باید آن را سریعتر تمام میکردیم هرچند در زمان ساخت نیز به دلیل حضور مردم وقفههایی در فیلم صورت میگرفت.
ده نمکی با اشاره به مضمون فیلم گفت: همیشه مخاطب برایم مهم است به همین دلیل سعی میکنم در فیلم به گونهای حرف بزنم که از هر قشری متوجه آن حرف بشوند و دنبال پیچیده حرف زدن نیستم بلکه حتی مسائل را ساده بیان میکنم.
وی با اشاره به نقش اول فیلم که یک روحانی است، گفت: اولیاء خدا در اطراف ما وجود دارند و اگر دقت کنیم افرادی مانند حاج آقا ابوترابی را میبینیم که هم نماینده مجلس بود و هم ساده زندگی میکرد و ماشین و پول او را از مردم جدا نکرده بود. من معتقدم نباید مسئولیتهای سیاسی و اجتماعی روحانیت را از مردم جدا کند.
ده نمکی با اشاره به ادامه حضور خود در سینما گفت: روزی حاتمی کیا آمد فیلم اخراجیها را دید و بجای آنکه مانند همه مچ ما را بگیرد دست ما را گرفت و فیلم اخراجیها را دید و پلان به پلان نقد کرد اما معتقد بود که مسعود ده نمکی با غریزه فیلم میسازد و من را به هواپیمای چهار موتورهای تشبیه کرد که با یک موتور حرکت میکنم به همین دلیل من به دنبال فراگیری سینما رفتم.
وی درباره حضور تصویری از حاج آقا دولابی و استفاده از حرفهای وی در فیلم گفت: در جلسات ایشان از مرتضی نبوی تا سروش شرکت میکردند و حتی در زمان اکران فیلم در خارج از جشنواره؛ پسر ایشان حضور داشتند و بیش از چهل نفر از رجال سیاسی فیلم را دیدند و موافق اکران فیلم بودند.
ده نمکی افزود: متاسفانه امروز بیتقوایی و گزیده شدن از سیاست درد همه ما است و رسوایی آیینه همه ماست. ما در رسوایی حرفهایی را که بالای منبر گفته میشود را گفتیم و از خط قرمز عبور نکردیم.
کارگردان فیلم رسوایی ادامه داد: اتفاقی که امروز در جامعه ما میافتد و حرف درآوردنها، تهمت زدنها و علیه هم حرف زدن خوب نیست و بدیهیات و اخلاقیات را در جامعه ما از بین برده است. حضرت امیر(ع) میفرمایند فاصله حق و باطل چهار انگشت است و بین شنیدن و دیدن است. من به همین دلیل روزنامه خود را بستم زیرا معتقدم در روزنامه با شنیدن کار داریم.
وی ادامه داد: ما در فیلم اصلا به دنبال نمایش برسیای عابد یا شیخ صنعان نبودیم اما متاسفاته گروهی فیلم را به این بهانه کوبیدند و این انتقاد از آن نگاه عرفان ستیزی و فلسفه ستیزی شکل گرفته است و بسیاری با این نگاه؛ شمشیر را علیه این فیلم بستهاند به همین دلیل من از ابتدای ساخت این فیلم به بیش از صد سازمان و نهاد جواب دادهام و تنها به سازمان آب جواب پس ندادهام.
محمدرضا شریفی نیا(بازیگر فیلم) نیز با اشاره به روند همکاری خود با این فیلم گفت: من از ابتدای ساخت این پروژه در جریان آن بودم. دو بحث از همان ابتدا مطرح بود اول اینکه ساخت اخراجیها ادامه پیدا کند یا فیلم دیگری ساخته شود و بعد تصمیم گرفته شد تا فیلم رسوایی ساخته شود. ابتدا میخواستم نقش روحانی فیلم را بازی کنم زیرا دیگر نمیخواستم نقش منفی بازی کنم اما قرعه بازی در نقش روحانی به نام اکبر عبدی زده شد.
وی با اشاره به نقش خود در این فیلم ادامه داد: از نظر من این شخصیت منفی نیست بلکه آدم سادهای است که به یک دختر علاقه دارد اما نمیخواهد از شرعیات خارج شود و میخواهد همه کارهایش شرعی صورت پذیرد.
شریفی نیا درباره جایزه گرفتن در جشنواره فیلم فجر گفت: در جشنوارههای دولتی به بازیگر جایزه نمیدهند بلکه به نقش جایزه میدهند زیرا به طور مثال معتقدند اگر به شریفی نیا جایزه بدهند انگار به نقش عمروعاص و معاویه جایزه دادهاند در حالیکه هنرمند برای خلق یک شخصیت باید جایزه بگیرد. نقش من در فیلم رسوایی از فیلم دنیا آغاز شد و تا امروز ادامه داشت و همین گونه ادامه میدهم تا جایزه بگیرم.
کامران تفتی بازیگر دیگر فیلم نیز گفت: ابتدا باید بگویم که امروز در جمعی حضور دارم که همه مخاطبان خاص سینما هستند و به نوعی یک پا منتقد هستند. من از ابتدا عاشق نقش شریفی نیا بودم و میخواستم نقش او را بازی کنم.
مجتبی امینی مدیر تولید فیلم نیز گفت: قرار بود دو سال پیش این فیلم ساخته شود اما به دلیل اینکه به جشنواره نمیرسید ساخت آن و به ویژه مرحله پیش تولید کمی طول کشید و همین طولانی شدن مرحله پیش تولید باعث شد تا مرحله تولید با سرعت بیشتری پیش رود.
امینی در ادامه جلسه نامه الناز شاکردوست را قرائت کرد.
شاکردوست در بخشی از این نامه با اشاره به اینکه نقش خود در فیلم را بازی نکرده بلکه زندگی کرده است و به آن اعتماد و تعلق خاطر دارد؛ درباره حضور نیافتنش در نشست پرسش و پاسخ گفت: امروز بعد از یک دهه بازیگری در سینما رنجورتر از آن هستم که در جمعی حضور پیدا کنم که تیزی قلمشان من را زخمی کرده است.
علویان صدابردار فیلم گفت: من امسال 9 فیلم در جشنواره دارم و همین برای من ارزشمند است. امسال صدای فیلمها خیلی خوب است و این دیجیتال بودن کمک زیادی به بهبود صدا کرده است.
وی درباره صدای فیلم رسوایی گفت: در فیلم سعی کردیم افکتها بیشتر به چشم بیاید و روی صدای فیلم چهار ماه کار کردیم.