برنامه های جدید مركز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
جشنواره «سینما حقیقت» یکی از بهترین رخدادهای فرهنگی امسال بود و از عموم رسانهها که ما را در انجام این مهم یاری دادند؛ متشکریم.
ایلنا: نشست خبری شفیع آقامحمدیان درباره آخرین اقدامات مركز گسترش سینمای مستند و تجربی صبح امروز(11 آذر) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در این نشست؛ شفیع آقا محمدیان(مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، حسین خورشیدی (معاون فرهنگی مرکز) و جمعی از اصحاب رسانه در سالن کنفرانس این مرکز حضور یافته و به بیان سوالات و ابهامات خود پرداختند.
در ابتدای این مراسم شفیع آقا محمدیان گفت: جشنواره «سینما حقیقت» یکی از بهترین رخدادهای فرهنگی امسال بود و از عموم رسانهها که ما را در انجام این مهم یاری دادند متشکریم.
ما از حدود دو سال پیش حرکتهای فرهنگی را در کشورهای اسلامی به خصوص تونس آغاز کردیم که این اقدام به شکلهای گوناگون انعکاس پیدا کرد و شاید بارزترین اقدامی که صورت گرفت این بود که من به عنوان داور در جشنواره «قلیبیه» شرکت کردم و مرکز به عنوان بهترین تولید کننده آثار فاخر جایزه گرفت و در آنجا تفاهم نامههایی میان ما و وزیر فرهنگ تونس به انجام رسید. به ما قول دادند که سینمای ایران در جشنواره کارتاژ که یکی از فستیوالهای عربی و افریقایی است در بخش مسابقه حضور یابد.
او ادامه داد: ما نیز طبق تعهدات در جشنواره امسال حضور پیدا کردیم و برخلاف اطلاعات نادرستی که برخی رسانهها درباره حضور فیلمهایی خاص اعلام کردند باید بگویم که ما ۲۰ فیلم را به این جشنواره فرستادیم که ۶ فیلم سینمایی چون «یه حبه قند»، «مصائب چارلی»، «مرگ کسب و کار من است» و... و همچنین ۴ مستندی که کارگردانهایشان آشنا به زبان عربی بودند، در نهایت توسط خود مسئولان جشنواره پذیرفته شدند. رضا میرکریمی و محمودرضا ثانی نیز از داوران ایرانی حاضر در جشنواره بودند.
باید گفت که سینمای ایران یک شکوه و جلال خاصی در آنسوی آب پیدا کرده است به طوریکه آقای بزرگ نیا از کارگردانان حاضر در جشنواره پس از دیدن سالن مملو از تماشاگر فیلمش، گفت: احساس میکنم خستگی از تن من بیرون آمد. وای کاش ما بتوانیم اکرانهای رسمی در تونس برای فیلمهایمان داشته باشیم.
او همچنین به یکی دیگر از دستاوردهای جشنواره کارتاژ برای سینمای ایران اشاره کرد و گفت: از طرفی ما اطلاعیهای مبنی بر محکومیت حمله اسرائیل به غزه را تنظیم کردیم که توسط جمعی از سینماگران و همچنین وزیر فرهنگ تونس به امضا رسید. ما در آنجا چند کنفرانس مطبوعاتی داشتیم و پیرامون انتظارات از سینماگران مسلمان صحبت کردیم.
به طور کلی استقبال از سینمای ایران بینظیر بود و آنها معتقد بودند که سینمای ایران در منطقه به مثابه هالیوود است با این تفاوت که سینمای ایران بحث اخلاق را با خود به همراه دارد.
او همچنین اخبار و گزارشهای انتقادی منتشر شده در خبرگزاری فارس پیرامون سفر مدیران مرکز به جشنواره کارتاژ، را نادرست خواند و افزود: متاسفانه خبرگزاری فارس اخباری را منتشر ساخت که از منبع درستی دریافت نشده بود. ما همزمان با کارتاژ جشنواره ایدفا را داشتیم که سه فیلم از سینمای مستند ایران پیرامون انقلاب را پذیرفته بود اما چون جشنواره کارتاژ برایمان اهمیت بیشتری داشت به هلند نرفتیم. به نظر من بیان اخبار کذب از رسالت نشریات و رسانهها دور است.
او افزود: از طرفی روابط عمومی مرکز جوابیهای فرستاد که به انتشار نرسید. اگر دشمن ما از ما بد میگوید رسانهها باید بدانند که آن افراد دوست خبرگزاری نیستند.
او در ادامه به مصاحبه خبرگزاری فارس با سید رضا رضوی اشاره کرد و گفت: ما بالغ بر ۲۰ میلیون تومان برای ارسال هر فیلم به ایدفا هزینه کردیم و عمده اختلاف ما با این کارگردان بر سر پول توجیبی بود. عمده صحبتهای ایشان درست و موثق نبود. از این جهت نیز از رسانهها انتقاد دارم که چرا خبری را بدون در نظر گرفتن صحت و سقم آن درج میکنند.
او همچنین از ارسال ۱۵ فیلم مستند از سوی مرکز گسترش به جشنواره بین المللی فیلم فجر خبر داد.
وی همچنین به نمایش آثار برگزیده ششمین جشنواره بین المللی «سینما حقیقت» در چند روز اشاره کرد و گفت: از اواخر آذر ماه فیلمهای برگزیده ششمین جشنواره «سینما حقیقت» به نمایش درمی آیند و مورد نقد و بررسی نیز قرار میگیرند