یک آسیبشناس اجتماعی درگفتوگو با ایلنا:
سو استفاده شخصی، بزرگترین آفت بستری اجباری بیماران روانی است
هدف اصلی این طرح کاهش آسیبها و تنشهای اجتماعی در جامعه است بنابراین نباید اجرای این طرح تنشی را در جامعه پدیدار کند لذا مددکاران اجتماعی موظف هستند که در جمعآوری این افراد به شخصیت افراد و جامعه احترام بگذارند.
ایلنا: یک آسیبشناس گفت: سوء استفادههای شخصی میتواند بزرگترین آسیب طرح بستری اجباری بیماران روانی ویژه باشد بنابراین این طرح باید با مشارکت دستگاههای مختلفی همچون بهداشت و قضایی باشد و اگر برخوردهای جدی و محکمی در این زمینه با متخلفان صورت بگیرد میتواند راه را بر افراد فرصتطلب ببندد.
امان الله قرایی مقدم در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره طرح بستری اجباری بیماران روانی ویژه، گفت: بستری این بیماران با توجه به اینکه از نظر روانی متعادل نیستند و ممکن است که به واسطه این بیماری موجب قتل یا جنایت شوند، کار درستی است ولی ممکن است در برخی از موارد افراد بر اساس دشمنی و یا ایجاد فرصت مناسب از این طرح استفادههای نادرستی کنند لذا این اقدام میبایست با صدور حکم پزشک متخصص انجام بگیرد از از متخصصان ویژه در این امر کمک گرفته شود.
این آسیبشناس ادامه داد: میبایست زمینه جمع آوری و بستری اجباری بیمارن ویژه روانی با ارتقای سطح آگاهی جامعه فراهم شود و همچنین دستگاههای قضایی این اقدامات را تحت نظر داشته باشند تا شاهد اقدامات مغرضانه و سو در این طرح نباشیم.
وی با بیان اینکه مددکاران این طرح باید دورهای آموزشی ویژه را بگذرانند، افزود: اگر این طرح به درستی اجرا شود و مددکاران آموزش دیده در این طرح شرکت کنند این طرح هیچ گونه هرج و مرجی را در جامعه ایجاد نمیکند و میتواند در آرامش جامعه نقش مهمی را ایفا کند.
قرایی مقدم تصریح کرد: این طرح سالهاست که در کشورهای غربی تحت حمایت سازمانها و به عنوان یکی از وظایف دولت دنبال میشود چرا که بسیاری از آسیبهای اجتماعی از بیماران روانی ویژه ناشی میشود و این طرح آسیبهای اجتماعی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
این آسیبشناس بر اهمیت رعایت اصول جمعآوری و بستری بیماران روانی تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه کشورهای غربی از سالها قبل به این طرح عمل میکنند میتوانیم از تجارب آنان در جمعآوری و بستری بیماران روانی استفاده کنیم تا دچار معضل و آسیبهای نو اجتماعی نشویم.
وی با بیان اینکه سو استفادههای شخصی میتواند بزرگترین آسیب این طرح باشد، گفت: این طرح میبایست با مشارکت دستگاههای مختلفی همچون بهداشت و قضایی باشد و اگر برخوردهای جدی و محکمی در این زمینه با متخلفان صورت بگیرد میتواند راه را بر افراد فرصتطلب ببندد لذا در زمان تصویب این قانون مجلس باید تمامی جوانب طرح را در نظر بگیرد تا هیچ خللی در قانون و مصوبات این وجود نداشته باشد.
قرایی مقدم به حفظ حرمتهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: هدف اصلی این طرح کاهش آسیبها و تنشهای اجتماعی در جامعه است بنابراین نباید اجرای این طرح تنشی را در جامعه پدیدار کند لذا مددکاران اجتماعی موظف هستند که در جمعآوری این افراد به شخصیت افراد و جامعه احترام بگذارند و به گونهای این جمعآوری صورت بگیرد که درگیری یا حادثهای را به وجود نیاورد.
این آسیبشناس تاکید کرد: بستری اجباری بیماران روانی نباید به جمعآوری این بیماران از سطح جامعه ختم شود و نهادها و سازمانها موظف هستند تا مراحل درمانی این بیماران را پس از جمعآوری پیگیری کنند چرا که جمعآوری صرف این بیماران نمیتواند به اهداف بلند خود برسد و در بلند مدت ناموفق است.