خبرگزاری کار ایران

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

قیمت داروهای داخلی، یک هفتم انواع وارداتی است

اگر صنعت داروسازی نداشتیم، قیمت دارو ۱۰ برابر می‌شد / صنعت داروسازی نیازمند گسترش تحقیق و توسعه در این بخش است و این کار نیاز به سرمایه‌های مالی قابل توجهی دارد.

اصفهان – ایلنا: معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، میانگین قیمت ریالی فروش داروی تولید داخل را یک هفتم انواع وارداتی دانست و گفت: اگر امروز صنعت داروسازی را با این پیشرفت نداشتیم مجبور بودیم ۱۰ برابر قیمتهای فعلی برای دارو هزینه کنیم.

به گزارش ایلنا، غلامحسین صادقیان در حاشیه بازدید استاندار اصفهان از داروسازی «فارابی» افزود: گردش مالی دارویی کشور در سال گذشته حدود چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال بوده که ۵ / ۹۶ درصد از داروی مصرفی کشور، تولید داخل و فقط سه و نیم درصد وارداتی است.

وی با تاکید بر اینکه رشد و توسعه صنعت داروسازی موجب ارزان شدن قیمت دارو در مقایسه با نمونه‌های مشابه خارجی شده، خاطرنشان کرد: داروهای وارداتی به دلایلی از جمله گران و کمیاب بودن ۴۰ درصد از گردش مالی دارویی در کشور را در اختیار دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از فعالیت نزدیک به ۹۰ شرکت داروسازی در کشور خبر داد و گفت: صنعت داروسازی نیازمند گسترش تحقیق و توسعه در این بخش است و این کار نیاز به سرمایه‌های مالی قابل توجهی دارد.

وی یکی دیگر از دلایل ارزان بودن قیمت دارو را خرید حجم زیادی از این محصول توسط دولت عنوان کرد و ادامه داد: بیش از ۱۹۲ قلم دارو در بازار وجود دارد که ترکیبی از تولید داخل و وارداتی دارد و داروی داخلی از نظر کیفیت تفاوتی با نمونه‌های خارجی ندارد.

صنعت دارو‌سازی برای اصفهان مهم است

استاندار اصفهان نیز در این بازدید، با اشاره به نقش داروسازی فارابی در تولید برخی از دارو‌های استراتژیک و صادرات محصولات گفت: درکنار ظرفیت‌های فراوان استان در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و گردشگری، دانش علمی و تخصصی اصفهان نیز از اهمیت برخوردار است و وجود این توانمندی‌ها آن را در جایگاه یک استان علمی و تخصصی در کشور قرار می‌دهد.

علیرضا ذاکر اصفهانی خواستار توجه به ظرفیت‌های موجود در بخش صنعت و به ویژه دارو‌سازی شد و گفت: دارو‌سازی دارای دو بعد سخت‌افزار و صنعت است، به همین دلیل صنایعی مانند دارو‌سازی برای استان از اهمیت بسیاری برخوردار است و این صنایع سبب توانمندی علمی و دانش‌افزایی برای کشور و استان می‌شوند.

وی داروسازی را یک صنعت مولد دانست و اظهار داشت: این بخش با کاربرد‌هایی که در حوزه علوم وفنون دارد، با تولیدات خود می‌تواند در چرخه اقتصادی استان موثر واقع شود.

استاندار اصفهان، حمایت از این کارخانه که بیش از دو دهه است در اصفهان فعالیت می‌کند را در دستور کار استانداری اعلام کرد و گفت: اگر چه دارو‌سازی فارابی از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است اما برخی از نارسایی‌ها و تنگنا‌هایی نیز در این کارخانه مشاهده می‌شود که استان تمام تلاش خود را برای برطرف کردن این نار‌سایی‌ها انجام می‌دهد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز